Sestavine
-
Podlaga
-
300g Listnato testo
-
180g Češnje
-
15g oz. po okusu Sladkor
-
Krema
-
5dl Mleko
-
1 Bourbon vanilija puding v prahu
-
120g Sladkor
-
6.5 Listi želatine
-
3dl Sladka smetana
Navodila
Češnjevo vaniljeva pita je zelo hitro in enostavno pripravljena a kljub temu božanskega okusa in posebnega izgleda. Zaradi svežega okusa je idealna za sladkanje v toplih poletnih dneh.
Sestavljena je iz češnjevih zavitkov iz listnatega testa, ki v prerezu izgledajo kot tunelčki. Prelita je s penasto, lahko in osvežilno vaniljevo kremo.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.
Zavitke iz listnatega testa pred peko dobro zaprite, da bo med peko čim manj soka steklo iz njih. V pekač jih lahko zlagate tako, da tisti del zavitka s “šivom” obrnete navzdol.
Pečeno listnato testo naj bo pred prelivanjem s kremo popolnoma ohlajeno. S papirja za peko ga boste najlažje odstranili tako, da ga z lopatko spodaj najprej postrgate s papirja in ga nato v enem kosu prestavite nazaj v pekač.
Vanilljev puding je kuhan v nekoliko več mleka. Ohlajen na sobno temperaaturo se ne strdi, zato se nikar ne ustrašite. Vanj vmešajte sladko smetano in nadevajte v pekač. Želatina v pudingu bo kremo v hladilniku do konca strdila.
Za pripravo kreme sem uporabila burbon vanilija puding, ki ima veliko bolj naraven in izrazit okus kot navaden vaniljev puding. Ker ga mnogi ne poznate si lahko embalažo ogledate TUKAJ. Kupite ga lahko v skoraj vseh prehrambenih trgovinah.
Po okusu lahko uporabite kateri koli drug okus pudinga. Tudi češnje lahko po želji zamenjate z drugim sadjem.
Količine v receptu zadostujejo za pekač premera 24cm oz. 15 kosov.
Pri preračunavanju kosov in premerov pekača si lahko pomagate z uporabo TORTOPRETVORNIKA.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo podlage |
2
Končano
|
|
3
Končano
|
|
4
Končano
|
|
5
Končano
|
Pečemo na 220° približno 20min oz. toliko časa kot je navedeno na embalaži listnatega testa. |
6
Končano
|
|
7
Končano
|
Navodila za pripravo vaniljeve kreme |
8
Končano
|
|
9
Končano
|
|
10
Končano
|
|
11
Končano
|
|
12
Končano
|
Sestavljanje, hlajenje in postrežba. |
13
Končano
|
|
14
Končano
|
Hladimo v hladilniku vsaj 8ur pred postrežbo. |
15
Končano
|
Ohlajeno pito vzamemo iz pekača, ostranimo acetatno folijo in jo po želji še okrasimo. |
16
Končano
|
Razrežemo in postrežemo. |