0 0
Češnjevo vaniljeva pita

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Podlaga
300g Listnato testo
180g Češnje
15g oz. po okusu Sladkor
Krema
5dl Mleko
1 Burbon vanilija puding v prahu
120g Sladkor
6.5 Listi želatine
3dl Sladka smetana

Češnjevo vaniljeva pita

  • Sestavine za 15 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Podlaga

  • Krema

Navodila

Deli

Češnjevo vaniljeva pita je zelo hitro in enostavno pripravljena a kljub temu božanskega okusa in posebnega izgleda. Zaradi svežega okusa je idealna za sladkanje v toplih poletnih dneh.

Sestavljena je iz češnjevih zavitkov iz listnatega testa, ki v prerezu izgledajo kot tunelčki. Prelita je s penasto, lahko in osvežilno vaniljevo kremo.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.

Zavitke iz listnatega testa pred peko dobro zaprite, da bo med peko čim manj soka steklo iz njih. V pekač jih lahko zlagate tako, da tisti del zavitka s “šivom” obrnete navzdol.

Pečeno listnato testo naj bo pred prelivanjem s kremo popolnoma ohlajeno. S papirja za peko ga boste najlažje odstranili tako, da ga z lopatko spodaj najprej postrgate s papirja in ga nato v enem kosu prestavite nazaj v pekač.

Vanilljev puding je kuhan v nekoliko več mleka. Ohlajen na sobno temperaaturo se ne strdi, zato se nikar ne ustrašite. Vanj vmešajte sladko smetano in nadevajte v pekač. Želatina v pudingu bo kremo v hladilniku do konca strdila.

Za pripravo kreme sem uporabila burbon vanilija puding, ki ima veliko bolj naraven in izrazit okus kot navaden vaniljev puding. Ker ga mnogi ne poznate si lahko embalažo ogledate TUKAJ. Kupite ga lahko v skoraj vseh prehrambenih trgovinah.

Po okusu lahko uporabite kateri koli drug okus pudinga. Tudi češnje lahko po želji zamenjate z drugim sadjem.

Količine v receptu zadostujejo za pekač premera 24cm oz. 15 kosov.

Pri preračunavanju kosov in premerov pekača si lahko pomagate z uporabo TORTOPRETVORNIKA.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo podlage

Češnje operemo, prerežemo na polovičke in razkoščičimo. Po okusu posladkamo.

2
Končano

Listnato testo razvaljamo na debelino približno 2mm. Uporabite lahko tudi že razvaljano listnato testo. Razrežemo na približno 8-9cm debele trakove.

3
Končano

Na sredino trakov listnatega testa eno zraven druge polagamo češnje. Testo z leve in desne prekrijemo čez češnje v sredini tako, da nastanejo podolgovati zavitki. Testo s prsti stisnemo skupaj, da med peko češnjev sok ne bo tekel iz testa.

4
Končano

Pekač obložimo s papirjem za peko in vanj v obliki spirale zložimo zavitke. Med zavitki naj bo 0.5-1cm prostora. Testo se bo med peko napihnilo in zapolnilo luknjice.

5
Končano

Pečemo na 220° približno 20min oz. toliko časa kot je navedeno na embalaži listnatega testa.

6
Končano

Pečene zavitke vzamemo iz pečice in jih pustimo, da se popolnoma ohladijo. Ohlajene z lopatko spodaj odstranimo od papirja za peko.

7
Končano

Navodila za pripravo vaniljeve kreme

V 1,5dl mleka zmešamo sladkor in puding. Preostalo mleko vlijemo v kozico in segrejemo na štedilniku do vretja.

8
Končano

Ko mleko zavre, temperaturo kuhanja zmanjšamo, vlijemo pudingovo mešanico in ob neprestanem mešanju kuhamo, da se puding zgosti.

9
Končano

Kuhan puding prelijemo v posodo, mu primešamo predhodno namočene in ožete lističe želatine. Zgoraj pokrijemo s prozorno folijo za živila tako, da se folija dotika površine pudinga. Pustimo, da se na sobni temperaturi popolnoma ohladi.

10
Končano

V ločeni posodi stepemo sladko smetano.

11
Končano

Ohlajen puding premešamo. Dodamo mu stepeno sladko smetano in jo narahlo ročno vmešamo v enakomerno puhasto kremo.

12
Končano

Sestavljanje, hlajenje in postrežba.

Pekač obložimo z acetatno folijo. Na dno položimo ohlajen in pečen češnjev zavitek.

13
Končano

Prelijemo z vaniljevo kremo.

14
Končano

Hladimo v hladilniku vsaj 8ur pred postrežbo.

15
Končano

Ohlajeno pito vzamemo iz pekača, ostranimo acetatno folijo in jo po želji še okrasimo.

16
Končano

Razrežemo in postrežemo.

Pelicious

Torta z makom, marelicami in belo čokolado recept naslovna slika
Prejšnji
Torta z makom, marelicami in belo čokolado
Rum čokos kocke brez peke slika recept
Naslednji
Rum čokos kocke brez peke
Torta z makom, marelicami in belo čokolado recept naslovna slika
Prejšnji
Torta z makom, marelicami in belo čokolado
Rum čokos kocke brez peke slika recept
Naslednji
Rum čokos kocke brez peke

Komentiraj