• Domov
  • Pite
  • Slivova pita z medom in rdečim vinom
0 0
Slivova pita z medom in rdečim vinom

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Slivova pita z medom in rdečim vinom

  • Sestavine za 12 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Krhko testo

  • Slivov nadev

Navodila

Deli

Slivova pita z medom in rdečim vinom je sočna, sladko- kisla in osvežilna sladica za pozno poletne dni.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)

Spodaj in zgoraj je krhko piškotno testo. V njem pa se skriva preplet okusov sliv, rdečega vina in medu.

Okusa sliv in rdečega vina se odlično podajata drug k drugemu. Med pa ju še dodatno posladka.

V receptu lahko po okusu uporabite tudi katero drugo rdeče vino. Priporočam vam bolj sladka vina. Sicer bo nadev kljub dodanima sladkorju in medu obdržal nekaj kislosti.

Recept je primeren za pekač premera 24cm ali 12 kosov. Za večje ali manjše velikosti pekačev pa si količine sestavin lahko prilagodite na vrhu okvirčka s sestavinami.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo testa

Vse sestavine zmešamo v gladko testo.

2
Končano

Testo sploščimo in zavijemo v prozorno folijo za živila. Hladimo v hladilniku vsaj 2 uri.

3
Končano

Navodila za pripravo slivovega nadeva

Slive po dolgem razrežemo na četrtine. Posujemo jih z rjavim sladkorjem in premešamo.

4
Končano

Mešanico sliv in sladkorja nato prestavimo v večjo ponev in postavimo na štedilnik. Kuhamo približno 10 minut na močnem ognju. Med kuhanjem večkrat premešamo. Slive bodo tako spustile nekaj soka,

5
Končano

Po 10ih minutah kuhanja slive prelijemo z rdečim vinom in vremo na močnem ognju v odkriti ponvi še približno 10minut. Po 10ih minutah ugasnemo in pustimo, da se nadev popolnoma ohladi.

6
Končano

Iz ohlajenega nadeva z luknjasto zajemalko poberemo slive iz tekočine. Slive nato poskusite. Če so premalo sladke jih lahko še dodatno posladkate z rjavim sladkorjem.

7
Končano

Tekočino prelijemo v ločeno skledo. Ostati mora približno 1-1,2dl tekočine. Če vam ostane več kot toliko soka povečajte količino škroba za 5g ali sok še nekoliko prevrite na štedilniku, da se količina zmanjša. Ohlajeni tekočini nato dodamo še cvetlični med in škrob. Dobro premešamo, da se morebitne kepice škroba v tekočini popolnoma razbijejo.

8
Končano

Sestavljanje, peka in postrežba

Ohlajeno testo vzamemo iz hladilnika. Tri četrtine testa razvaljamo na pomokani površini in z njim obložimo dno pekača.

9
Končano

Po testu nato razporedimo prekuhane slive in jih prelijemo s tekočo mešanico vina, soka, medu in škroba.

10
Končano

Preostalo testo razvaljamo in iz njega oblikujemo trakove in druge oblike. pito zgoraj okrasimo. Priporočam vam, da ne pokrivate celotne pite s testom saj nadev potrebuje nekaj odprtega prostora za vretje v pečici.

11
Končano

Pito pečemo na 180° 1h- 1h 10min. Pečeno vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi.

12
Končano

Ohlajeno pito posujemo s sladkorjem v prahu, razrežemo in postrežemo.

admin

Čokoladna torta slika prikazna recept
Prejšnji
Čokoladna torta
Naslednji
Kokosovo čokoladna mađarica
Čokoladna torta slika prikazna recept
Prejšnji
Čokoladna torta
Naslednji
Kokosovo čokoladna mađarica

Komentiraj