Sestavine
-
Biskvit
-
4 Jajca
-
150g Sladkor
-
170g Moka
-
0.5dl Mleko
-
0.5dl Olje
-
1 Vaniljin sladkor
-
0.5 Pecilni prašek
-
Skutna krema
-
400g Pasirana skuta
-
350g Kremni sir (Philadelphia)
-
1.5dl Sladka smetana
-
1 Vaniljin strok
-
1 jedilna žlica Limonin sok
-
120g Sladkor v prahu
-
1 Instant želatina za hladne jedi
-
200 - 250g Sadje
-
Po potrebi Sladkor v prahu
Navodila
Skutna sadna tortica je lahka in osvežilna verzija klasične torte z mešanim sadjem.
Sestavljena je iz treh plasti mehkega biskvita in dveh plasti lahke skutne kreme z dodatkom mešanega sadja.
Torta je primerna za obmazovanje z vsemi vrstami krem. Obmazano z masleno kremo ali ganachem (recept najdete TUKAJ) pa lahko oblečete tudi v tičino maso.
Uporabite lahko katero koli vrsto svežega ali zamrznjenega sadja.
Pri pripravi tortice na sliki sem uporabila sveže jagode in breskve ter zamrznjene maline in borovnice.
Vrsto sadja lahko prilagodite svojim željam in okusu. Pri sadju z lupino kot so breskve pa jih ne pozabite prej olupiti.
Kremni sir lahko nadomestite tudi z sirom mascarpone. Če se vam bo v tem primeru zdela krema premehka pa ji dodajte nekoliko več instant želatine.
Za manj zmede si lahko sestavine, ki ste jih že dodali in korake, ki ste jih opravili odkljukate s klikom na krogec zraven sestavine oz. koraka. Recept je primeren za pekač premera 20cm oz. 10 kosov. Torta je visoka 10cm. Za ostale velikosti pekačev pa si količine sestavin glede na število kosov lahko prilagodite na vrhu okvirčka s sestavinami.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo biskvitaRumenjake ločimo od beljakov. |
2
Končano
|
Beljake in polovico sladkorja stepemo v čvrst sneg. |
3
Končano
|
V ločeni posodi penasto stepemo rumenjake in drugo polovico sladkorja. |
4
Končano
|
Spenjenim rumenjakom nato dodamo olje, mleko, moko, vaniljin sladkor in pecilni prašek. Zmešamo v gladko zmes. |
5
Končano
|
Zmesi ročno postopoma primešamo beljakov sneg. |
6
Končano
|
Biskvitno maso razdelimo na 3 enake dele in jih pečemo v s peki papirjem obloženem pekaču vsako posebej 10-12min na 180°. Biskviti so zelo mehki in puhasti, zato vam peko celotne mase naenkrat in rezanje biskvitov odsvetujem. |
7
Končano
|
Pečene biskvite vzamemo iz pekača in jih obrnemo okrog na čisto krpo tako, da se zgoraj poravnajo in ohladijo. |
8
Končano
|
Navodila za pripravo skutne kremeČe tortico delate z nepasirano skuto jo najprej zmeljite v multipraktiku do gladke strukture. |
9
Končano
|
Skuto in in kremni sir zmešamo skupaj. Dodamo sladkor, limonin sok in postrgano sredico vaniljinega stroka. Dobro premešamo. |
10
Končano
|
Kremi nato z električnim mešalnikom primešamo instant želatino. |
11
Končano
|
Na koncu prilijemo še sladko smetano in kremo z električnim mešalnikom mešamo na visoki hitrosti, da se krema lepo učvrsti. |
12
Končano
|
Navodila za pripravo sadjaSadje narežemo na koščke velikosti 1cm. Maline, borovnice in manjše jagodičevje lahko kljub malce večji velikosti uporabite brez rezanja. |
13
Končano
|
Sadje nato poskusite. Če je bolj kislega okusa ga po potrebi posujte z 5-10g sladkorja v prahu in narahlo premešajte, da se sladkor enakomerno prime vsega sadja. |
14
Končano
|
Sestavljanje, hlajenje in postrežbaPekač obložimo z acetatno folijo. |
15
Končano
|
Vanj položimo biskvit in ga enakomerno namočimo z ohlajeno sladko vodo (za 3 biskvite potrebujete približno 2,5-3dl vode in 1 jedilno žlico sladkorja). |
16
Končano
|
Biskvit nato premažemo s polovico kreme. Na kremo razporedimo narezano sadje in ga s prsti narahlo potisnemo v kremo. Kremo zgoraj nato lepo poravnamo. |
17
Končano
|
Kremo prekrijemo z biskvitom, ga namočimo in ponovimo postopek še z drugo polovico kreme. Kremo prekrijemo z biskvitom in ga namočimo. |
18
Končano
|
Torto hladimo v hladilniku 6- 8 ur. |
19
Končano
|
Ohlajeno tortico po želji okrasimo, narežemo in postrežemo. |