0 0
Skutna sadna torta

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Biskvit
4 Jajca
150g Sladkor
170g Moka
0.5dl Mleko
0.5dl Olje
1 Vaniljin sladkor
0.5 Pecilni prašek
Skutna krema
400g Pasirana skuta
350g Kremni sir (Philadelphia)
1.5dl Sladka smetana
1 Vaniljin strok
1 jedilna žlica Limonin sok
120g Sladkor v prahu
1 Instant želatina za hladne jedi
200 - 250g Sadje
Po potrebi Sladkor v prahu

Skutna sadna torta

  • Sestavine za 10 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Biskvit

  • Skutna krema

Navodila

Deli

Skutna sadna tortica je lahka in osvežilna verzija klasične torte z mešanim sadjem.

Sestavljena je iz treh plasti mehkega biskvita in dveh plasti lahke skutne kreme z dodatkom mešanega sadja.

Torta je primerna za obmazovanje z vsemi vrstami krem. Obmazano z masleno kremo ali ganachem (recept najdete TUKAJ) pa lahko oblečete tudi v tičino maso.

Uporabite lahko katero koli vrsto svežega ali zamrznjenega sadja.

Pri pripravi tortice na sliki sem uporabila sveže jagode in breskve ter zamrznjene maline in borovnice.

Vrsto sadja lahko prilagodite svojim željam in okusu. Pri sadju z lupino kot so breskve pa jih ne pozabite prej olupiti.

Kremni sir lahko nadomestite tudi z sirom mascarpone. Če se vam bo v tem primeru zdela krema premehka pa ji dodajte nekoliko več instant želatine.

skutna sadna torta

Za manj zmede si lahko sestavine, ki ste jih že dodali in korake, ki ste jih opravili odkljukate s klikom na krogec zraven sestavine oz. koraka. Recept je primeren za pekač premera 20cm oz. 10 kosov. Torta je visoka 10cm. Za ostale velikosti pekačev pa si količine sestavin glede na število kosov lahko prilagodite na vrhu okvirčka s sestavinami.

Pri preračunavanju kosov in premerov pekača si lahko pomagate z uporabo TORTOPRETVORNIKA.

skutna torta zgoraj

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo biskvita

Rumenjake ločimo od beljakov.

2
Končano

Beljake in polovico sladkorja stepemo v čvrst sneg.

3
Končano

V ločeni posodi penasto stepemo rumenjake in drugo polovico sladkorja.

4
Končano

Spenjenim rumenjakom nato dodamo olje, mleko, moko, vaniljin sladkor in pecilni prašek. Zmešamo v gladko zmes.

5
Končano

Zmesi ročno postopoma primešamo beljakov sneg.

6
Končano

Biskvitno maso razdelimo na 3 enake dele in jih pečemo v s peki papirjem obloženem pekaču vsako posebej 10-12min na 180°. Biskviti so zelo mehki in puhasti, zato vam peko celotne mase naenkrat in rezanje biskvitov odsvetujem.

7
Končano

Pečene biskvite vzamemo iz pekača in jih obrnemo okrog na čisto krpo tako, da se zgoraj poravnajo in ohladijo.

8
Končano

Navodila za pripravo skutne kreme

Če tortico delate z nepasirano skuto jo najprej zmeljite v multipraktiku do gladke strukture.

9
Končano

Skuto in in kremni sir zmešamo skupaj. Dodamo sladkor, limonin sok in postrgano sredico vaniljinega stroka. Dobro premešamo.

10
Končano

Kremi nato z električnim mešalnikom primešamo instant želatino.

11
Končano

Na koncu prilijemo še sladko smetano in kremo z električnim mešalnikom mešamo na visoki hitrosti, da se krema lepo učvrsti.

12
Končano

Navodila za pripravo sadja

Sadje narežemo na koščke velikosti 1cm. Maline, borovnice in manjše jagodičevje lahko kljub malce večji velikosti uporabite brez rezanja.

13
Končano

Sadje nato poskusite. Če je bolj kislega okusa ga po potrebi posujte z 5-10g sladkorja v prahu in narahlo premešajte, da se sladkor enakomerno prime vsega sadja.

14
Končano

Sestavljanje, hlajenje in postrežba

Pekač obložimo z acetatno folijo.

15
Končano

Vanj položimo biskvit in ga enakomerno namočimo z ohlajeno sladko vodo (za 3 biskvite potrebujete približno 2,5-3dl vode in 1 jedilno žlico sladkorja).

16
Končano

Biskvit nato premažemo s polovico kreme. Na kremo razporedimo narezano sadje in ga s prsti narahlo potisnemo v kremo. Kremo zgoraj nato lepo poravnamo.

17
Končano

Kremo prekrijemo z biskvitom, ga namočimo in ponovimo postopek še z drugo polovico kreme. Kremo prekrijemo z biskvitom in ga namočimo.

18
Končano

Torto hladimo v hladilniku 6- 8 ur.

19
Končano

Ohlajeno tortico po želji okrasimo, narežemo in postrežemo.

admin

Dalgona desert v kozarcu slika naslovna recept
Prejšnji
Dalgona desert v kozarcu
Makovi piškoti z belo čokolado slika recept naslovna
Naslednji
Makovi piškoti z belo čokolado
Dalgona desert v kozarcu slika naslovna recept
Prejšnji
Dalgona desert v kozarcu
Makovi piškoti z belo čokolado slika recept naslovna
Naslednji
Makovi piškoti z belo čokolado

Komentiraj