0 0
Rum kokos kroglice

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Biskvit
4 Jajca L
100g Sladkor
1 Vaniljin sladkor
80g Gladka moka
8g Pecilni prašek
Ostale sestavine za maso za kroglice
3 jedilne žlice oz. po okusu Rum
100g Bela čokolada
150g Mascarpone
0.5dl Sladka smetana
Posip
50g Kokosova moka

Rum kokos kroglice

  • Sestavine za 25 porcij
  • Nezahtevno

Sestavine

  • Biskvit

  • Ostale sestavine za maso za kroglice

  • Posip

Navodila

Deli

Rum kokos kroglice so sočne, mehke in ravno prav pijane. V njih prevladujeta okusa ruma in kokosa, ki pašeta skupaj kot ata na mamo. Okus dopolnjujejo še note vanilje in bele čokolade. So hitro pripravljene in dokaj obstojne. V hladilniku dobro pokrite zdržijo več dni (če jih prej ne pohrustate seveda). 🙂 Ravno zaradi obstojnosti so odlične za dopolnitev pladnjev sladic za praznovanja, saj jih lahko pripravite več dni vnaprej, na sobni temperaturi pa brez težav stojijo več ur.

Če želite biti vedno obveščeni o mojih novih receptih, mi lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.

Narejene so na osnovi biskvita. Ker ta vsebuje veliko jajc in bolj malo moke boste kroglice z lahkoto oblikovali.

Biskvitno maso lahko pečete v poljubno velikem pekaču. Čas peke pa po potrebi prilagodite velikosti in obliki pekača. Jaz sem ga pekla v pravokotnem pekaču velikosti 20x30cm. S pečenega biskvita takoj odstranite skorjico, ki se bo naredila zgoraj. Z ohlajenega biskvita bo šla veliko težje saj se bo zlepila nazaj. Skorjico lahko tudi pustite na biskvitu, a je masa za kroglice veliko bolj gladka brez nje. Pečen biskvit je zelo grd, zato ne bodite razočarani- tak mora biti. Ohlajenega sama najraje zmeljem, ker je masa za kroglice kasneje bolj gladka. Lahko ga tudi ročno zdrobite. Načeloma lahko kroglice pripravite tudi s kakšnim drugim biskvitom, a bo struktura kroglic najbrž drugačna. V tem primeru po potrebi prilagodite količine ostalih sestavin. Vsak biskvit je namreč drugačen in ima drugačno kapaciteto vpijanja vlage, zato je lahko masa pri enakih razmerjih ostalih sestavin suha ali razmočena.

Ko zmletemu biskvitu dodate ostale sestavine maso najprej premešajte z električnim mešalnikom, da se vse sestavine sprimejo skupaj. Maso nato še ročno pregnetite do konca.

Masa je dovolj čvrsta, do jo lahko oblikujete takoj. Po receptu pripravljena masa ima bolj umirjen okus po rumu, ki rahlo odstopa od ostalih okusov. Preden se lotite oblikovanja kroglic maso poskusite. Če ste ljubitelji bolj pijanih kroglic, ji po okusu lahko dodate več ruma in vse skupaj še enkrat pregnetete.

Količine v receptu zadostujejo za približno 25 kroglic, ki so težke 25g. Kroglice do postrežbe hranite v hladilniku v tesno zaprti posodi.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo biskvita

Jajca, sladkor in vaniljin sladkor stepamo približno 5-8minut, da se jajca spenijo in narastejo. V ločeni posodi zmešamo skupaj moko in pecilni prašek.

2
Končano

Mešanico moke in pecilnega praška čez cedilo presejemo v spenjena jajca s sladkorjem. Ročno narahlo vmešamo, da nastane gladka in penasta biskvitna masa.

3
Končano

Dno pekača obložimo s papirjem za peko, vanj vlijemo biskvitno maso in jo čim bolj enakomerno raznesemo po pekaču. S pekačem potolčemo po pultu ali mizi.

4
Končano

Pečemo na 180° približno 15min. Čas peke po potrebi prilagodite velikosti pekača.

5
Končano

Pečen biskvit vzamemo iz pečice, ga pustimo 1 minutko, da se malce ohladi in nato z njega odstranimo skorjico, ki se je naredila po vrhu.

6
Končano

Biskvit pustimo, da se na sobni temperaturi popolnoma ohladi. Ohlajen biskvit z nožem nežno odstranimo od roba, ga vzamemo iz pekača in z njega odlepimo papir za peko.

7
Končano

Navodila za pripravo mase in kroglic

Belo čokolado raztopimo nad soparo in jo pustimo, da se shladi. V maso jo dodamo, ko je na otip hladna ali mlačna in še vedno tekoča.

8
Končano

Ohlajen biskvit zmeljemo v sekljalniku. Lahko ga zdrobite tudi ročno. Pretresemo v posodo.

9
Končano

Biskvitu dodamo mascarpone, sladko smetano, rum in ohlajeno tekočo belo čokolado. Vse skupaj najprej premiksamo in nato do konca ročno zgnetemo v enakomerno vmešano maso.

10
Končano

Iz mase oblikujemo približno 25g težke kroglice. Nato jih povaljamo v kokosovi moki in zlagamo v s papirjem za peko obloženo posodo, ki ima pokrov ki dobro tesni.

11
Končano

Posodo s kroglicami tesno zapremo s pokrovom. Kroglice hladimo v hladilniku vsaj 4 ure pred postrežbo.

Pelicious

Polnjena čokoladna jajčka recept naslovna slika
Prejšnji
Polnjena čokoladna jajčka
Breskove kocke z grškim jogurtom recept naslovna slika
Naslednji
Breskove kocke z grškim jogurtom
Polnjena čokoladna jajčka recept naslovna slika
Prejšnji
Polnjena čokoladna jajčka
Breskove kocke z grškim jogurtom recept naslovna slika
Naslednji
Breskove kocke z grškim jogurtom