0 0
Cvrti ameriški krofi za čokoholike

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Testo za kakavove krofe
40g Sveži kvas
1 čajna žlica Sladkor
2dl Mleko
550g Gladka moka
140g Sladkor
2 Jajca L
35g Jogurt 3,6% maščobe
60g Maslo sobne temperature
30g Kakav v prahu
Za cvrtje
1l Olje
Preliv
400g Čokolada za kuhanje
3 čajne žlice Kokosovo olje
Dekoracija (po želji)
Oreo powder
Napolitanke
Čokoladni krispiji

Cvrti ameriški krofi za čokoholike

  • Sestavine za 25 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Testo za kakavove krofe

  • Za cvrtje

  • Preliv

  • Dekoracija (po želji)

Navodila

Deli

Cvrti ameriški krofi za čokoholike so mehki in puhasti krofki z luknjico, do zadnje drobtinice napolnjeni z kakavom in čokolado. Kot že veste sem nepopravljiv čokoholik. Navadni krofi s čokoladnim prelivom so sicer odlični. Ampak moja ljubezen do čokoladnega sega v dušo, zato sem hotela ocvrte krofke z enako čokoladno dušico kot je moja. 🙂

Po 4ih neuspelih poskusih sem končno prišla do mehkega testa, ki je odličnega okusa in se med cvrtjem ne razpada. Kakav namreč popolnoma podre ravnovesje testa, potrebnih pa je bilo kar nekaj popravkov preden sem prišla do končnega rezultata.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.

Priprava teh krofov se torej za malenkost razlikuje od priprave navadnih. Prva razlika, ki jo boste opazili je seveda kakav. Tega vmešajte v testo na koncu. Svetujem vam, da ga vmešavate najprej počasi, sicer bo kuhinja v oblaku kakava. Naslednja razlika je čas vzhajanja. Kakavovi krofi vzhajajo le enkrat, vendar dlje. Kakav testo zbije, zato vzhajanje traja nekoliko dlje. Kakavovi krofi v tem času ne vzhajajo tako močno kot navadni krofi. Kar se tiče izrezovanja krofov vam priporočam, da jih režete s topimi modeli in ne ostrimi. Krofi rezani z ostrim rezilom so oblike diska. Topo rezilo pa jih zaobli zato so krofki kasneje lepo napihnjeni in debeluškasti. 🙂 Sama sem jih rezala kar s kozarcem, kljub temu, da imam kovinski oster model za izrezovanje.

Tudi pri cvrtju je nekaj razlik v postopku. Kakavovi krofi se cvrejo v manj vročem olju in v odkriti posodi. Krofi tako enakomerno počasi narastejo. Ob strani dobijo lep razpokan venček. Sama sem jih pekla na plinu na najmanjši temperaturi z vsake strani 3 minute. Če je olje prevroče ali posoda pokrita prehitro narastejo in se po domače povedano razcvetijo. Za lepšo obliko jih polagajte s spodnjo stranjo navzdol (ne kot običajne krofe, ki jih v olje polagamo obrnjene okrog). Po preizkusu sem opazila, da so tako obrnjeni krofi veliko lepše in bolj enakomerno narastli.

Upam, da vas z vsemi pravili nisem prestrašila. Namen je ravno nasproten. Kljub drugačnemu postopku je priprava dokaj enostavna. Krofki pa so božansko čokoladni. Mehki ostanejo tudi naslednji dan.

Količine v receptu zadoščajo za približno 25 srednje velikih krofkov.

Moj recept za klasične krofe iz celih jajc najdete TUKAJ.

Moj recept za čisto posebne čupave miške s kokosom in čokolado TUKAJ.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo kvasa

Kvas zdrobimo v posodico in mu dodamo sladkor. Mleko na štedilniku segrejemo do mlačnega. Mlačno mleko prelijemo čez kvas in sladkor. Premešamo in pustimo stati v toplem prostoru, da kvas naraste.

2
Končano

Navodila za pripravo testa

V posodo najprej stresemo moko. V sredini naredimo jamico. Okrog jamice posujemo sladkor. V jamico položimo jajca, maslo in jogurt. Vse sestavine naj bojo sobne temperature in na mrzle. V skledo nato zlijemo še narasli kvas. Zmešamo, do gladkega.

3
Končano

Zmešanemu testu nato dodamo še kakav v prahu. Zmešamo v gladko testo. Testo je dovolj zmešano, ko med mešanjem začne odstopati od dna posode. Ne ustrašite se, ker je testo malce pocasto.

4
Končano

Testo takoj prestavimo na pomokano površino in ga ročno pregnetemo, še toliko, da postane voljno in dovolj čvrsto za valjanje.

5
Končano

Površino ponovno pomokamo in testo razvaljamo na približno 5mm debelo.

6
Končano

Iz testa izrežemo krofe z luknjicami. Izrezane krofe polagamo na z moko posuto krpo.

7
Končano

Ko so krofi izrezani jih pokrijemo z lahko krpo in v toplem prostoru vzhajamo 2uri.

8
Končano

Cvrtje

Olje segrejemo na štedilniku na približno 140-150°. Več o pravi temperaturi olja sem zapisala zgoraj v opisu recepta. Količina olja v receptu je okvirna saj je ta odvisna od velikosti posode v kateri cvrete. Olja naj bo za približno 2cm globoko, oz. dovolj, da bojo krofi plavali na površju in se pri temu ne bojo dotikali dna posode.

9
Končano

Vzhajane krofe polagamo v vroče olje in jih pri tem NE obračamo kot navadne krofe. Torej: Spodnja stran navzdol.

10
Končano

Krofe cvremo 3minute v odkriti posodi, po 3 minutah jih obrnemo in cvremo 3 minute še z druge strani.

11
Končano

Pečene krofe vzamemo iz olja in jih polagamo ba papirnato brisačko, da se dobro ocedijo in ohladijo.

12
Končano

Navodila za pripravo preliva

Čokolado in kokosovo olje raztopimo nad soparo.

13
Končano

Oblivanje in dekoracija

Ohlajene krofe do polovice potunkamo v raztopljeno čokolado. Počakamo, da odvečna čokolada steče z njih in jih nato polagamo z oblito stranjo obrnjene navzgor na pladenj ali krožnik.

14
Končano

Po želji okrasimo. Moji so okrašeni z mletimi Oreo piškoti, okroglimi napolitankami in čokoladnimi krispiji. Oblite krofe sem delno prekrila z listom papirja (papir sem držala 1cm nad krofom, saj se ne sme dotikati preliva) in odkriti del čez cedilo posula z mletimI Oreo piškoti. Okrogle napolitanke sem razrezala na 4 dele in jih polagala na krofe. Dodala sem še čokoladne krispije.

15
Končano

Dodatno

Tudi luknjice iz krofov lahko vzhajate in na koncu ocvrete podobno kot, če bi cvrli miške. Ocvrte lahko prelijete s poljubnimi prelivi in posujete s posipi.

Pelicious

čupave miške slika recept naslovna
Prejšnji
Čupave miške
Bananino Nutelline rezine recept slika naslovna
Naslednji
Bananino Nutelline rezine
čupave miške slika recept naslovna
Prejšnji
Čupave miške
Bananino Nutelline rezine recept slika naslovna
Naslednji
Bananino Nutelline rezine

Komentiraj