0 0
Čupave miške

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Testo
2 Jajca
70g Sladkor
1 Vaniljin sladkor
170g Kisla smetana
1 jedilna žlica Mleko
1 jedilna žlica Rum
230g Gladka moka
0.5 Pecilni prašek
Za cvrtje
1l Olje
Čokoladni obliv
180g Čokolada za kuhanje
1.5dl Mleko
10g Maslo
5g Sladkor
Posip
250g Kokosova moka

Čupave miške

za približno 40 srednje velikih mišk

  • Sestavine za 1 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Testo

  • Za cvrtje

  • Čokoladni obliv

  • Posip

Navodila

Deli

Sladke miške, posute s sladkorjem vsi dobro poznamo še iz otroštva. Če bi jih poskusili pripraviti drugače kot običajno pa je tu recept za čupave miške. Tele miške so prav posebne pasme- mešanke med miško in čupavcem. 🙂

V sredini so klasične mehke in puhaste miške s kislo smetano. Kožušček jim dajeta čokoladni obliv in kokosov posip.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.

Miške v notranjosti so mehke in puhaste. Potrebno jih je le pravilno ocvrti. Sama miške v olje nadevam z žlico, ki jo predhodno na hitro pomočim v olje. Z žlice jih postrgam kar s prstom.  Če se boste lotili takega načina bodite previdni, da vas vroče olje, ko miška štrbunkne vanj ne pošprica po rokah. Postrgate jih lahko tudi z drugo žlico.

Ko testo položim v olje vedno z žlico zajamem vroče olje iz posode v kateri se cvrejo in z njim poškropim miško od zgoraj tako, da povrhnjica dobi svetlejšo barvo. S tem preprečim, da bi testo zgoraj ostalo surovo in oblikovalo rove in tunelčke. Miške, ki so takoj zgoraj polite z vrelim oljem se bolj enakomerno spečejo. Testo v njih ne vre in so zato kasneje tudi lepo mehke in brez večjih lukenj. Če se tunelčki oblikujejo kljub temu, da jih zgoraj poškropite je to znak, da je olje prevroče. Miške med cvrtjem obrnem več kot enkrat, da se počasi z vseh strani lepo zapečejo.

Količine v receptu so primerne za približno 40 srednje velikih mišk.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo mišk

Jajca, vaniljev sladkor in sladkor stepamo približno 2 minuti, da se jajca spenijo in narastejo. (Ni jih potrebno stepsti trdo- kot npr. za biskvit).

2
Končano

Spenjenim jajcem najprej primešamo mleko, rum in kislo smetano.

3
Končano

Nato vmešamo še pecilni prašek in moko. Maso stepamo do gladke in goste strukture. Testo pustimo počivati na sobni temperaturi 40min.

4
Končano

Na štedilniku segrejemo olje na približno 15-160°. Olja naj bo za približno 2.5cm globoko oz. toliko, da miške plavajo na površju in se pri tem ne dotikajo dna posode.

5
Končano

Testo zajemamo z žlico in ga polagamo v olje. Kako speči in nadevati testo v olje, da bojo miške lepo mehke in brez lukenj sem zapisala zgoraj v opisu recepta. :)

6
Končano

Cvremo približno 3minute oz. do enakomerno zlato zapečenega. Če se miške zapečejo prej, zmanjšajte temperaturo na štedilniku.

7
Končano

Pečene miške vzamemo iz olja in jih polagamo na papirnato brisačko.

8
Končano

Navodila za pripravo čokoladnega obliva in posipa

Čokolado, mleko, maslo in sladkor raztopimo nad soparo.

9
Končano

Kokosovo moko stresemo v skledico ali na krožnik.

10
Končano

Oblivanje, posipanje in postrežba

Ohlajene miške (lahko so še malce mlačne) potunkamo v čokoladni obliv in jih povaljamo v kokosovi moki. Miške nato zlagamo na s papirjem za peko obložen pladenj ali krožnik.

11
Končano

Miške lahko postrežete takoj, lahko jih pustite približno 1 uro na sobni temperaturi, da se obliv nekoliko strdi ali pa jih na hitro ohladite tako, da jih za minutko ali 2 date v skrinjo.

Pelicious

Sočno jabolčno pecivo z maslenimi piškoti slika naslovna recept
Prejšnji
Sočno jabolčno pecivo z maslenimi piškoti
Cvrti ameriški krofi za čokoholike recept naslovna slika
Naslednji
Cvrti ameriški krofi za čokoholike
Sočno jabolčno pecivo z maslenimi piškoti slika naslovna recept
Prejšnji
Sočno jabolčno pecivo z maslenimi piškoti
Cvrti ameriški krofi za čokoholike recept naslovna slika
Naslednji
Cvrti ameriški krofi za čokoholike

Komentiraj