0 0
Torta čoko stracciatella

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Kakavov biskvit
1 Jajca L
50g Sladkor
2 jedilne žlice Olje
20g Gladka moka
10g Kakav v prahu
Čokoladni mousse
50g Čokolada za kuhanje
1dl (prelivanje čokolade) Sladka smetana
1.5 Listi želatine
1.5dl (stepanje) Sladka smetana
Stracciatella mousse
1dl (segrevanje) Sladka smetana
4.5 Listi želatine
200g Kondenzirano mleko
5dl (stepanje) Sladka smetana
75g Čokolada za kuhanje

Torta čoko stracciatella

  • Sestavine za 8 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Kakavov biskvit

  • Čokoladni mousse

  • Stracciatella mousse

Navodila

Deli

Torta čoko stracciatella je puhasta in božanska. V notranjosti tortice sta plast kakavovega biskvita in plast čokoladnega moussa. Okrog in po vrhu pa je puhast straciatellin mousse.

Zaradi malo bolj posebnega izgleda, boste za pripravo potrebovali dva tortna pekača. Razlika v njunem premeru naj bo 4 cm. Ker sta biskvit in čokoladni mousse skrita v notranjosti tortice, ju najprej zlagamo enega na drugega v majhnem pekaču. Nastane mini tortica, ki jo ohladimo in nato obdamo z večjim pekačem. Tega napolnimo s stracciatellinim moussom.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.

Za pripravo stracciatellinega moussa potrebujete kondenzirano mleko. Pogosto opažam, da marsikdo ne ve kaj točno kondenzirano mleko je, kako izgleda. Zato sem sliko tistih, ki jih priporočam za pripravo tega recepta dodala spodaj med navodila za pripravo. 🙂

Torta čoko stracciatella je sicer zelo enostavna za pripravo. Nekaj več časa zahteva le zaradi vmesnega hlajenja.

Za dekoracijo tortice premera 20cm sem uporabila kremo (polovica recepta) iz mojega recepta za čokoladno pomarančne cupcakse.

Recept je primeren za pekač premera 20cm oz. 8 kosov. Torta čoko stracciatella je visoka 7cm.

Pri preračunavanju kosov in premerov pekača si lahko pomagate z uporabo TORTOPRETVORNIKA.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

 

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo kakavovega biskvita

Jajca in sladkor stepamo 3-6minut, da se jajca spenijo in narastejo. V ločni posodi zmešamo skupaj gladko moko in kakav prahu.

2
Končano

Stepenim jajcem najprej primešamo olje. Nato vanje čez cedilo presejemo mešanico moke in kakava. Narahlo ročno zmešamo v enakomerno biskvitno maso.

3
Končano

Dno tortnega pekača, ki je 4cm manjšega premera od premera želene velikosti torte obložimo s papirjem za peko. Vanj vlijemo biskvitno maso in jo enakomerno raznesemo po pekaču.

4
Končano

Pečemo približno 15min na 180°.

5
Končano

Pečen biskvit vzamemo iz pečice in ga pustimo, da se na sobni temperaturi popolnoma ohladi. Ohlajen biskvit z nožem previdno odstranimo od roba in vzamemo iz pekača.

6
Končano

Navodila za pripravo čokoladnega moussa

Čokolado za kuhanje narežemo na čim manjše koščke in jo pretresemo v posodo.

7
Končano

Sladko smetano segrejemo na štedilniku. Tik preden zavre odstavimo in še vročo prelijemo čez narezano čokolado. Dodamo predhodno namočene iz ožete lističe želatine ter vse skupaj ročno premešamo, da se vsa želatina in čokolada popolnoma raztopita.

8
Končano

Čokoladno mešanico pustimo, da se na sobni temperaturi popolnoma ohladi.

9
Končano

V ločeni posodi čvrsto stepemo sladko smetano. Prilijemo ji ohlajeno čokoladno mešanico in ročno vmešamo.

10
Končano

Navodila za pripravo stracciatella moussa

Čokolado naribamo in jo približno 10minut hladimo v skrinji.

11
Končano

Sladko smetano segrejemo na štedilniku. Še preden zavre odstavimo. Primešamo predhodno namočene in ožete lističe želatine. Pustimo, da se na sobni temperaturi popolnoma ohladi. Pred vmešavanjem v kondenzirano mleko mora biti sladka smetana z želatino na otip hladna in še vedno tekoča.

12
Končano

Kondenzirano mleko mora biti sobne temperature!!

13
Končano

Kondenzirano mleko vlijemo v posodo in mu primešamo ohlajeno sladko smetano z želatino.

14
Končano

V ločeni posodi čvrsto stepemo sladko smetano. Ročno in narahlo jo primešamo k mešanici kondenziranega mleka, sladke smetane in želatine.

15
Končano

Na koncu ročno primešamo še dobro ohlajeno naribano čokolado.

16
Končano

Sestavljanje, hlajenje in postrežba

Obod pekača v katerem smo spekli biskvit obložimo z acetatno folijo in ga postavimo na sredino tortnega podstavka.

17
Končano

Vanj položimo ohlajen biskvit in ga namočimo s sladko vodo.

18
Končano

Biskvit prelijemo s čokoladnim moussem in ga enakomerno razlijemo po pekaču. Hladimo v hladilniku približno 1 uro in pol oz. toliko časa, da se čokoladni mousse popolnoma strdi.

19
Končano

Ko se čokoladni mousse strdi nadaljujemo s sestavljanjem.

20
Končano

Odstranimo manjši obod in acetatno folijo.

21
Končano

Obod pekača, ki je 4cm večjega premera kot biskvit postavimo na tortni podstavek tako, da je biskvit s čokoladnim moussem čim bolj na sredini. Večji obod obložimo z acetatno folijo.

22
Končano

Straciatella mousse najprej z žlico nadevamo okrog notranje torte tako, da z njim zapolnimo prostor med manjšo tortico in obodom.

23
Končano

Preostali mousse nežno prelijemo v pekač in ga po vrhu čim bolj poravnamo.

24
Končano

Torto hladimo v hladilniku vsaj 8ur pred postrežbo.

25
Končano

Z ohlajene torte odstranimo obod in acetatno folijo.

26
Končano

Po želji okrasimo, razrežemo in postrežemo. Povezavo do recepta za nabrizgano čokoladno kremo na vrhu moje tortice najdete zgoraj v opisu recepta.

Pelicious

Vaniljevi mafini z borovnicami in belo čokolado naslovna slika recept
Prejšnji
Vaniljevi mafini z borovnicami in belo čokolado
Lešnikovo Nutellina rolada recept naslovna slika
Naslednji
Lešnikovo Nutellina rolada
Vaniljevi mafini z borovnicami in belo čokolado naslovna slika recept
Prejšnji
Vaniljevi mafini z borovnicami in belo čokolado
Lešnikovo Nutellina rolada recept naslovna slika
Naslednji
Lešnikovo Nutellina rolada

Komentiraj