0 0
Vaniljevi piškoti s pomarančo in čokolado

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Testo
250g Gladka moka
70g Sladkor v prahu
2 Rumenjaki
130g Maslo sobne temperature
1 čajne žlice Vaniljeva aroma
1 jedilne žlice Mleko
Nadev
100g Pomarančna marmelada
Preliv
75g Čokolada za kuhanje
10g Maslo (če piškote namakate v čokolado)

Vaniljevi piškoti s pomarančo in čokolado

  • Sestavine za 30 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Testo

  • Nadev

  • Preliv

Navodila

Deli

Vaniljevi piškoti s pomarančo in čokolado so hitro pripravljeni, krhki in zelo okusni piškotki.

Sestavljeni so iz dveh vaniljevih piškotov, ki sta med seboj zlepljena s pomarančno marmelado. Do konca božanske jih naredi dodatek čokolade na vrhu. Okus piškotov je zelo podoben okusu Jaffa piškotov.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.

Priprava je zelo hitra in enostavna.

Nasvete za uspešno pripravo piškotov si lahko preberete v članku, ki ga najdete TUKAJ.

Za nadev sem uporabila pomarančno marmelado znamke Casa Giulia, ki je božanskega okusa. Sicer vsebuje tudi koščke pomarančne lupine, vendar sem piškote nadevala tako, da sem večje kose izločila.

Recept vsebuje tudi postopek za temperiranje čokolade. Temperirana čokolada se na zraku posuši in se kasneje ne topi in ne packa po piškotih. Sama sem se odločila za nanašanje čokolade v črtah. Tak postopek zahteva nekaj več časa in potrpežljivosti. Ker vem, da nimate vsi enako trpežnih živčkov kot jaz sem pri čokoladnem prelivu v recept vključila dve različni možnosti priprave. Piškote lahko porišete s temperirano čokolado ali jih na koncu le delno potunkate v čokolado. Če boste po piškotih risali črte, potem temperirajte samo čokolado. Če boste piškote le namakali v čokolado, ji med temperiranjem dodajte še maslo, ki bo čokolado razredčilo za lažje oblivanje. Črte po piškotih rišite preden piškote sestavite, oblivajte pa jih že sestavljene. V navodilih spodaj sta podrobno opisana oba postopka.

Količine v receptu zadostujejo za približno 60 srednje velikih polovičk oz. 30 sestavljenih piškotov.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

 

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo in peko testa

Vse sestavine za damo v posodo in jih zmešamo v gladko testo. Če se med mešanjem sestavine ne sprimejo skupaj jih stisnite skupaj z rokami.

2
Končano

Testo sploščimo in zavijemo v prozorno folijo za živila. Hladimo v hladilniku približno 1 uro.

3
Končano

Ohlajeno testo razvaljamo na pomokani površini na debelino približno 2-3mm. Iz testa z modelčki izrežemo polovico piškotov z luknjico in polovico brez luknjice. Izrezane piškote polagamo na s papirjem za peko obložen pekač v razmiku 2cm.

4
Končano

Pečemo 9-10minut na 180°. Piškoti so pečeni, ko so zgoraj še svetli, spodaj pa zlato zapečeni.

5
Končano

Pečene piškote vzamemo iz pečice, počakamo da se malce ohladijo in jih nato vzamemo iz pekača.

6
Končano

Navodila za pripravo temperiranega čokoladnega preliva

1. MOŽNOST (za črte)
Čokolado narežemo. Polovico čokolade raztopimo nad soparo. Ko je čokolada raztopljena jo odstavimo, vanjo stresemo drugo polovico narezane čokolade in počasi mešamo, da se vsa čokolada raztopi. Nato posodo s čokolado za 20-30 sekund postavimo nazaj nad soparo. Odstavimo in premešamo. Čokolado prelijemo v dresirno vrečko z manjšo okroglo luknjico.

7
Končano

2. MOŽNOST (za namakanje)
Čokolado narežemo. Polovico čokolade in maslo raztopimo nad soparo. Ko sta čokolada in maslo raztopljena odstavimo, v mešanico masla in čokolade stresemo drugo polovico narezane čokolade in počasi mešamo, da se vsa čokolada raztopi. Nato posodo s čokolado za 20-30 sekund postavimo nazaj nad soparo. Odstavimo in premešamo.

8
Končano

Prelivanje, sestavljane, sušenje in postrežba

Če se odločite za risanje črtic po piškotih:
Čez piškote z luknjico povlečemo črte s čokolado. Piškote previdno zlagamo na papir za peko in jih pustimo na sobni temperaturi, da se čokolada posuši.

9
Končano

Na piškote brez luknjice nanesemo pomarančno marmelado in jih prekrijemo s piškoti z luknjico. Narahlo pritisnemo skupaj.

10
Končano

Če se odločite za namakanje piškotov v čokolado:
Sestavljene piškote delno potunkamo v čokolado in počakamo, da odvečna čokolada steče s piškota. Namočene piškote polagamo na pair za peko in pustimo na sobni temperaturi, da se čokolada posuši.

11
Končano

Ko je čokolada na piškotih posušena jih do postrežbe hranimo v dobro zaprti kovinski posodi.

Pelicious

Sočna makova potica recept naslovna slika
Prejšnji
Sočna makova potica
Oreo cupcakesi recept naslovna slika
Naslednji
Oreo cupcakesi
Sočna makova potica recept naslovna slika
Prejšnji
Sočna makova potica
Oreo cupcakesi recept naslovna slika
Naslednji
Oreo cupcakesi

Komentiraj