0 0
Zdrobljene vaniljine rezine z jagodami

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Biskvit
6 Beljakov
3 Rumenjake
200g Sladkorja
1,5dl Olja
2dl Mleka
300g Gladke moke
1 Pecilni prašek
Biskvitna podlaga
1 Zdrobljen biskvit
2dl Vode
3dl Sladke smetane
2 Vaniljina sladkorja
350g Svežih ali zamrznjenih jagod
Vaniljina krema
6dl Mleka
2 Vaniljina pudinga v prahu
180g Sladkorja
3 Rumenjaki
30g Masla
4 Lističi želatine
2dl Sladke smetane

Zdrobljene vaniljine rezine z jagodami

za pekač velikosti 20x30cm

  • Sestavine za 18 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Biskvitna podlaga

  • Vaniljina krema

Navodila

Deli

Zdrobljene vaniljine rezine z jagodami so sočen in svež desert.

Biskvitna podlaga je zdrobljena, namočena z vodo in sladko smetano. Zato je mehka in zelo sočna. V njej se skrivajo osvežujoči koščki jagod. Premazane so z vaniljino kremo, ki se odlično ujema s jagodami.

zdrobljene vaniljine rezine z jagodami recept slika

Recept je zaradi boljše preglednosti razdeljen po plasteh iz katerih so zdrobljene vaniljine rezine z jagodami sestavljene. Za hitrejšo pripravo pa vam svetujem, da se jih lotite po naslednjem zaporedju:

  • Skuhajte vaniljino kremo
  • Specite biskvit
  • Prekuhajte vodo z vaniljinim sladkorjem
  • Narežite jagode
  • Dokončajte biskvitno podlago in jo poteptajte v pekač
  • stepite sladko smetano in dokončajte vaniljino kremo
  • Premažite, ohladite

Za manj zmede si lahko sestavine, ki ste jih že dodali in korake, ki ste jih opravili odkljukate s klikom na krogec zraven sestavine oz. koraka.

Recept je primeren za pekač velikosti 20x30cm.

zdrobljene vaniljine rezine z jagodami recept slika zgoraj

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo biskvita

Beljake in rumenjake ločimo. Za biskvit uporabimo 6 beljakov in 3 rumenjake. Preostale 3 rumenjake porabimo za kremo.

2
Končano

Beljake in polovico sladkorja stepemo v čvrst sneg.

3
Končano

V posebni posodi penasto stepemo rumenjake in drugo polovico sladkorja. Vmešamo še olje, mleko, moko in pecilni prašek.

4
Končano

Zmesi nato ročno in narahlo primešamo še beljakov sneg, da dobimo puhasto biskvitno zmes.

5
Končano

Biskvitno maso pečemo v namaščenem ali s peki papirjem obloženem pekaču 35-40min na 190°.

6
Končano

Pečen biskvit pustimo, da se popolnoma ohladi,

7
Končano

Navodila za pripravo biskvitne podlage

Vodo z vaniljinim sladkorjem zavremo, odstavimo in pustimo, da se ohladi.

8
Končano

Ohlajen biskvit zdrobimo na manjše koščke (cca 1cm) in ga prelijemo z ohlajeno sladko vodo in tekočo sladko smetano.

9
Končano

Z rokami zmešamo, da se masa enakomerno nasoči .

10
Končano

Jagode narežemo na koščke velikosti 1-1,5cm in jih stresemo v namočeno biskvitno zmes.

11
Končano

Z rokami maso malce pregnetemo tako, da se jagode enakomerno vmešajo (ostati morajo cele, nezdrobljene), masa pa se začne lepiti skupaj.

12
Končano

Biskvitno podlago nato razporedimo po pekaču in jo z rokami ali kozarcem dobro pritisnemo ob dno pekača, da se sprime skupaj. Ko je masa razporejena jo lahko dodatno poravnate tako, da jo prekrijete s prozorno folijo in poteptate s kozarcem ali pa preprosto povaljate v manjšim valjarjem.

13
Končano

Navodila za pripravo vaniljine kreme

5dl mleka segrejemo na štedilniku,

14
Končano

V preostali 1dl mleka vmešamo puding v prahu, sladkor in rumenjake. Zmes nato zlijemo v vrelo mleko in kuhamo na zmerni temperaturi dokler se krema ne zgosti na konsistenco gostejšega pudinga.

15
Končano

Kremo odstavimo in še vroči primešamo najprej maslo nato pa še želatino, ki smo jo predhodno namočili v hladni vodi.

16
Končano

Kremo takoj pokrijemo s prozorno folijo, da se izognemo skorjici na pudingu in jo pustimo, da se na sobni temperaturi popolnoma ohladi.

17
Končano

Ohlajeno kremo dobro premiksamo, da postane spet gladka in tekoča in ji primešamo stepeno sladko smetano.

18
Končano

Enakomerno premažemo čez poteptano biskvitno podlago.

19
Končano

Hlajenje in postrežba

Rezine hladimo v hladilniku vsaj 6 ur pred postrežbo.

20
Končano

Ohlajene razrežemo na kocke in postrežemo. Po želji kocke okrasite še s smetano ali svežimi jagodami.

admin

Prejšnji
Kokosove kocke za čokoholike
Truffle kroglice iz temne čokolade slika recept
Naslednji
Truffle kroglice
Prejšnji
Kokosove kocke za čokoholike
Truffle kroglice iz temne čokolade slika recept
Naslednji
Truffle kroglice

Komentiraj