Sestavine
-
Testo
-
250g MaslaSobne temperature
-
100g Sladkorja v prahu
-
200g Gladke moke
-
100g Koruuzne moke
-
1 Jajce
-
1 Vanilijev sladkor
-
1/2 Pecilnega praška
-
Čokoladni obliv
-
100g Čokolade za kuhanje
-
2 čajni žlički Kokosove maščobeLahko nadomestite s 3 jedilnimi žlicami sončničnega olja ali 30g masla
-
Drugo
-
100g Marelične marmeladeUporabimo lahko tudi druge okuse marmelade. Pred lepljenjem piškotov jo dobro premešamo, da se nekoliko zmehča.
-
sladkorni posip za dekoracijo
Navodila
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo testaVse sestavine za testo zmešajte skupaj v gladko testo |
2
Končano
|
Testo zavijte v prozorno folijo in ga pustite počivati v hladilniku vsaj 2 uri. |
3
Končano
|
Ohlajeno testo razvaljajte na pomokani površini na približno 5mm debelo. |
4
Končano
|
Z modelčki izrežite polovico piškotov z luknjico in polovico brez. Piškote zlagajte v s peki papirjem obložen pekač. |
5
Končano
|
Pecite v pečici na 180° brez ventilacije 5-7min. Piškoti so pečeni, ko so zgoraj in po robovih še svetli, spodaj pa malce zapečeni. |
6
Končano
|
Pečene piškote pustimo, da se malce ohladijo preden jih vzamemo iz pekača. |
7
Končano
|
Navodila za pripravo čokoladnega oblivaČokolado in maščobo raztopimo nad paro. |
8
Končano
|
Sestavljanje, hlajenje in postrežbaNa ohlajene piškote brez luknjice namažemo približno pol čajne žličke marmelade in nanje položimo piškote z luknjico. na rahlo jih pritisnemo skupaj. |
9
Končano
|
Piškote nato do polovice namočimo v stopljeno čokolado ali jih okrasimo z dresirno vrečko in po želji posujemo z dekorativnim posipom. |
10
Končano
|
V čokolado namočene piškote zlagamo na papir za peko in jih pustimo dokler se čokolada na njih ne ohladi. |
11
Končano
|
Piškote hranite na sobni temperaturi ali v shrambi. |