0 0
Jabolčna pita s pudingom

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Testo
200g Maslo Sobne temperature
100g Sladkor v prahu
1 Jajce
325g Gladka moka
1 Vanilijev sladkor
ščep Soli
1/2 Naribana lupinica limone
Jabolčno polnilo
800g Očiščena na krhlje narezana jabolka Teža celih jabolk naj bo 1,2-1,5kg
80g Rozine
1 Sok limone
3 žlice Rum
Pudingov nadev
1l Sladka smetana
2 Vanilijev puding v prahu
1 Smetanov puding v prahu
125g Sladkor
1 Vanilijev sladkor

Jabolčna pita s pudingom

Za 15 kosov oz. pekač premera 26cm

Topla ali hladna, vedno nebeško okusna.

  • Sestavine za 15 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Testo

  • Jabolčno polnilo

  • Pudingov nadev

Navodila

Deli

Jabolčna pita s pudingom je ena izmed najbolj priljubljenih sladic pri nas doma. Spodaj in zgoraj je hrustljavo zapečeno piškotno testo, v sredini pa sočno, mehko in kremasto polnilo iz pudinga in jabolk. Postrežete jo lahko mlačno ali hladno. V vsakem primeru pa bo očarala prav vsakega.

Receptom lahko slediš  tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)

Vse moje recepte pa najdeš TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo testa

Vse sestavine zmešamo skupaj v gladko testo. Zavijemo ga v prozorno folijo in ga za pol ure postavimo v zamrzovalnik.

2
Končano

Navodila za pripravo jabolčnega polnila

Rozine prelijemo z rumom. Namočene pustimo stati vsaj 10min, da se zmehčajo.

3
Končano

Jabolka olupimo, očistimo in narežemo na približno 0,5cm debele krhlje. Sproti jih odlagamo v limonin sok, da ne potemnijo.

4
Končano

Navodila za pripravo pudingovega nadeva

8dl sladke smetane segrejemo na štedilniku. V preostala 2dl sladke smetane vmešamo puding, sladkor in vaniljin sladkor. Ko smetana zavre, vanjo zlijemo mešanico pudinga, smetane in sladkorja ter kuhamo na zmerni temperaturi dokler se puding do konca ne zgosti. Puding med kuhanjem ves čas mešamo.

5
Končano

SESTAVLJANJE, HLAJENJE IN POSTREŽBA

Testo vzamemo iz zamrzovalnika in ga razdelimo na 2 enaka dela.

6
Končano

S polovico testa obložimo dno pekača. Na nekaj mestih ga prepičimo z vilico.

7
Končano

Na testo enakomerno razporedimo jabolčne krhlje.

8
Končano

Iz rozin odlijemo odvečni rum in jih enakomerno potresemo po jaboljkih.

9
Končano

Testo, jabolka in rozine prelijemo z vročim pudingom.

10
Končano

Drugo polovico testa naribamo po vrhu. Pri tem pazimo, da so robovi dobro zaprti in, da je s testom prekrita celotna površina. Če so ob robu ali vmes luknjice bo puding v pečici zavrel in začel teči iz pekača.

11
Končano

Pečemo približno 1 uro na 200° brez ventilacije.

12
Končano

Pečeno jabolčno pito pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo, nato jo po želji potresemo še s sladkorjem v prahu.

13
Končano

Postrežemo mlačno ali hladno.

admin

rolada z gozdnimi sadeži slika naslovna recept
Naslednji
Rolada z gozdnimi sadeži
rolada z gozdnimi sadeži slika naslovna recept
Naslednji
Rolada z gozdnimi sadeži
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here