Sestavine
-
Piškotno testo
-
220g Gladka moka
-
100g Drobno mlete pistacije
-
90g Sladkor v prahu
-
70g Beljaki
-
130g Maslo
-
8g Pecilni prašek
-
Nadev
-
Jagodna marmelada
Navodila
Piškoti s pistacijami in jagodno marmelado so po izgledu in okusu malce posebni. Najprej pozornost privleče rahlo zelenkasta barva pistacijevega piškotka. Pistacije pa niso opazne le v barvi, temveč tudi v okusu. V kombinaciji s polnilom jagodne marmelade so naravnost božanski. Tekstura teh piškotkov je nebeško krhka.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.
Za pripravo pistacijevega piškotnega testa sem uporabila doma zmlete nesoljene in oluščene pistacije.
Če kje v trgovinah opazite že mlete pistacije lahko uporabite tudi te. Sama še nisem nikoli naletela nanje zato sem kupila cele, že oluščene in jih zmlela sama v mlinčku za kavo. Bolj gladko, ko so pistacije z mlete, bolj rahlo bo piškotno testo.
Za polnilo sem uporabila jagodno marmelado.
Okusa jagode in pistacije se odlično podata eden k drugemu. Kljub temu lahko po želji uporabite katero koli drugo marmelado ali namaz.
Nasvete kako do popolnih piškotov lahko preberete v članku, ki ga najdete TUKAJ.
Količine v receptu zadoščajo za približno 70 manjših piškotkov oz. 140 polovičk.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
|
2
Končano
|
Navodila za pripravo piškotnega testaVse sestavine za testo morajo biti sobne temperature. |
3
Končano
|
|
4
Končano
|
|
5
Končano
|
|
6
Končano
|
|
7
Končano
|
|
8
Končano
|
Pečene piškote vzamemo in pečice in jih pustimo, da se nekoliko ohladijo. Nato jih vzamemo iz pekača in pustimo, da se do koca ohladijo. |
9
Končano
|
SESTAVLJANJE IN SHRANJEVANJE |
10
Končano
|
Piškote do postrežbe hranimo v hladnem in suhem prostoru (shramba) v zaprti kovinski škatli. |