Sestavine
-
Testo
-
200g MasloSobne temperature
-
100g Sladkor v prahu
-
1 Jajce
-
325g Gladka moka
-
1 Vanilijev sladkor
-
ščep Soli
-
1/2 Naribana lupinica limone
-
Jabolčno polnilo
-
800g Očiščena na krhlje narezana jabolkaTeža celih jabolk naj bo 1,2-1,5kg
-
80g Rozine
-
1 Sok limone
-
3 žlice Rum
-
Pudingov nadev
-
1l Sladka smetana
-
2 Vanilijev puding v prahu
-
1 Smetanov puding v prahu
-
125g Sladkor
-
1 Vanilijev sladkor
Navodila
Jabolčna pita s pudingom je ena izmed najbolj priljubljenih sladic pri nas doma. Spodaj in zgoraj je hrustljavo zapečeno piškotno testo, v sredini pa sočno, mehko in kremasto polnilo iz pudinga in jabolk. Postrežete jo lahko mlačno ali hladno. V vsakem primeru pa bo očarala prav vsakega.
Receptom lahko slediš tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)
Vse moje recepte pa najdeš TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo testaVse sestavine zmešamo skupaj v gladko testo. Zavijemo ga v prozorno folijo in ga za pol ure postavimo v zamrzovalnik. |
2
Končano
|
Navodila za pripravo jabolčnega polnilaRozine prelijemo z rumom. Namočene pustimo stati vsaj 10min, da se zmehčajo. |
3
Končano
|
Jabolka olupimo, očistimo in narežemo na približno 0,5cm debele krhlje. Sproti jih odlagamo v limonin sok, da ne potemnijo. |
4
Končano
|
Navodila za pripravo pudingovega nadeva8dl sladke smetane segrejemo na štedilniku. V preostala 2dl sladke smetane vmešamo puding, sladkor in vaniljin sladkor. Ko smetana zavre, vanjo zlijemo mešanico pudinga, smetane in sladkorja ter kuhamo na zmerni temperaturi dokler se puding do konca ne zgosti. Puding med kuhanjem ves čas mešamo. |
5
Končano
|
SESTAVLJANJE, HLAJENJE IN POSTREŽBATesto vzamemo iz zamrzovalnika in ga razdelimo na 2 enaka dela. |
6
Končano
|
S polovico testa obložimo dno pekača. Na nekaj mestih ga prepičimo z vilico. |
7
Končano
|
Na testo enakomerno razporedimo jabolčne krhlje. |
8
Končano
|
Iz rozin odlijemo odvečni rum in jih enakomerno potresemo po jaboljkih. |
9
Končano
|
Testo, jabolka in rozine prelijemo z vročim pudingom. |
10
Končano
|
Drugo polovico testa naribamo po vrhu. Pri tem pazimo, da so robovi dobro zaprti in, da je s testom prekrita celotna površina. Če so ob robu ali vmes luknjice bo puding v pečici zavrel in začel teči iz pekača. |
11
Končano
|
Pečemo približno 1 uro na 200° brez ventilacije. |
12
Končano
|
Pečeno jabolčno pito pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo, nato jo po želji potresemo še s sladkorjem v prahu. |
13
Končano
|
Postrežemo mlačno ali hladno. |