0 0
Kokosovo mangova torta brez peke

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Kokosovo mangova torta brez peke

  • Sestavine za 8 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Piškotna podlaga

  • Mango disk

  • Kokosova krema

  • Preliv

Navodila

Deli

Kokosovo mangova torta brez peke je hitro in enostavno pripravljena osvežilna tortica.

Za pripravo ne potrebujete pečice, zato je idealna sladica za vroče poletne dni, ko se želite posladkati s tropskimi okusi v kuhinji, ki od pečice ni pregreta na tropskih 46°. 🙂

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)

kokosovo mangova torta brez peke slika sredina

Kokosovo mangova torta brez peke je sestavljena iz piškotne podlage z belo čokolado, puhaste kokosove kreme, mangovega diska in preliva iz bele čokolade.

Za pripravo sem uporabila puding za kokosove kocke. Pripravite pa jo lahko tudi z navadnim kokosovim pudingom.

Recept je zaradi večje preglednosti razdeljen po plasteh iz katerih je kokosovo mangova torta brez peke narejena. Za najhitrejšo pripravo s čim manj vmesnega čakanja pa vam svetujem, da se je lotite po naslednjem zaporedju:

  • Skuhajte kokosov puding, dodajte želatino in pustite, da se ohladi
  • Pripravite mangov disk in ga ohladite
  • Pripravite piškotno podlago in jo poteptajte v pekač
  • Stepite sladko smetano in dokončajte kokosovo kremo
  • Kremo premažite po piškotni podlagi, vstavite disk in ga premažite s preostankom kreme
  • Dokler se tortica hladi pripravite še preliv
  • tortico prelijte in ohladite

kokosovo mangova torta brez peke slika sredina 2

Recept je primeren za pekač premera 20cm oz. 8 kosov. Torta je visoka 7cm. Za ostale velikosti pekačev si količine sestavin glede na število kosov lahko prilagodite na vrhu okvirčka s sestavinami.

Pri preračunavanju kosov in premerov pekača si lahko pomagate z uporabo TORTOPRETVORNIKA.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo piškote podlage

Maslene piškote zmeljemo.

2
Končano

Mlete piškote prelijemo z mlekom in zmešamo.

3
Končano

Raztopimo maslo in z njim prelijemo namočene piškote.

4
Končano

Belo čokolado raztopimo nad soparo in jo prilijemo v piškotno zmes. Dobro pregnetemo, da se masa enakomerno prepoji z vsemi tekočimi sestavinami.

5
Končano

Navodila za pripravo mango diska

Mango olupimo, razkoščičimo in zmeljemo v pire.

6
Končano

Prilijemo mu vodo in posladkamo. Ker je svež mango lahko različno zrel oz. sladek vam svetujem, da ga sladkate postopoma. Vmes ga poskusite in po potrebi dosladkajte.

7
Končano

Posladkan pire z vodo prehujate na štedilniku. Mango naj vre vsaj 3-5min sicer ga želatina ne bo lepo sprijela skupaj.

8
Končano

Prekuhanemu mangu dodamo še predhodno namočene in ožete lističe želatine.

9
Končano

Pripravljen mangov pire nato prelijemo v skledo/posodo z ravnim dnom ali tortni obroč, ki je 4-6cm manjšega premera od torte. Posodo/skledo ali obroč predhodno obložite s prozorno folijo za živila. Če delate v obroču ali pekaču tega ob robu dobro zatesnite, da pire ne bo tekel ven.

10
Končano

Disk nato hladite v hladilniku, da se popolnoma strdi.

11
Končano

Navodila za pripravo kokosove kreme

4dl mleka zavremo na štedilniku. Če delate z večjimi/manjšimi velikostmi obročev količino mleka sorazmerno prilagodite.

12
Končano

V preostala 2dl mleka zmešamo sladkor in puding. Če uporabljate navaden puding potem potrebujete 2 vrečki pudinga. Če uporabljate puding za kokosove kocke pa je dovolj 1 vrečka pudinga.

13
Končano

Ko mleko zavre mu primešamo pudingovo mešanico.

14
Končano

Kuhamo na zmerni temperaturi, da se puding do konca zgosti. Med kuhanjem ga ves čas mešamo.

15
Končano

Kuhan puding prelijemo v drugo posodo, mu primešamo še predhodno namočene in ožete lističe želatine.

16
Končano

Puding nato takoj prekrijemo s prozorno folijo za živila tako, da se folija dotika pudinga. Pustimo, da se popolnoma ohladi na sobni temperaturi.

17
Končano

Sladko smetano stepemo do čvrstega.

18
Končano

Ohlajen puding dobro stepemo, da postane spet tekoč. Ročno mu narahlo primešamo sladko smetano, da dobimo gladko enakomerno kremo.

19
Končano

Navodila za pripravo preliva

Sladko smetano pogrejemo na štedilniku. Smetana ne sme zavreti ali biti preveč vroča sicer vam bo zasirila čokolado. Če vam zavre, jo pustite nekaj minutk, da se malo shladi preden z njo prelijete čokolado.

20
Končano

Smetano prelijemo čez belo čokolado in zmešamo, da se vsa čokolada popolnoma raztopi.

21
Končano

Smetani in čokoladi nato dodamo še predhodno namočene in ožete lističe želatine in zmešamo, da se želatina popolnoma raztopi. Prelivu dodamo še kokosovo moko in premešamo.

22
Končano

Sestavljanje, hlajenje in postrežba

Tortni obroč obložimo z acetatno folijo,

23
Končano

Maso za piškotno podlago stresemo v obroč in jo čim bolj enakomerno in naravnost poteptamo na dno pekača. Pomagate si lahko z žlico ali maso na dno pritisnete s kozarcem, ki ima ravno dno.

24
Končano

Piškotno podlago premažemo s polovico kreme.

25
Končano

Na kremo položimo mangov disk. Najlažje ga prestavite tako, da ga skupaj s folijo dvignete iz posode/obroča, obrnete okrog na kremo in zgoraj nežno odstranite folijo.

26
Končano

Disk nato ob robu in zgoraj premažemo še z drugo polovico kreme. Kremo zgoraj poravnamo. Tortico nato hladimo v hladilniku 15min.

27
Končano

Ohlajeno kremo prelijemo še s prelivom iz bele čokolade. Preliv ne sme biti vroč in ne popolnoma ohlajen.

28
Končano

Torto nato hladimo v hladilniku vsaj 6 ur pred postrežbo.

29
Končano

Ohlajeno torto vzamemo iz obroča, odstranimo acetatno folijo in jo po želji še okrasimo.

30
Končano

Če se vam pri rezanju zdi dno pretrdo tortico pustite nekaj minutk na sobni temperaturi, da maslo in čokolada v piškotni podlagi nekoliko odpustita.

admin

Zavitek z bučami, skuto in makom recept slika prikazna
Prejšnji
Zavitek z bučami, skuto in makom
pudingovo piškotne kocke babicina torta slika recept prikazna
Naslednji
Pudingovo piškotne kocke (babičina torta)
Zavitek z bučami, skuto in makom recept slika prikazna
Prejšnji
Zavitek z bučami, skuto in makom
pudingovo piškotne kocke babicina torta slika recept prikazna
Naslednji
Pudingovo piškotne kocke (babičina torta)

Komentiraj

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here