Sestavine
-
Podlaga
-
250g Listnato testo
-
Lešnikova krema
-
300g Mleti lešniki
-
3dl Mleko
-
1dl Sladka smetana
-
130g Sladkor
-
5 Listi želatine
-
150g Mascarpone
-
Piškotna plast
-
250g Piškoti za tiramisu (lady fingers)
-
3dl Črna kava
-
Vaniljeva krema
-
250g Mascarpone
-
110g Sladkor v prahu
-
2 čajne žlice Vaniljina pasta
-
5dl Sladka smetana
-
Posip
-
20g Bela čokolada
Navodila
Stolistne kocke z lešniki, vaniljo in kavnimi piškoti so res nekaj posebnega. So mešanica tekstur in okusov, ki se odlično podajo eden k drugemu.
Podložene so s plastjo hrustljavega listnatega testa. Na njem je plast božanske lešnikove kreme. V sredini so mehki in sočni lady fingers piškoti namočeni v kavo. Na vrhu pa se plast puhaste in lahke vaniljeve kreme posute z naribano belo čokolado.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.
Kljub večim komponentam je priprava zelo enostavna in hitra. Listnato testo za podlago lahko kupite že razvaljano in si s tem se dodatno olajšate pripravo. Če se testo napihne ga med peko lahko vzamete iz pečice, prerežete vzdolž roba in potisnete navzdol. Nato pa spečete do konca.
Če niste ljubitelji kave jo lahko zamenjate s kakavom ali čokoladnim mlekom.
Pri brizganju vrhnje plasti pustite kreativnosti prosto pot. Jaz sem se odločila za brizganje vrtnic, nabrizgane pa so s z zaprtim zvezdastim nastavkom Decora 855.
Svoje stolistne kocke z lešniki, vaniljo in kavnimi piškoti sem okrasila še z rožicami iz listnatega testa. Te sem z modelčki izrezala iz ostankov testa in jih spekla.
Količine v receptu zadostujejo pripravo kock v pekaču velikosti 20x30cm oz. Za približno 15 kock.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo podlage iz listnatega testaListnato testo razvaljamo na debelino približno 2mm. Kupite lahko tudi že razvaljano listnato testo. |
2
Končano
|
|
3
Končano
|
Testo spečemo po navodilih na embalaži testa. Pečeno testo pustimo, da se popolnoma ohladi. |
4
Končano
|
Navodila za pripravo lešnikove kreme |
5
Končano
|
|
6
Končano
|
Ko lešnikova mešanica zavre jo odstavimo iz štedilnika in ji primešamo predhodno namočene in ožete lističe želatine. |
7
Končano
|
Lešnikovo zmes nato prestavimo v drugo posodo (zaradi hitrejšega hlajenja) in jo po vrhu pokrijemo s prozorno folijo za živila tako, da se ta dotika vrhnje plasti lešnikove mešanice. Pustimo, da se na sobni temperaturi popolnoma ohladi. Ohlajena mora biti na otip hladna vendar še vedno "tekoča" (ne sme biti želirana). |
8
Končano
|
|
9
Končano
|
Navodila za pripravo piškotne plasti.Pripravimo si piškote za tiramisu. Skuhamo črno kavo, jo popolnoma ohladimo in nato precedimo čez cedilo. |
10
Končano
|
Navodila za pripravo vaniljeve kreme |
11
Končano
|
|
12
Končano
|
|
13
Končano
|
Sestavljanje, hlajenje in postrežba |
14
Končano
|
|
15
Končano
|
|
16
Končano
|
Hladimo v hladilniku približno 20min oz. dovolj dolgo, da se lešnikova krema strdi. |
17
Končano
|
|
18
Končano
|
Preostanek kreme prestavimo v dresirno vrečko s poljubnim nastavkom in jo nabrizgamo po vrhu. |
19
Končano
|
Posujemo z naribano belo čokolado. |
20
Končano
|
Sestavljeno sladico hladimo v hladilniku vsaj 6 ur pred postrežbo. |
21
Končano
|
Ohlajeno razrežemo na kocke. Pri rezanju nož močno pritisnite ob dno, da zarežete tudi v listnato testo. |
22
Končano
|
Po želji še okrasimo in postrežemo. |