0 0
Toblerone torta

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Biskvit
4 Jajca M
180g Sladkor
1 Vaniljin sladkor
80ml Olje
10g Cvetlični med
80ml Mleko
180g Gladka moka
8g Kakav v prahu
20g Mleti mandlji
10g Pecilni prašek
Toblerone krema
360g Toblerone čokolada
25g Čokolada za kuhanje
4dl Sladka smetana
350g Mascarpone

Toblerone torta

  • Sestavine za 10 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Biskvit

  • Toblerone krema

Navodila

Deli

Toblerone torta je bila že kar nekaj časa na spisku receptov, ki sem jih želela izumiti. Končno sem si vzela čas in rezultat je več kot odlična tortica polna Toblerone čokolade in vseh pripadajočih okusov kot sta med in mandlji.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.

Sestavljena je iz treh plasti biskvita, ki so pečene naenkrat, kot en biskvit. Sicer lahko biskvite pečete tudi vsako plast biskvita posebej, a bo tak način priprave zahteval nekoliko več časa.  Tudi v biskvitu se, enako kot v Toblerone čokoladicah, prepletajo okusi čokolade, medu in mandljev.

Med plastmi biskvita je kremasta Toblerone krema iz Toblerone čokoladic, mascarponeja in sladke smetane. Da bo krema bolj kompaktna sem ji dodala še malce čokolade za kuhanje, ki pa se v okusu na koncu ne občuti.

Toblerone tortica je sicer zelo stabilne strukture in zato idealna za premazovanje z vsemi vrstami krem ter ganachev. Brez skrbi jo lahko oblečete tudi v fondant.

Količine v receptu zadostujejo za pekač premera 20cm oz. 10 kosov. Toblerone torta je visoka približno 10cm.

Pri preračunavanju kosov in premerov pekača si lahko pomagate z uporabo TORTOPRETVORNIKA.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo biskvita

Rumenjake in beljake ločimo.

2
Končano

Beljake s polovico sladkorja stepemo v čvrst sneg.

3
Končano

V ločeni posodi penasto stepemo rumenjake, vaniljev sladkor in drugo polovico sladkorja. Rumenjaki morajo pobledeti, narasti in postati čvrsti. Ko narastejo med stepanjem počasi prilijemo še olje in ga dobro vmešamo.

4
Končano

Rumenjakovi mešanici dodamo še cvetlični med in mleko ter premešamo.

5
Končano

V ločeni posodici zmešamo skupaj moko, mandlje, kakav in pecilni prašek. Mešanico dodamo k rumenjakovi mešanici in stepemo v gladko zmes brez grudic.

6
Končano

Zmesi dodamo še beljakov sneg in ga ročno narahlo vmešamo v puhasto in gladko biskvitno maso.

7
Končano

Dno tortnega pekača obložimo s papirjem za peko in vanj vlijemo biskvitno maso. Maso čim bolj enakomerno poravnamo po pekaču. S pekačem potolčemo po pultu.

8
Končano

Pečemo na 180° približno 45min. Čas in temperaturo peke prilagodite svoji pečici. Če ste količine za recept povečali, se čas peke s tem tudi podaljša.

9
Končano

Pečen biskvit vzamemo iz pečice in ga pustimo, da se popolnoma ohladi. Ko je ohlajen ga vzamemo iz pekača in ga po dolgem razrežemo na 3 enako debele plasti.

10
Končano

Navodila za pripravo Toblerone kreme

Toblerone čokolado in čokolado za kuhanje narežemo na čim manjše koščke. Pretresemo jo v posodo.

11
Končano

Na štedilniku segrejemo sladko smetano skoraj do vretja. Tik preden zavre jo odstavimo in prelijemo čez narezano čokolado. Pustimo stati približno 1 minuto. Nato ročno premešamo, da se vsa čokolada popolnoma raztopi.

12
Končano

Mešanico hladimo v hladilniku, do čisto hladnega. Med hlajenjem jo vsakih 15minut ročno premešamo.

13
Končano

Ko je čokoladna mešanica ohlajena jo vzamemo iz hladilnika ter jo do polovice stepemo. Mešanica mora postati svetlejša in mora malo narasti, ne sme pa biti do konca stepena. Pazite, da mešanice ne stepate predolgo, ker se bo krema kasneje zasirila.

14
Končano

Stepeni čokoladni mešanici dodamo mascarpone. Najprej ga ročno vmešamo. Nato kremo stepamo, da postane čvrsta in penasta. Pri tem bodite previdni, da kreme ne stepate predolgo, ker se lahko zasiri.

15
Končano

Sestavljanje, hlajenje in postrežba.

Obod pekača obložimo z acetatno folijo in vanj položimo prvo plast biskvita. Biskvit namočimo s predhodno prekuhano in ohlajeno sladko vodo (Največ 3.5dl vode in 3 čajne žličke sladkorja za vse 3 plasti biskvita).

16
Končano

Biskvit premažemo s polovico Toblerone kreme. Zgoraj čim bolj poravnamo.

17
Končano

Prekrijemo z naslednjo plastjo biskvita, jo namočimo, premažemo z drugo polovico kreme, pokrijemo z zadnjo plastjo biskvita in ga namočimo.

18
Končano

Torto hladimo v hladilniku vsaj 8ur.

19
Končano

Z ohlajene torte odstranimo obod in acetatno folijo. Tortico po želji še okrasimo ali obmažemo s poljubno kremo.

Pelicious

Kremne rezine z Jaffa piškoti recept naslovna slika
Prejšnji
Kremne rezine z Jaffa piškoti
Jagodno breskova torta recept naslovna slika
Naslednji
Jagodno breskova torta
Kremne rezine z Jaffa piškoti recept naslovna slika
Prejšnji
Kremne rezine z Jaffa piškoti
Jagodno breskova torta recept naslovna slika
Naslednji
Jagodno breskova torta
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here