Sestavine
-
Biskvit
-
4 Jajca M
-
180g Sladkor
-
1 Vaniljin sladkor
-
80ml Olje
-
10g Cvetlični med
-
80ml Mleko
-
180g Gladka moka
-
8g Kakav v prahu
-
20g Mleti mandlji
-
10g Pecilni prašek
-
Toblerone krema
-
360g Toblerone čokolada
-
25g Čokolada za kuhanje
-
4dl Sladka smetana
-
350g Mascarpone
Navodila
Toblerone torta je bila že kar nekaj časa na spisku receptov, ki sem jih želela izumiti. Končno sem si vzela čas in rezultat je več kot odlična tortica polna Toblerone čokolade in vseh pripadajočih okusov kot sta med in mandlji.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.
Sestavljena je iz treh plasti biskvita, ki so pečene naenkrat, kot en biskvit. Sicer lahko biskvite pečete tudi vsako plast biskvita posebej, a bo tak način priprave zahteval nekoliko več časa. Tudi v biskvitu se, enako kot v Toblerone čokoladicah, prepletajo okusi čokolade, medu in mandljev.
Med plastmi biskvita je kremasta Toblerone krema iz Toblerone čokoladic, mascarponeja in sladke smetane. Da bo krema bolj kompaktna sem ji dodala še malce čokolade za kuhanje, ki pa se v okusu na koncu ne občuti.
Toblerone tortica je sicer zelo stabilne strukture in zato idealna za premazovanje z vsemi vrstami krem ter ganachev. Brez skrbi jo lahko oblečete tudi v fondant.
Količine v receptu zadostujejo za pekač premera 20cm oz. 10 kosov. Toblerone torta je visoka približno 10cm.
Pri preračunavanju kosov in premerov pekača si lahko pomagate z uporabo TORTOPRETVORNIKA.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo biskvitaRumenjake in beljake ločimo. |
2
Končano
|
|
3
Končano
|
|
4
Končano
|
|
5
Končano
|
|
6
Končano
|
|
7
Končano
|
|
8
Končano
|
Pečemo na 180° približno 45min. Čas in temperaturo peke prilagodite svoji pečici. Če ste količine za recept povečali, se čas peke s tem tudi podaljša. |
9
Končano
|
|
10
Končano
|
Navodila za pripravo Toblerone kreme |
11
Končano
|
|
12
Končano
|
Mešanico hladimo v hladilniku, do čisto hladnega. Med hlajenjem jo vsakih 15minut ročno premešamo. |
13
Končano
|
|
14
Končano
|
|
15
Končano
|
Sestavljanje, hlajenje in postrežba. |
16
Končano
|
|
17
Končano
|
|
18
Končano
|
Torto hladimo v hladilniku vsaj 8ur. |
19
Končano
|
Z ohlajene torte odstranimo obod in acetatno folijo. Tortico po želji še okrasimo ali obmažemo s poljubno kremo. |