0 0
Breskova torta z grškim jogurtom

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Biskvit
2 Jajca L
60g Sladkor
30g Ostra moka
30g Gladka moka
15g Mleti mandlji
Breskov mousse
320g Breskve
0.5dl Breskov kompot
50g Sladkor
5 Listi želatine
2dl Sladka smetana
Krema z grškim jogurtom
350g Grški jogurt
100g Mascarpone
1 čajna žlica Vaniljeva aroma
60g Sladkor v prahu
1 Instant želatina za hladne jedi (želatina fix)
1dl Sladka smetana
Breskov preliv
200g Breskve
2dl Breskov kompot
20g Sladkor
4 Listi želatine

Breskova torta z grškim jogurtom

  • Sestavine za 8 porcij
  • Nezahtevno

Sestavine

  • Biskvit

  • Breskov mousse

  • Krema z grškim jogurtom

  • Breskov preliv

Navodila

Deli

Breskova torta z grškim jogurtom je še ena v vrsti lahkih, sadnih in osvežilnih tortiic.

Sestavljena je iz štirih plasti. Čisto spodaj je mehak mandljev biskvit. Naslednja plast je osvežilen breskov mousse. Na njem je puhasta krema z grškim jogurtom, na vrhu pa še breskov preliv, ki poudari sadni okus.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.

Breskova torta z grškim jogurtom je hitro in enostavno pripravljena.  Sama sem za pripravo uporabila kar breskve iz kompota. Tortico lahko naredite tudi z zamrznjenimi ali svežimi breskvami. V tem primeru jih najprej dobro prekuhajte, da se zmehčajo.

Med pripravo boste opazili, da sta kremi različnih struktur. Breskov mousse je bolj tekoč in se naknadno strdi v hladilniku, krema iz grškega jogurta pa je kompaktnejša. Da bodo plasti v prerezu lepo vidne mora biti plast breskovega moussa popolnoma ohlajena in strjena preden nanjo nanašate kremo z grškim jogurtom. Če na breskov mousse zvrnete kup jogurtove kreme naenkrat se mousse pod težo lahko vdre ali poškoduje. Kremo z razmazovanjem premikamo po pekaču in s tem mousse še dodatno spraskamo. V tem primeru plast ne bojo lepo vidne temveč bojo v prerezu spacane. Zato vam (kot je zapisano spodaj v navodilih) priporočam, da kremo z grškim jogurtom z dresirno vrečko nabrizgate na ohlajeno plast breskovega moussa in jo nato narahlo poravnate.

Ohlajen breskov preliv na vrh zlivajte počasi in s čim manjše višine, da pri zlivanju ne nastanejo luknje v kremi.

Količine v receptu zadostujejo za pekač premera 20cm oz. 8 kosov. Breskova torta z grškim jogurtom je visoka 8cm.

Pri preračunavanju kosov in premerov pekača si lahko pomagate z uporabo TORTOPRETVORNIKA.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo biskvita

Jajca in sladkor stepamo približno 5-8min, da jajca narastejo. V ločeni posodi zmešamo skupaj ostro in gladko moko.

2
Končano

Mešanico obeh mok čez cedilo presejemo v spenjena jajca s sladkorjem. Ročno vmešamo do gladkega. Mešanici dodamo še mlete mandlje in jih narahlo ročno vmešamo, da dobimo penasto in enakomerno vmešano biskvitno maso.

3
Končano

Pekač obložimo s papirjem za peko, vanj vlijemo biskvitno maso in jo enakomerno raznesemo po pekaču.

4
Končano

Pečemo 12-14minut na 180°.

5
Končano

Pečen biskvit vzamemo iz pečice in ga pustimo, da se popolnoma ohladi. Ohlajen biskvit z nožem odstranimo od roba in ga vzamemo iz pekača.

6
Končano

Navodila za pripravo breskovega moussa

Breskve zmeljemo v pire in jih damo v kozico. Prilijemo breskov kompot in jim dodamo sladkor. Segrevamo na štedilniku, da se sladkor popolnoma raztopi. Odstavimo in primešamo predhodno namočene in ožete lističe želatine. Pustimo, da se na sobni temperaturi popolnoma ohladi. Pire je dovolj ohlajen, ko je na otip hladen in še vedno tekoč.

7
Končano

V ločeni posodi čvrsto stepemo sladko smetano. Dodamo jo v ohlajen breskov pire in jo ročno vmešamo, da dobimo enakomerno puhasto kremo.

8
Končano

Navodila za pripravo kreme z grškim jogurtom

Grški jogurt, mascarpone, sladkor v prahu in vaniljevo aromo zmešamo skupaj. Dodamo želatino in stepamo, da se krema strdi.

9
Končano

V ločeni posodi čvrsto stepemo sladko smetano. Ročno jo primešamo k preostali kremi.

10
Končano

Navodila za pripravo breskovega preliva

Breskve zmeljemo v pire in jih damo v kozico. Prilijemo breskov kompot in jim dodamo sladkor. Segrevamo na štedilniku, da se sladkor popolnoma raztopi. Odstavimo in primešamo predhodno namočene in ožete lističe želatine. Pustimo, da se na sobni temperaturi popolnoma ohladi. Preliv je dovolj ohlajen, ko je na otip hladen in še vedno tekoč.

11
Končano

Sestavljanje, hlajenje in postrežba

Tortni pekač obložimo z acetatno folijo. Vanj položimo ohlajen biskvit in ga namočimo s predhodno prekuhano in ohlajeno sladko vodo (cca 1dl vode in 1 čajna žlica sladkorja).

12
Končano

Biskvit prelijemo z breskovim moussem, po vrhu poravnamo in hladimo v hladilniku vsaj 1 uro oz. toliko časa, da se mousse popolnoma strdi.

13
Končano

Kremo z grškim jogurtom damo v dresirno vrečko in jo spiralno nabrizgamo na ohlajen breskov mousse. Enakomerno razmažemo in po vrhu poravnamo. Hladimo v hladilniku približno 10minut.

14
Končano

Ohlajeno kremo z grškim jogurtom previdno prelijemo z ohlajenim breskovim prelivom.

15
Končano

Torto hladimo v hladilniku vsaj 12 ur pred postrežbo.

16
Končano

Z ohlajene torte ostranimo pekač in acetatno folijo. Torto po želji še okrasimo. Razrežemo in postrežemo.

Pelicious

Torta z mangom, borovnicami, grškim jogurtom in belo čokolado slika naslovna recept
Prejšnji
Torta z mangom, borovnicami, grškim jogurtom in belo čokolado
Twix ameriški krofi recept naslovna slika
Naslednji
Twix ameriški krofi
Torta z mangom, borovnicami, grškim jogurtom in belo čokolado slika naslovna recept
Prejšnji
Torta z mangom, borovnicami, grškim jogurtom in belo čokolado
Twix ameriški krofi recept naslovna slika
Naslednji
Twix ameriški krofi

Komentiraj

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here