Sestavine
-
Testo
-
240g Maslo sobne temperature
-
140g Sladkor v prahu
-
1 Jajca L
-
1 Rumenjaki
-
400g Gladka moka
-
100g Mleti lešniki
-
1 Pecilni prašek
-
Nadev
-
150-200g Nutella
Navodila
Lešnikovi piškoti z Nutello so naravnost božanski. Sicer nisem ljubiteljica piškotov, pri hrustanju teh se pa ne znam ustavit.
So krhki, masleni, imajo izrazit okus po lešnikih in se topijo v ustih. Piko na i jim doda Nutella v sredini.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU
Za pripravo lahko uporabite fino ali bolj grobo mlete lešnike. Testo s fino mletimi lešniki je bolj gladko.
Ker so piškotki zelo delikatne strukture, bodite pri peki pazljivi na temperaturo in čas peke. Pri visokih temperaturah hitro zagorijo. Če vaša pečica peče bolj naglo, vam priporočam, da zmanjšate temperaturo in po potrebi čas peke podaljšate.
Vse kar morate vedeti o peki piškotov si lahko preberete v mojem članku o piškotih, ki ga najdete TUKAJ.
Recept je primeren za 120 polovičk oz. 60 srednje velikih piškotov.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo |
2
Končano
|
|
3
Končano
|
Ohlajeno testo razvaljamo na pomokani površini na približno 2-3mm debelo. |
4
Končano
|
Z modelčki za piškote izrežemo polovico piškotov brez luknjice in polovico z luknjico. |
5
Končano
|
Izrezane piškote polagamo na s papirjem za peko obložen pekač v razmiku 3cm. Piškoti med peko narastejo, zato jih zlagajte bolj narazen. |
6
Končano
|
|
7
Končano
|
Pečene piškote vzamemo iz pečice in jih pustimo v pekaču, da se ohladijo (topli so zelo mehki in se drobijo). Ohlajene vzamemo iz pekača. |
8
Končano
|