0 0
Raffaello v kozarcu

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Mandljev mousse
100g Kondenzirano mleko
1.5 Listi želatine
10g Mleti mandlji
1 čajne žlice Vaniljina pasta
3 jedilne žlice (vmešamo v kondenzirano mleko) Sladka smetana
2.5dl (stepemo) Sladka smetana
Ganache iz bele čokolade
130g Bela čokolada
4 jedilne žlice Sladka smetana
Posip
20g Kokosova moka
Dekoracija
Rižev papir
1dl (približno) Olje

Raffaello v kozarcu

  • Sestavine za 4 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Mandljev mousse

  • Ganache iz bele čokolade

  • Posip

  • Dekoracija

Navodila

Deli

Če iščete enostavno pripravljeno, elegantno in božansko sladico je raffaello v kozarcu zagotovo odlična odločitev.

Sestavljen je iz treh plasti z najbolj “fensi” dekoracijo daleč naokrog. 🙂 Na dnu je lahek in puhast mandljev mousse. Prelit je z ganachem iz bele čokolade. Po vrhu je posut s kokosovo moko, ki po hlajenju na vrhu ganacha naredi hrustljavo skorjico. Piko na i mu doda dekoracija iz ocvrtega riževega papirja.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.

Mandljev mousse je narejen iz kondenzranega mleka.

Kot vedno sem tudi tokrat spodaj v zadnji korak dodala slikico tistih kondenziranih mlek, ki so primerni za pripravo tega recepta. Mousse je nekoliko bolj gost in ga boste težko vlivali. Zato vam priporočam, da ga v kozarčke  nabrizgate z dresirno vrečko. Postopek najdete spodaj v navodilih.

Ganache iz bele čokolade je prav tako gostejši.

Enako kot mandljev mousse ga v kozarčke brizgajte z dresirno vrečko in ga po potrebi naknadno razlijte po kozarčku. Tako se boste izognili popackanim kozarcem in neenakomernemu razlivanju.

Dekoracija je narejena iz ocvrtega riževega papirja.

Običajno ga lahko najdete v večjih Sparih in Mercatorjih. Nahaja se na poličkah z azijsko prehrano. Kako izgleda si lahko pogledate TUKAJ. Cvremo ga v sončničnem olju, ki mora biti ravno prav vroče. Rižev papir se ocvre v sekundi ali dveh. Če se cvre dlje časa olje še nekoliko segrejte. Če bo papir po dveh sekundah porumenel ali porjavel je olje prevroče.

Količine v receptu zadostujejo za 4 kozarce prostornine 3dl.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo mandljevega moussa

Sladko smetano čvrsto stepemo in postavimo na stran.

2
Končano

Vse preostale sestavine za mandljev mousse naj bojo sobne temperature.

3
Končano

V ločeno posodo vlijemo kondenzirano mleko. Odvzamemo 1 žlico kondenziranega mleka in skupaj z namočeno in ožeto želatino raztopimo nad soparo.

4
Končano

K preostalemu kondenziranemu mleku najprej ročno primešamo vaniljino pasto in mlete mandlje. Dodamo ne stepeno sladko smetano (v receptu 3 žlice) in jo ročno vmešamo, da nastane enakomerno vmešana zmes.

5
Končano

Zmesi primešamo stopljeno želatino s kondenziranim mlekom in ročno premešamo, da se vse sestavine zenotijo v sirupu podobno mešanico.

6
Končano

Na koncu dodamo še stepeno sladko smetano in jo ročno vmešamo. Mousse nadevamo v dresirno vrečko z manjšo luknjico za brizganje.

7
Končano

Navodila za pripravo ganacha iz bele čokolade.

Če uporabljate čokolado v tablici jo predhodno narežite na manjše koščke. Belo čokolado in sladko smetano raztopimo nad soparo. Ročno narahlo zmešamo, da se sestavini lepo zmešata med seboj. Tudi ganache nadevamo v dresirno vrečko z manjšo luknjico.

8
Končano

Sestavljanje, hlajenje in postrežba

V kozarček z dresirno vrečko nabrizgamo mandljev mousse. To storimo tako, da konico vrečke kjer je luknjica postavimo navpično nekaj milimetrov nad dnom kozarca in pritisnemo na vrečko, da pričnemo z brizganjem. Med brizganjem vrečke ne premikamo. Ko nabrizgamo dovolj moussa vrečko dvignemo navpično navzgor iz kozarca. Kozarec po potrebi potolčemo po podlagi, da se mousse lepo razporedi po kozarcu.

9
Končano

Hladimo v hladilniku približno 20min, da mousse želira.

10
Končano

Na ohlajen mousse enako nabrizgamo še ganache iz bele čokolade. Po potrebi kozarec nagnemo levo in desno, da preliv razlijemo do robov kozarca. Hladimo v hladilniku približno 5minut.

11
Končano

Na ganache z žlico stresemo kokosovo moko. Kozarček nežno potresemo, da se kokosova moka povsod oprime preliva.

12
Končano

Hladimo v hladilniku vsaj 3 ure.

13
Končano

Dekoracija

Rižev papir narežemo na manjše krogce (cca 3cm premera) ali ga le zlomimo na manjše koščke poljubnih oblik.

14
Končano

Sončnično olje prelijemo v ponev in ga segrejemo na štedilniku. Vanj vržemo rižev papir, ta se ocvre v 1 sekundi. Takoj ga vzamemo iz olja in prestavimo na papirnato brisačko, da se dobro ocedi. Olje mora biti prave temperature. Če se papir ne ocvre v sekundi ali dveh je olje prehladno, če papir porjavi je olje prevroče.

15
Končano

Ko se rižev papir ohladi ga za okras položimo v ohlajene kozarčke. Po želji dodamo še sladkorne posipe.

16
Končano

Kondenzirano mleko primerno za Raffaello v kozarcu.

Pelicious

Božična medenjakova Sacher torta recept naslovna slika
Prejšnji
Božična medenjakova Sacher torta
Malinova torta s kislo smetano in belo čokolado recept naslovna slika
Naslednji
Malinova torta s kislo smetano in belo čokolado
Božična medenjakova Sacher torta recept naslovna slika
Prejšnji
Božična medenjakova Sacher torta
Malinova torta s kislo smetano in belo čokolado recept naslovna slika
Naslednji
Malinova torta s kislo smetano in belo čokolado