Sestavine
-
Mandljev mousse
-
100g Kondenzirano mleko
-
1.5 Listi želatine
-
10g Mleti mandlji
-
1 čajne žlice Vaniljina pasta
-
3 jedilne žlice (vmešamo v kondenzirano mleko) Sladka smetana
-
2.5dl (stepemo) Sladka smetana
-
Ganache iz bele čokolade
-
130g Bela čokolada
-
4 jedilne žlice Sladka smetana
-
Posip
-
20g Kokosova moka
-
Dekoracija
-
Rižev papir
-
1dl (približno) Olje
Navodila
Če iščete enostavno pripravljeno, elegantno in božansko sladico je raffaello v kozarcu zagotovo odlična odločitev.
Sestavljen je iz treh plasti z najbolj “fensi” dekoracijo daleč naokrog. 🙂 Na dnu je lahek in puhast mandljev mousse. Prelit je z ganachem iz bele čokolade. Po vrhu je posut s kokosovo moko, ki po hlajenju na vrhu ganacha naredi hrustljavo skorjico. Piko na i mu doda dekoracija iz ocvrtega riževega papirja.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.
Mandljev mousse je narejen iz kondenzranega mleka.
Kot vedno sem tudi tokrat spodaj v zadnji korak dodala slikico tistih kondenziranih mlek, ki so primerni za pripravo tega recepta. Mousse je nekoliko bolj gost in ga boste težko vlivali. Zato vam priporočam, da ga v kozarčke nabrizgate z dresirno vrečko. Postopek najdete spodaj v navodilih.
Ganache iz bele čokolade je prav tako gostejši.
Enako kot mandljev mousse ga v kozarčke brizgajte z dresirno vrečko in ga po potrebi naknadno razlijte po kozarčku. Tako se boste izognili popackanim kozarcem in neenakomernemu razlivanju.
Dekoracija je narejena iz ocvrtega riževega papirja.
Običajno ga lahko najdete v večjih Sparih in Mercatorjih. Nahaja se na poličkah z azijsko prehrano. Kako izgleda si lahko pogledate TUKAJ. Cvremo ga v sončničnem olju, ki mora biti ravno prav vroče. Rižev papir se ocvre v sekundi ali dveh. Če se cvre dlje časa olje še nekoliko segrejte. Če bo papir po dveh sekundah porumenel ali porjavel je olje prevroče.
Količine v receptu zadostujejo za 4 kozarce prostornine 3dl.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo mandljevega moussa |
2
Končano
|
|
3
Končano
|
|
4
Končano
|
|
5
Končano
|
|
6
Končano
|
|
7
Končano
|
Navodila za pripravo ganacha iz bele čokolade. |
8
Končano
|
Sestavljanje, hlajenje in postrežbaV kozarček z dresirno vrečko nabrizgamo mandljev mousse. To storimo tako, da konico vrečke kjer je luknjica postavimo navpično nekaj milimetrov nad dnom kozarca in pritisnemo na vrečko, da pričnemo z brizganjem. Med brizganjem vrečke ne premikamo. Ko nabrizgamo dovolj moussa vrečko dvignemo navpično navzgor iz kozarca. Kozarec po potrebi potolčemo po podlagi, da se mousse lepo razporedi po kozarcu. |
9
Končano
|
|
10
Končano
|
|
11
Končano
|
|
12
Končano
|
|
13
Končano
|
Dekoracija |
14
Končano
|
Sončnično olje prelijemo v ponev in ga segrejemo na štedilniku. Vanj vržemo rižev papir, ta se ocvre v 1 sekundi. Takoj ga vzamemo iz olja in prestavimo na papirnato brisačko, da se dobro ocedi. Olje mora biti prave temperature. Če se papir ne ocvre v sekundi ali dveh je olje prehladno, če papir porjavi je olje prevroče. |
15
Končano
|
Ko se rižev papir ohladi ga za okras položimo v ohlajene kozarčke. Po želji dodamo še sladkorne posipe. |
16
Končano
|