Sestavine
-
Biskvit
-
4 Jajca L
-
100g Sladkor
-
1 Vaniljin sladkor
-
80g Gladka moka
-
8g Pecilni prašek
-
Ostale sestavine za maso za kroglice
-
3 jedilne žlice oz. po okusu Rum
-
100g Bela čokolada
-
150g Mascarpone
-
0.5dl Sladka smetana
-
Posip
-
50g Kokosova moka
Navodila
Rum kokos kroglice so sočne, mehke in ravno prav pijane. V njih prevladujeta okusa ruma in kokosa, ki pašeta skupaj kot ata na mamo. Okus dopolnjujejo še note vanilje in bele čokolade. So hitro pripravljene in dokaj obstojne. V hladilniku dobro pokrite zdržijo več dni (če jih prej ne pohrustate seveda). 🙂 Ravno zaradi obstojnosti so odlične za dopolnitev pladnjev sladic za praznovanja, saj jih lahko pripravite več dni vnaprej, na sobni temperaturi pa brez težav stojijo več ur.
Če želite biti vedno obveščeni o mojih novih receptih, mi lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.
Narejene so na osnovi biskvita. Ker ta vsebuje veliko jajc in bolj malo moke boste kroglice z lahkoto oblikovali.
Biskvitno maso lahko pečete v poljubno velikem pekaču. Čas peke pa po potrebi prilagodite velikosti in obliki pekača. Jaz sem ga pekla v pravokotnem pekaču velikosti 20x30cm. S pečenega biskvita takoj odstranite skorjico, ki se bo naredila zgoraj. Z ohlajenega biskvita bo šla veliko težje saj se bo zlepila nazaj. Skorjico lahko tudi pustite na biskvitu, a je masa za kroglice veliko bolj gladka brez nje. Pečen biskvit je zelo grd, zato ne bodite razočarani- tak mora biti. Ohlajenega sama najraje zmeljem, ker je masa za kroglice kasneje bolj gladka. Lahko ga tudi ročno zdrobite. Načeloma lahko kroglice pripravite tudi s kakšnim drugim biskvitom, a bo struktura kroglic najbrž drugačna. V tem primeru po potrebi prilagodite količine ostalih sestavin. Vsak biskvit je namreč drugačen in ima drugačno kapaciteto vpijanja vlage, zato je lahko masa pri enakih razmerjih ostalih sestavin suha ali razmočena.
Ko zmletemu biskvitu dodate ostale sestavine maso najprej premešajte z električnim mešalnikom, da se vse sestavine sprimejo skupaj. Maso nato še ročno pregnetite do konca.
Masa je dovolj čvrsta, do jo lahko oblikujete takoj. Po receptu pripravljena masa ima bolj umirjen okus po rumu, ki rahlo odstopa od ostalih okusov. Preden se lotite oblikovanja kroglic maso poskusite. Če ste ljubitelji bolj pijanih kroglic, ji po okusu lahko dodate več ruma in vse skupaj še enkrat pregnetete.
Količine v receptu zadostujejo za približno 25 kroglic, ki so težke 25g. Kroglice do postrežbe hranite v hladilniku v tesno zaprti posodi.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo biskvita |
2
Končano
|
|
3
Končano
|
|
4
Končano
|
Pečemo na 180° približno 15min. Čas peke po potrebi prilagodite velikosti pekača. |
5
Končano
|
|
6
Končano
|
Biskvit pustimo, da se na sobni temperaturi popolnoma ohladi. Ohlajen biskvit z nožem nežno odstranimo od roba, ga vzamemo iz pekača in z njega odlepimo papir za peko. |
7
Končano
|
Navodila za pripravo mase in kroglic |
8
Končano
|
|
9
Končano
|
|
10
Končano
|
|
11
Končano
|
Posodo s kroglicami tesno zapremo s pokrovom. Kroglice hladimo v hladilniku vsaj 4 ure pred postrežbo. |