0 0
Sočni čupavci

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Biskvit
5 Jajca M
190g Sladkor
1 Vaniljin sladkor
5 jedilnih žlic Voda
1.5dl Olje
200g Gladka moka
30g Jedilni škrob (Gustin, Gussnel..)
8g Pecilni prašek
Čokoladni obliv
280g Čokolada za kuhanje
5dl Mleko
15g Maslo
20g Sladkor
1 jedilna žlica Rum
1 čajna žlica Vaniljeva aroma
Posip
220g Kokosova moka

Sočni čupavci

  • Sestavine za 40 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Biskvit

  • Čokoladni obliv

  • Posip

Navodila

Deli

Sočni čupavci so moja verzija vsem dobro znane sladice. Pripravljamo jih vsi, vsak po svojem najljubšem receptu. Ta je moj. 🙂

So zelo hitro in enostavno pripravljeni in ravno zato odlična ideja za hitro pripravljeno sladico ali ustvarjanje z otroci. Ker so odporni na visoke temperature lahko z njimi dopolnite pladnje sladic na praznovanjih, jih pripravite za sladico na piknikih ali na poti.

Če želite biti sproti obveščeni o mojih novih receptih, mi lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.

Biskvit je nebeško rahel, mehek in puhast za kar poskrbi škrob v njem. Ta je oblit z ravno prav gostim prelivom, ki se lepo vpije in biskvit dodatno nasoči. Sama sem prelivu dodala še malce vaniljeve arome in žlico ruma. Če niste ljubitelji ruma ga lahko tudi izpustite ali zamenjate s kakšnim drugim likerjem.  Če ste ljubitelji ruma pa ga po okusu lahko brez skrbi dodate tudi več . Vaniljevo aromo lahko nadomestite tudi z vaniljevim sladkorjem ali vaniljevo pasto. Če želite, da bojo čupavci še bolj sočni jih med tunkanjem v čokolado narahlo pritisnite z vilico tako, da bo biskvit vpil še več preliva.

Količine v receptu zadostujejo za pekač velikosti 20x32cm oz. za približno 40 čupavcev velikosti 4x4cm.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo biskvita

Jajca, vodo, sladkor in vaniljin sladkor stepamo približno 4-6min, da se jajca spenijo in narastejo.

2
Končano

Ko jajca narastejo jim med stepanjem počasi ob robu posode dolijemo olje. Ko je olje vmešano prenehamo s stepanjem.

3
Končano

V ločeni posodi zmešamo skupaj moko, jedilni škrob in pecilni prašek. Mešanico čez cedilo postopoma dodajamo k stepenim jajcem in ročno narahlo vmešamo, da dobimo enakomerno vmešano puhasto biskvitno maso.

4
Končano

Dno pekača obložimo s papirjem za peko. Vanj vlijemo biskvitno maso in jo čim bolj enakomerno in naravnost razmažemo po pekaču.

5
Končano

Pečemo na 180° približno 15-18min.

6
Končano

Pečen biskvit vzamemo iz pečice in po želji z njega odstranimo kožico, ki se je naredila zgoraj. Biskvit nato pustimo, da se do konca ohladi. Ohlajenega z možem nežno odstranimo od roba, vzamemo iz pekača in razrežemo na kocke velikosti približno 4x4cm.

7
Končano

Navodila za pripravo obliva

Vse sestavine za obliv skupaj raztopimo nad soparo. Dobro premešamo, da se vse sestavine zmešajo med seboj.

8
Končano

Oblivanje, hlajenje in postrežba

Vsako kocko biskvita za približno 10 sekund potunkamo v obliv. Biskvit nato z vilico vzamemo iz preliva in počakamo, da odvečen obliv steče s kocke biskvita.

9
Končano

Na krožnik stresemo kokosovo moko in v njej povaljamo oblite kocke biskvita tako, da se kokosova moka z vseh strani oprime kocke.

10
Končano

Čupavce polagamo v posodo in jih pokrijemo s pokrovom, ki dobro tesni.

11
Končano

Čupavce hladimo dobro pokrite, v hladilniku vsaj 4ure pred postrežbo.

12
Končano

Ko so čupavci ohlajeni jih postrežemo.

Pelicious

Breskove kocke z grškim jogurtom recept naslovna slika
Prejšnji
Breskove kocke z grškim jogurtom
Kokosovo jagodna rolada recept naslovna slika
Naslednji
Kokosovo jagodna rolada
Breskove kocke z grškim jogurtom recept naslovna slika
Prejšnji
Breskove kocke z grškim jogurtom
Kokosovo jagodna rolada recept naslovna slika
Naslednji
Kokosovo jagodna rolada
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here