Sestavine
-
Biskvit
-
5 Jajca M
-
190g Sladkor
-
1 Vaniljin sladkor
-
5 jedilnih žlic Voda
-
1.5dl Olje
-
200g Gladka moka
-
30g Jedilni škrob (Gustin, Gussnel..)
-
8g Pecilni prašek
-
Čokoladni obliv
-
280g Čokolada za kuhanje
-
5dl Mleko
-
15g Maslo
-
20g Sladkor
-
1 jedilna žlica Rum
-
1 čajna žlica Vaniljeva aroma
-
Posip
-
220g Kokosova moka
Navodila
Sočni čupavci so moja verzija vsem dobro znane sladice. Pripravljamo jih vsi, vsak po svojem najljubšem receptu. Ta je moj. 🙂
So zelo hitro in enostavno pripravljeni in ravno zato odlična ideja za hitro pripravljeno sladico ali ustvarjanje z otroci. Ker so odporni na visoke temperature lahko z njimi dopolnite pladnje sladic na praznovanjih, jih pripravite za sladico na piknikih ali na poti.
Če želite biti sproti obveščeni o mojih novih receptih, mi lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.
Biskvit je nebeško rahel, mehek in puhast za kar poskrbi škrob v njem. Ta je oblit z ravno prav gostim prelivom, ki se lepo vpije in biskvit dodatno nasoči. Sama sem prelivu dodala še malce vaniljeve arome in žlico ruma. Če niste ljubitelji ruma ga lahko tudi izpustite ali zamenjate s kakšnim drugim likerjem. Če ste ljubitelji ruma pa ga po okusu lahko brez skrbi dodate tudi več . Vaniljevo aromo lahko nadomestite tudi z vaniljevim sladkorjem ali vaniljevo pasto. Če želite, da bojo čupavci še bolj sočni jih med tunkanjem v čokolado narahlo pritisnite z vilico tako, da bo biskvit vpil še več preliva.
Količine v receptu zadostujejo za pekač velikosti 20x32cm oz. za približno 40 čupavcev velikosti 4x4cm.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo biskvita |
2
Končano
|
|
3
Končano
|
|
4
Končano
|
|
5
Končano
|
Pečemo na 180° približno 15-18min. |
6
Končano
|
|
7
Končano
|
Navodila za pripravo obliva |
8
Končano
|
Oblivanje, hlajenje in postrežba |
9
Končano
|
|
10
Končano
|
|
11
Končano
|
Čupavce hladimo dobro pokrite, v hladilniku vsaj 4ure pred postrežbo. |
12
Končano
|
Ko so čupavci ohlajeni jih postrežemo. |