Sestavine
-
Biskvit
-
4 Jajca L
-
170g Sladkor
-
175g Kremni sir Philadelphia
-
2 jedilni žlici Olje
-
40g Kisla smetana
-
150g Gladka moka
-
1 večka Bourbon vanilija puding v prahu
-
8g Pecilni prašek
-
Sadje
-
100g Jagode
-
100g Borovnice
-
100g Maline
-
po okusu Sladkor
-
Posip
-
10g Sladkor v prahu
Navodila
Hitro in enostavno pripravljeno sočno pecivo s kremnim sirčkom in gozdnimi sadeži je lahko, puhasto, mehko in osvežilno. Narejeno je v nekaj minutah in je odlično za jutranje in popoldanasko sladkanje ob čaju ali kavi.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.
Biskvitna masa je zelo mehka in puhasta. Božanski okus ji daje puding z bourbonsko vanilijo. Uporabite lahko tudi navaden vaniljin puding, vendar je puding z bourbon vanilijo veliko okusnejši. 🙂 Za mehkobo peciva poskrbita tudi kremni sirček in kisla smetana. Zaradi njiju bo pecivo ostalo mehko in sočno tudi več dni.
Gozdni sadeži pecivu dodajo osvežilno sadno noto. Uporabite lahko sveže ali zamrznjeno sadje. Zamrznjenega sadja ni potrebno odtajati, sušiti ali prati. 🙂 Sadje poskusite in ga sladkajte po okusu, saj je vsako sadje drugačne sladkosti. Kot vodilo- sama sem uporabila sveže sadje, posladkala pa sem ga z 1 jedilno žlico sladkorja.
Količine v receptu zadostujejo za pekač velikosti 20x30cm oz. za približno 20 kock.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo biskvitaRumenjake ločimo od beljakov. |
2
Končano
|
|
3
Končano
|
|
4
Končano
|
|
5
Končano
|
|
6
Končano
|
|
7
Končano
|
Navodila za pripravo sadja |
8
Končano
|
Sestavljanje, peka, hlajenje in postrežba |
9
Končano
|
|
10
Končano
|
Pečemo v pečici na 180° približno 25minut. |
11
Končano
|
Pečeno pecivo vzamemo iz pečice in ga pustimo, da se na sobni temperaturi ohladi. |
12
Končano
|
Ko je pecivo ohlajeno ga narežemo na kocke, previdno vzamemo iz pekača tako, da jih odlepimo od papirja za peko. |
13
Končano
|
Po želji lahko kocke posujete še s sladkorjem v prahu in postrežete. |
14
Končano
|
Kocke hranite pokrite s prozorno folijo v hladnejšem prostoru (shramba) največ 3 dni. |