0 0
Stolistne kocke z lešniki, vaniljo in kavnimi piškoti

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Podlaga
250g Listnato testo
Lešnikova krema
300g Mleti lešniki
3dl Mleko
1dl Sladka smetana
130g Sladkor
5 Listi želatine
150g Mascarpone
Piškotna plast
250g Piškoti za tiramisu (lady fingers)
3dl Črna kava
Vaniljeva krema
250g Mascarpone
110g Sladkor v prahu
2 čajne žlice Vaniljina pasta
5dl Sladka smetana
Posip
20g Bela čokolada

Stolistne kocke z lešniki, vaniljo in kavnimi piškoti

  • Sestavine za 15 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Podlaga

  • Lešnikova krema

  • Piškotna plast

  • Vaniljeva krema

  • Posip

Navodila

Deli

Stolistne kocke z lešniki, vaniljo in kavnimi piškoti so res nekaj posebnega. So mešanica tekstur in okusov, ki se odlično podajo eden k drugemu.

Podložene so s plastjo hrustljavega listnatega testa. Na njem je plast božanske lešnikove kreme. V sredini so mehki in sočni lady fingers piškoti namočeni v kavo. Na vrhu pa se plast puhaste in lahke vaniljeve kreme posute z naribano belo čokolado.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.

Kljub večim komponentam je priprava zelo enostavna in hitra. Listnato testo za podlago lahko kupite že razvaljano in si s tem se dodatno olajšate pripravo. Če se testo napihne ga med peko lahko vzamete iz pečice, prerežete vzdolž roba in potisnete navzdol. Nato pa spečete do konca.

Če niste ljubitelji kave jo lahko zamenjate s kakavom ali čokoladnim mlekom.

Pri brizganju vrhnje plasti pustite kreativnosti prosto pot. Jaz sem se odločila za brizganje vrtnic, nabrizgane pa so s z zaprtim zvezdastim nastavkom Decora 855.

Svoje stolistne kocke z lešniki, vaniljo in kavnimi piškoti sem okrasila še z rožicami iz listnatega testa. Te sem z modelčki izrezala iz ostankov testa in jih spekla.

Količine v receptu zadostujejo pripravo kock v pekaču velikosti 20x30cm oz. Za približno 15 kock.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo podlage iz listnatega testa

Listnato testo razvaljamo na debelino približno 2mm. Kupite lahko tudi že razvaljano listnato testo.

2
Končano

Testo obrežemo na velikost, ki je v širino in dolžino približno 2cm večja od velikosti pekača.

3
Končano

Testo spečemo po navodilih na embalaži testa. Pečeno testo pustimo, da se popolnoma ohladi.

4
Končano

Navodila za pripravo lešnikove kreme

Lešnike najprej drobno zmeljemo v sekljalniku. Prilijemo mleko in sekljamo do čim bolj drobnega.

5
Končano

Mešanico stresemo v kozico, ji ročno primešamo še sladkor in sladko smetano ter segrejemo na štedilniku do vretja. Med segrevanjem ves čas temeljito ročno mešajte do dna posode, da se ne prismodi.

6
Končano

Ko lešnikova mešanica zavre jo odstavimo iz štedilnika in ji primešamo predhodno namočene in ožete lističe želatine.

7
Končano

Lešnikovo zmes nato prestavimo v drugo posodo (zaradi hitrejšega hlajenja) in jo po vrhu pokrijemo s prozorno folijo za živila tako, da se ta dotika vrhnje plasti lešnikove mešanice. Pustimo, da se na sobni temperaturi popolnoma ohladi. Ohlajena mora biti na otip hladna vendar še vedno "tekoča" (ne sme biti želirana).

8
Končano

V ločeni posodi mascarpone na hitro premešamo in vanj prilijemo ohlajeno lešnikovo mešanico. Stepemo skupaj v enakomerno kremo.

9
Končano

Navodila za pripravo piškotne plasti.

Pripravimo si piškote za tiramisu. Skuhamo črno kavo, jo popolnoma ohladimo in nato precedimo čez cedilo.

10
Končano

Navodila za pripravo vaniljeve kreme

Mascarpone, sladkor v prahu in vaniljevo pasto zmešamo skupaj.

11
Končano

V ločeni posodi čvrsto stepemo sladko smetano.

12
Končano

Sladko smetano primešamo k mascarpone mešanici, da dobimo enakomerno in puhasto kremo.

13
Končano

Sestavljanje, hlajenje in postrežba

Na dno pekača položimo pečeno in ohlajeno listnato testo.

14
Končano

Prelijemo ga z lešnikovo kremo. Kremo čim bolj poravnamo.

15
Končano

Piškote na hitro potunkamo v kavo in jih nežno polagamo enega zraven drugega na lešnikovo kremo.

16
Končano

Hladimo v hladilniku približno 20min oz. dovolj dolgo, da se lešnikova krema strdi.

17
Končano

Piškote nato na tanko premažemo s približno četrtino vaniljeve kreme. Med mazanjem kremo narahlo potisnite navzdol med piškote saj bo tako namazana krema sladico držala skupaj.

18
Končano

Preostanek kreme prestavimo v dresirno vrečko s poljubnim nastavkom in jo nabrizgamo po vrhu.

19
Končano

Posujemo z naribano belo čokolado.

20
Končano

Sestavljeno sladico hladimo v hladilniku vsaj 6 ur pred postrežbo.

21
Končano

Ohlajeno razrežemo na kocke. Pri rezanju nož močno pritisnite ob dno, da zarežete tudi v listnato testo.

22
Končano

Po želji še okrasimo in postrežemo.

Pelicious

Siva rolada s skuto in grškim jogurtom recept slika naslovna
Prejšnji
Siva rolada s skuto in grškim jogurtom
Karamelna torta z višnjami in pomarančo recept naslovna slika
Naslednji
Karamelna torta z višnjami in pomarančo
Siva rolada s skuto in grškim jogurtom recept slika naslovna
Prejšnji
Siva rolada s skuto in grškim jogurtom
Karamelna torta z višnjami in pomarančo recept naslovna slika
Naslednji
Karamelna torta z višnjami in pomarančo

Komentiraj

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here