Sestavine
-
220g Gladka moka
-
40g Vaniljin puding v prahu
-
1 Pecilni prašek
-
180g Sladkor
-
0.5dl Mleko
-
1dl Olje
-
1dl Pinjenec
-
2 Jajca L
-
100g Borovnice
-
70g Bele čokoladne kapljice
Navodila
Vaniljevi mafini z borovnicami in belo čokolado so hitro pripravljeni, mehki in sočni.
Testo vsebuje vaniljev puding, ki mafinom da aromo. Ta se odlično poda k beli čokoladi in borovnicam, ki okus popestrijo in poskrbijo za sočnost.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.
Pripravite jih lahko za zajtrk, malico, večerjo ali kot posladek.
Svetujem vam, da za pripravo uporabite manjše in sveže borovnice. Uspeli bojo tudi z zamrznjenimi borovnicami, vendar bo testo obarvano in malce razmočeno.
Ker so vaniljevi mafini z borovnicami in belo čokolado narejeni na osnovi olja ohranijo mehkobo tudi naslednji dan.
Več o mafinih lahko preberete v članku, ki ga najdete TUKAJ.
Količine v receptu zadostujejo za približno 18 mafinov.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo |
2
Končano
|
|
3
Končano
|
|
4
Končano
|
|
5
Končano
|
|
6
Končano
|
Mafine pečemo na 190° približno 20-25minut. |
7
Končano
|
Pečene mafine vzamemo iz pečice, pustimo, da se malce ohladijo in jih nato vzamemo iz pekača. |
8
Končano
|
Hladimo na sobni temperaturi. |
9
Končano
|
Postrežemo mlačne ali ohlajene. |