0 0
Oreo cupcakesi

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Masa za cupcakes
120g Gladka moka
30g Kakav v prahu
150g Sladkor
0.5 Pecilni prašek
2dl Mleko
1dl Olje
20g Oreo powder
1 Jajca L
30ml Voda
Mlečni nadev
1dl Sladka smetana
3 jedilne žlice Kondenzirano mleko
Oreo krema
700g Mascarpone
70ml Kondenzirano mleko
115g Oreo powder

Oreo cupcakesi

  • Sestavine za 15 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Masa za cupcakes

  • Mlečni nadev

  • Oreo krema

Navodila

Deli

Oreo cupcakesi so bili že kar nekaj časa na seznamu receptov, ki si jih želim oblikovati. Želela sem si ustvariti recept za cupcakese, ki bojo imeli res okus po Oreo piškotih. Po večih mesecih odlašanja sem se končno opogumila. Nastalo pa je tole:

temen mehek, sočen in puhast kakavov cupcake, polnjen z puhastim mlečnim nadevom, na vrhu pa krema, ki je najbolj Ore-astega okusa kar je sploh mogoče. 🙂

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.

Oreo cupcakesi so sicer zelo enostavno in hitro pripravljeni. Masa za cupcakse je dokaj tekoča, zato se nikar ne ustrašite. Nasvete kako določiti pravo temperaturo peke za vašo pečico sem že zapisala v prejšnjih receptih za cupcakse, zato jih tu ne bom ponavljala. Najdete jih v opisu recepta za Jaffa cupcakse.

Za kremo in cupcake maso sem uporabila že mlete Oreo piškote, ki jih najdete pod imenom Oreo Powder. Gre za Oreo piškote brez kreme, ki so zmleti v prah. Pripravo kreme z doma mletimi piškoti vam odsvetujem. Ker vsebujejo tudi polnilo, bo krema pretirano sladka. Prav tako jih ni mogoče zmleti dovolj drobno. Krema uspe le, če so piškoti dovolj drobno mleti, da vpijejo vlago. Krema se zato lepo brizga in je prave strukture. Večji kosi Oreo piškotov bojo kremo naredili preveč tekočo. Tudi pri brizganju se bo zatikala za nastavek.

Recept vsebuje tudi kondenzirano mleko. Pogosto opažam, da marsikdo ne ve kaj točno kondenzirano mleko je, kako izgleda in kje ga kupimo. K dodatni zmedi prispevajo še napačne deklaracije v trgovinah. Torej- kondenzirano mleko je pakirano v pločevinkah ali tubah. Je gosto, rumeno in sladko. Pri nas se pojavlja pod dvema imenoma: Kondenzirano mleko in zgoščeno mleko. Jaz ga kupujem kar v Leclercu- v tubi ali v pločevinki. V drugih trgovinah prodajajo predvsem Nestlejevega. Naj vas opozorim še, da tisto kar prodajajo v Hoferju v belem tetrapaku, kljub deklaraciji NI KONDENZIRANO MLEKO. Če boste kremo poskusili pripraviti z njim bo navejetneje nastala oreo juha. 🙂

Recept je primeren za približno 15 cupcakseov običajne velikosti. Količina kreme zadostuje za brizganje v višino (kot na slikah). Če boste kremo brizgali le v vrtnice bo dovolj približno polovica oz. 3/4 količin v receptu.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo cupcakes mase

Moko, kakav v prahu, pecilni prašek, sladkor in Oreo piškote zmešamo skupaj. V ločeni posodi zmešamo skupaj olje in mleko.

2
Končano

Mešanico suhih sestavin pretresemo v mešanico olja in mleka ter zmešamo skupaj v gladko zmes.

3
Končano

V zmes dodamo jajce in ga vmešamo.

4
Končano

Na koncu prilijemo še vodo ter jo ročno vmešamo, da dobimo enakomerno in redko cupcakes maso.

5
Končano

Model za mafine obložimo s papirčki. Nadevamo z maso do približno 3/4 modela.

6
Končano

Pečemo na 160°-175° približno 20minut. Kako določiti pravo temperaturo peke za vašo pečico preberite zgoraj v opisu recepta.

7
Končano

Pečene cupcakese vzamemo iz pečice, pustimo da se malce ohladijo, jih vzamemo iz pekača in polagamo na čisto kuhinjsko krpo. Pustimo, da se do konca ohladijo.

8
Končano

Navodila za pripravo mlečnega nadeva

Sladko smetano stepemo do čvrste strukture. Prilijemo ji kondenzirano mleko in ga ročno vmešamo.

9
Končano

Navodila za pripravo Oreo kreme

Mascarpone damo v posodo. Prilijemo mu kondenzirano mleko in zmiksamo v enakomerno mešanico.

10
Končano

Mešanici dodamo Oreo piškote. Najprej jih ročno vmešamo. Kremo pustimo stati približno pol minute, da piškoti vpijejo vlago. Nato kremo premiksamo, da dobimo gosto kremo brez kepic piškotov.

11
Končano

Sestavljanje, hlajenje in postrežba

Na sredini popolnoma ohlajenih cupcakesov izdolbemo luknjico.

12
Končano

Mlečni nadev prestavimo v dresirno vrečko in ga nabrizgamo v luknjice. Napolnjene cupcakese hladimo v hladilniku približno 10minut.

13
Končano

Oreo kremo prestavimo v dresirno vrečko s poljubnim nastavkom in jo nabrizgamo na napolnjene in ohlajene cupcakse.

14
Končano

Po želji okrasimo.

15
Končano

Hladimo v hladilniku vsaj 4ure pred postrežbo.

Pelicious

Vaniljevi piškoti s pomarančo in čokolado recept naslovna slika
Prejšnji
Vaniljevi piškoti s pomarančo in čokolado
Torta z mangom, borovnicami, grškim jogurtom in belo čokolado slika naslovna recept
Naslednji
Torta z mangom, borovnicami, grškim jogurtom in belo čokolado
Vaniljevi piškoti s pomarančo in čokolado recept naslovna slika
Prejšnji
Vaniljevi piškoti s pomarančo in čokolado
Torta z mangom, borovnicami, grškim jogurtom in belo čokolado slika naslovna recept
Naslednji
Torta z mangom, borovnicami, grškim jogurtom in belo čokolado

Komentiraj

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here