Sestavine
-
Masa za cupcakes
-
120g Gladka moka
-
30g Kakav v prahu
-
150g Sladkor
-
0.5 Pecilni prašek
-
2dl Mleko
-
1dl Olje
-
20g Oreo powder
-
1 Jajca L
-
30ml Voda
-
Mlečni nadev
-
1dl Sladka smetana
-
3 jedilne žlice Kondenzirano mleko
-
Oreo krema
-
700g Mascarpone
-
70ml Kondenzirano mleko
-
115g Oreo powder
Navodila
Oreo cupcakesi so bili že kar nekaj časa na seznamu receptov, ki si jih želim oblikovati. Želela sem si ustvariti recept za cupcakese, ki bojo imeli res okus po Oreo piškotih. Po večih mesecih odlašanja sem se končno opogumila. Nastalo pa je tole:
temen mehek, sočen in puhast kakavov cupcake, polnjen z puhastim mlečnim nadevom, na vrhu pa krema, ki je najbolj Ore-astega okusa kar je sploh mogoče. 🙂
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.
Oreo cupcakesi so sicer zelo enostavno in hitro pripravljeni. Masa za cupcakse je dokaj tekoča, zato se nikar ne ustrašite. Nasvete kako določiti pravo temperaturo peke za vašo pečico sem že zapisala v prejšnjih receptih za cupcakse, zato jih tu ne bom ponavljala. Najdete jih v opisu recepta za Jaffa cupcakse.
Za kremo in cupcake maso sem uporabila že mlete Oreo piškote, ki jih najdete pod imenom Oreo Powder. Gre za Oreo piškote brez kreme, ki so zmleti v prah. Pripravo kreme z doma mletimi piškoti vam odsvetujem. Ker vsebujejo tudi polnilo, bo krema pretirano sladka. Prav tako jih ni mogoče zmleti dovolj drobno. Krema uspe le, če so piškoti dovolj drobno mleti, da vpijejo vlago. Krema se zato lepo brizga in je prave strukture. Večji kosi Oreo piškotov bojo kremo naredili preveč tekočo. Tudi pri brizganju se bo zatikala za nastavek.
Recept vsebuje tudi kondenzirano mleko. Pogosto opažam, da marsikdo ne ve kaj točno kondenzirano mleko je, kako izgleda in kje ga kupimo. K dodatni zmedi prispevajo še napačne deklaracije v trgovinah. Torej- kondenzirano mleko je pakirano v pločevinkah ali tubah. Je gosto, rumeno in sladko. Pri nas se pojavlja pod dvema imenoma: Kondenzirano mleko in zgoščeno mleko. Jaz ga kupujem kar v Leclercu- v tubi ali v pločevinki. V drugih trgovinah prodajajo predvsem Nestlejevega. Naj vas opozorim še, da tisto kar prodajajo v Hoferju v belem tetrapaku, kljub deklaraciji NI KONDENZIRANO MLEKO. Če boste kremo poskusili pripraviti z njim bo navejetneje nastala oreo juha. 🙂
Recept je primeren za približno 15 cupcakseov običajne velikosti. Količina kreme zadostuje za brizganje v višino (kot na slikah). Če boste kremo brizgali le v vrtnice bo dovolj približno polovica oz. 3/4 količin v receptu.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo cupcakes mase |
2
Končano
|
|
3
Končano
|
|
4
Končano
|
|
5
Končano
|
|
6
Končano
|
Pečemo na 160°-175° približno 20minut. Kako določiti pravo temperaturo peke za vašo pečico preberite zgoraj v opisu recepta. |
7
Končano
|
Pečene cupcakese vzamemo iz pečice, pustimo da se malce ohladijo, jih vzamemo iz pekača in polagamo na čisto kuhinjsko krpo. Pustimo, da se do konca ohladijo. |
8
Končano
|
Navodila za pripravo mlečnega nadeva |
9
Končano
|
Navodila za pripravo Oreo kreme |
10
Končano
|
|
11
Končano
|
Sestavljanje, hlajenje in postrežba |
12
Končano
|
|
13
Končano
|
Oreo kremo prestavimo v dresirno vrečko s poljubnim nastavkom in jo nabrizgamo na napolnjene in ohlajene cupcakse. |
14
Končano
|
Po želji okrasimo. |
15
Končano
|
Hladimo v hladilniku vsaj 4ure pred postrežbo. |