Sestavine
-
Masa za krofe
-
70ml Olje
-
120ml Pinjenec
-
2 Jajca L
-
120g Sladkor
-
1 Vaniljin sladkor
-
145g Gladka moka
-
20g Kakav v prahu
-
8g Pecilni prašek
-
Čokoladni obliv
-
200g Čokolada za kuhanje
-
50g Mlečna čokolada
-
1.5 čajna žlica oz. po potrebi Kokosovo olje
Navodila
Čokoladni ameriški krofi so mehki, hitro pripravljeni in božansko čokoladni.
Sestavljeni so iz mehkega in sočnega v pečici pečenega kakavovega krofa oblitega s čokoladnim oblivom. Pripravite jih lahko za domačo sladico, odlično pa dopolnijo tudi pladnje s sladicami saj so dokaj trpežni in na sobni temperaturi brez težav počakajo več ur.
Masa za krofe je narejena na osnovi olja. Krofki zato ostanejo sočni še vsaj 3 dni. Vsebuje tudi naravni pinjenec, ki je marsikomu neznana sestavina. Po okusu in izgledu je podoben jogurtu. Jaz sem uporabila naravni pinjenec znamke Pomurske mlekarne. Najdete ga v hladilniku v vseh bolje založenih trgovinah z živili. Načeloma ga lahko zamenjate tudi z jogurtom ali kislo smetano, vendar bojo krofki najmehkejši in najsočnejši prav s pinjencem. Sicer je masa bolj tekoča, po strukturi in gostoti spominja na maso za palačinke.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.
Modelčke za krofe dobro premažite z maslom. Sama model najraje najprej splahnem pod vročo vodo, da se segreje, ga nato obrišem in toplega mažem z maslom. Tako se maslo med mazanjem v stiku s toplim pekačem lepo sproti topi. Po potrebi ga na koncu še malce razmažem s prsti, da z njim zapolnim vsak kotiček modela.
Model nadevajte največ do polovice, ker krofi med peko zelo narastejo. Predebeli krofki se med peko preveč napihnejo, zgubijo obliko in grejo zaradi teže tudi težje celi iz pekača. Ko krofe vzamete iz pekača, pekač dobro operite, temeljito obrišite, ponovno namažite z maslom in šele nato nadevajte z maso za naslednjo rudo.
Za čokoladni preliv sem zmešala med seboj čokolado za kuhanje in mlečno čokolado. Tako sem malce ublažila močen okus čokolade za kuhanje, ki pa je še vseeno konkretno čokoladnega okusa. Ker je čokolada dokaj gosta sem jo razredčila s kokosovim oljem. Po želji lahko uporabite tudi druge vrste čokolad, ki jih imate najraje. Kokosovo maščobo jim dodajajte po potrebi. Preliv ne sme biti pregost in ne preredek. Pregost preliv ne steče lepo s krofa, preredek pa se krofa ne oprime. Ker je vsaka znamka čokolade druge gostote vam, žal lahko ponudim le okviren recept za preliv z nasveti. A kljub temu se ga lotite pogumno. Če je preliv pregost mu postopoma dodajte kokosovo maščobo, če je preredek pa mu postopoma dodajte čokolado. Preliv pred oblivanjem tudi malce ohladite do mlačnega. Na tak način se bo preliv še malce dodatno zgostil.
Količine v receptu so primerne za približno 20 krofov. Koliko krofkov boste na koncu dobili iz recepta pa je odvisno tudi od debeline krofov in velikosti modela, ki ga uporabljate.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo mase za krofe |
2
Končano
|
|
3
Končano
|
|
4
Končano
|
Krofe pečemo približno 15minut na 180°. |
5
Končano
|
|
6
Končano
|
Navodila za pripravo čokoladnega preliva |
7
Končano
|
Oblivanje, hlajenje, dekoracija in postrežba |
8
Končano
|
|
9
Končano
|
Krofe hladimo v hladilniku vsaj 4 ure pred postrežbo. Če bojo stali dlje časa jih zapremo v kartonsko škatlo in hranimo v hladilniku. |