Sestavine
-
Kokosov biskvit
-
5 Beljaki (iz jajc velikosti L)
-
110g Sladkor
-
1 Vaniljin sladkor
-
70g Gladka moka
-
8g Pecilni prašek
-
50g Kokosova moka
-
0.5dl Olje
-
Jagodna krema
-
400g Jagode
-
60g Sladkor
-
300g Mascarpone
-
1 jedilne žlice Sladka smetana
Navodila
Nebeško mehka in osvežilna kokosovo jagodna rolada vas bo navdušila tako z izgledom kot tudi z okusom. Je hitro pripravljena, lahka in pravega poletnega okusa. Sam postopek priprave zahteva nekaj natančnosti in potrpežljivosti, ki pa ob natančnem sledenju navodilom ne bi smel povzročati težav tudi tistim manj izkušenim pekom.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.
LAHEK KOKOSOV BISKVIT JE PUHAST IN SOČEN
Narejen je na osnovi beljakov in kokosa, ki ohranita biskvit bele barve. Kokosovo jagodna rolada tako že na prvi pogled odkriva katera izmed dveh glavnih sestavin prevladuje v njemu. Biskvit je narejen po posebnem postopku. Ob pravilni pripravi je puhast in hkrati prožen ter sočen. Prav tako se ne trga in ne poka.
JAGODNA KREMA ROLADI DODA KREMASTO STROKTURO IN SVEŽ OKUS
Pripravljena je iz reduciranega jagodnega pireja in mascarpone-ja. Reducirane jagode s sladkorjem se med kuhanjem zgostijo, okus jagod pa postane intenzivnejši. Zaradi goste strukture je krema načeloma narejena brez želatine. Ker je mascarpone vsake znamke drugačne gostote se lahko zgodi, da bo vaša krema bolj tekoča. V tem primeru ji po potrebi na koncu vmešajte želatino fix.
Količine v receptu zadostujejo za pekač velikosti 35x35cm oz. približno 18 kosov.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo kokosovega biskvita |
2
Končano
|
|
3
Končano
|
|
4
Končano
|
|
5
Končano
|
|
6
Končano
|
|
7
Končano
|
Pečemo približno 8-10min na 180°. |
8
Končano
|
|
9
Končano
|
Navodila za pripravo jagodne kreme |
10
Končano
|
Jagodni pire zavremo in ga pustimo vreti približno 20-25minut. Vremo dokler se celotna količina pireja ne reducira na količino 1,5dl. Med kuhanjem večkrat dobro premešamo, da se pire ne prismodi. Po potrebi zmanjšamo temperaturo na štedilniku. Reduciran pire izmerimo v merilni posodici. Če je pireja več kot 1,5dl ga prelijemo nazaj v kozico in kuhamo še nekaj minut. |
11
Končano
|
|
12
Končano
|
|
13
Končano
|
Sestavljanja, hlajenje in postrežba |
14
Končano
|
|
15
Končano
|
|
16
Končano
|
Ohlajeno rolado po želji še okrasimo, razrežemo in postrežemo. |