Sestavine
-
Biskvit
-
2 Jajci
-
40g Sladkorja
-
3 jedilne žlice Mrzle vode
-
60g Gladke moke
-
1 Vaniljin sladkor
-
0.5 Pecilnega praška
-
Borovničeva krema
-
200g Svežih ali zamrznjenih borovnic
-
90g Sladkorja
-
4 Lističe želatine
-
125g Mascarpone sira
-
1.5dl Sladke smetane
-
Breskova krema
-
320g Breskev iz kompota
-
0,5dl Breskovega kompota
-
50g Sladkorja
-
6 Lističev želatine
-
100g Mascarpone sira
-
1.5dl Sladke smetane
-
Breskov preliv
-
200g Breskev iz kompota
-
2dl Breskovega kompota
-
10g Sladkorja
-
4 Lističe želatine
Navodila
Barvita borovničevo breskova torta ni le božansko lepa, temveč tudi osvežilna, sočna in zelo lahka.
Podložena je s sočnim biskvitom, na njem pa so plasti puhaste borovničeve in puhaste breskove kreme. Na vrhu jo krasi še breskov preliv.
Je idealna sladica za prihajajoče pozno pomladne in poletne dni.
Tortica je hitro pripravljena in je idealna za tiste, ki ste še neizkušeni in tiste, ki ne marate dolgih pekovskih maratonov.
Recept je razdeljen po plasteh iz katerih je borovničevo breskova torta sestavljena. Za najhitrejšo pripravo brez nepotrebnega čakanja pa vam svetujem, da se je lotite po naslednjem zaporedju:
- Pokuhajte in dodajte želatino v oba pireja za kremi
- Specite biskvit
- Pripravite preliv
- Dokončajte obe kremi
- Tortico sestavite
Za manj zmede si lahko sestavine, ki ste jih že dodali in korake, ki ste jih opravili odkljukate s klikom na krogec zraven sestavine oz. koraka.
Recept je primeren za pekač premera 20cm oz. 8kosov. Torta je visoka 7cm. Za ostale velikosti pekačev pa si količine sestavin glede na število kosov lahko prilagodite na vrhu okvirčka s sestavinami.
Pri preračunavanju kosov in premerov pekača si lahko pomagate z uporabo TORTOPRETVORNIKA.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
NAVODILA ZA PRIPRAVO BISKVITABeljake in rumenjake ločimo. |
2
Končano
|
Beljake stepemo v čvrst sneg. |
3
Končano
|
V posebni posodi penasto stepemo rumenjake in sladkor. Dodamo še vodo, moko, vaniljin sladkor in pecilni prašek ter zmešamo v enakomerno zmes. Zmesi narahlo ročno primešamo beljakov sneg. |
4
Končano
|
Biskvit enakomerno razporedimo po s peki papirjem obloženem pekaču. |
5
Končano
|
Pečemo 12 min na 180° |
6
Končano
|
Pečen biskvit pustimo, da se ohladi, nato ga vzamemo iz pekača in za 10 min obrnemo okrog na čisto kuhinjsko krpo, da se malce poravna. |
7
Končano
|
Navodila za pripravo borovničeve kremeBorovnice zmeljemo v pire in jih s sladkorjem pogrejemo na štedilniku, da se sladkor raztopi. Odstavimo in primešamo predhodno namočene in ožete lističe želatine. Pustimo, da se na sobni temperaturi ohladi. Na otip mora biti hladno. Ne hladite pa v hladilniku saj mora ostati pire tekoč. |
8
Končano
|
Ohlajenemu pireju primešamo mascarpone. |
9
Končano
|
V posebni posodi čvrsto stepemo sladko smetano in jo ročno vmešamo v mešanico borovnic in mascarpone sira. |
10
Končano
|
Navodila za pripravo breskove kremeBreskve iz kompota zmeljemo v pire in jih s sladkorjem ter kompotom pogrejemo na štedilniku, da se sladkor raztopi. Odstavimo in primešamo predhodno namočene in ožete lističe želatine. Pustimo, da se na sobni temperaturi ohladi. Na otip mora biti hladno. Ne hladite pa v hladilniku saj mora ostati pire tekoč. |
11
Končano
|
Ohlajenemu pireju primešamo mascarpone. |
12
Končano
|
V posebni posodi čvrsto stepemo sladko smetano in jo ročno vmešamo v mešanico breskev in mascarpone sira. |
13
Končano
|
Navodila za pripravo breskovega prelivaBreskve iz kompota zmeljemo v pire. |
14
Končano
|
Pire, kompot in sladkor nato pogrejemo na štedilniku, da se sladkor raztopi. |
15
Končano
|
Primešamo predhodno namočene in ožete lističe želatine. Pustimo, da se malce ohladi. |
16
Končano
|
Sestavljanje, hlajenje in postrežbaPekač za torto obložimo z acetatno folijo. |
17
Končano
|
V pekač položimo biskvit in ga namočimo z 1dl mešanice kompota in vode (0,5dl vode, 0,5dl kompota). |
18
Končano
|
Biskvit prelijemo z borovničevo kremo in jo poravnamo. Hladimo 10min v hladilniku. |
19
Končano
|
Nekoliko ohlajeno borovničevo kremo nato prelijemo z breskovo kremo. Hladimo v hladilniku 10min. |
20
Končano
|
Torto nato prelijemo še s prelivom. |
21
Končano
|
Hladimo v hladilniku vsaj 7ur pred postrežbo. |
22
Končano
|
Ohlajeno tortico po želji okrasimo, narežemo in postrežemo. |
Dva Komentarja Skrij komentarje
Pozdravljeni, kaj mislite če bi namesto breskove kreme naredila jagodno?
Bi odlično pasalo zraven 🙂 Ker so mlete jagode malo bolj tekoče vam priporočam, da dodate kakšen listek želatine več kot v receptu.