0 0
Borovničevo stracciatellina torta

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Biskvit
2 Jajca L
60g Sladkor
30g Gladka moka
10g Ostra moka
20g Kakav v prahu
Stracciatella mousse
100g Bela čokolada
1dl Sladka smetana
2 Listi želatine
20g Sladkor v prahu
3dl Sladka smetana
25g Čokolada za kuhanje
Borovničev mousse
200g Borovnice
50g Sladkor
3 Listi želatine
4dl Sladka smetana
Borovničev preliv
180g Borovnice
0.5dl Voda
1 Vaniljin sladkor
3 Listi želatine

Borovničevo stracciatellina torta

  • Sestavine za 8 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Biskvit

  • Stracciatella mousse

  • Borovničev mousse

  • Borovničev preliv

Navodila

Deli

Lahka in puhasta borovničevo stracciatellina torta je enostavno pripravljena in božanska tortica. V njej se prepletajo okusi stracciatelle, kakava, borovnic in bele čokolade.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.

Podložena je z mehkim in sočnim kakavovim biskvitom.

Sledi plast stracciatelinega moussa, ki sem ga tokrat naredila kar na osnovi bele čokolade. V njem je še naribana čokolada za kuhanje. Po želji lahko uporabite tudi temno čokolado z višjim procentom kakavovih delcev. Pomembno je le, da naribano čokolado pred vmešavanjem v mousse dobro ohladite v skrinji. Tako se čokolada v moussu ne bo topila in poskrbela za pravi stracciatellin izgled.

Sledi plast borovničevega moussa, ki se odlično poda k okusu stracciatele. Za njegovo pripravo lahko uporabite sveže ali zamrznjene borovnice. Priporočam pa vam uporabo gozdnih in ne ameriških borovnic. Pri temu receptu sem se odločila, da borovničev pire za mousse še precedim. Če ostankov borovničk, ki ostanejo na cedilu ne želite metati stan jih lahko dodate v borovničev preliv in tako porabite.

Tortico sem zgoraj okrasila še z nabrizgano kremo iz stepene sladke smetane in mascarpone v razmerju 1:1. Po okusu sem jima dodala še sladkor v prahu in malo vaniljeve paste.

Količine v receptu so primerne za pekač premera 20cm oz. 8 kosov. Borovničevo stracciatellina torta je visoka 7cm.

Pri preračunavanju kosov in premerov pekača si lahko pomagate z uporabo TORTOPRETVORNIKA.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo biskvita

Jajca in sladkor stepamo 3-6minut, da se jajca spenijo in narastejo. V ločni posodi zmešamo skupaj gladko, ostro moko in kakav prahu.

2
Končano

V stepena jajca čez cedilo presejemo mešanico moke in kakava. Narahlo ročno zmešamo v enakomerno biskvitno maso.

3
Končano

Dno tortnega pekača obložimo s papirjem za peko. Vanj vlijemo biskvitno maso in jo enakomerno raznesemo po pekaču.

4
Končano

Pečemo približno 15min na 180°.

5
Končano

Pečen biskvit vzamemo iz pečice in ga pustimo, da se na sobni temperaturi popolnoma ohladi. Ohlajen biskvit z nožem previdno odstranimo od roba in vzamemo iz pekača.

6
Končano

Navodila za pripravo stracciatella moussa

Čokolado za kuhanje naribamo in jo približno 10minut hladimo v skrinji.

7
Končano

V posodo stresemo belo čokolado. Če uporabljate čokolado v tablici jo najprej narežite na čim manjše koščke.

8
Končano

Sladko smetano segrejemo na štedilniku do vročega. Če jo premešate se iz nje mora kaditi para, vendar smetana ne sme zavreti.
.

9
Končano

Vročo sladko smetano prelijemo čez belo čokolado, dodamo še predhodno namočene in ožete lističe želatine in ročno zmešamo v gladko mešanico brez grudic.

10
Končano

Mešanici dodamo še sladkor v prahu in ga ročno vmešamo. Mešanico pustimo nekaj minut, da se na sobni temperaturi malce shladi.

11
Končano

V ločeni posodi čvrsto stepemo sladko smetano. Dodamo jo k ohlajeni mešanici bele čokolade in narahlo ročno zmešamo v enakomerno in penasto zmes.

12
Končano

Na koncu v mousse dodamo še dobro shlajeno naribano čokolado iz skrinje in jo ročno narahlo vmešamo.

13
Končano

Navodila za pripravo borovničevega moussa

Borovnice zmeljemo v čim bolj gladek pire. Prelijemo v kozico, dodamo sladkor in segrevamo na štedilniku do vretja. Ko borovnice zavrejo jih odstavimo in precedimo čez cedilo. Borovničev pire po potrebi z žlico potisnemo čez cedilo tako, da na njem ostanejo le koščki borovnic. Ostanke borovnic iz cedila lahko po želji dodate k borovnicam za preliv.

14
Končano

Precejenemu borovničevemu prelivu dodamo še predhodno namočene in ožete lističe želatine ter premešamo. Pustimo, da se na sobni temperaturi popolnoma ohladi. Preden nadaljujemo s pripravo mora biti borovničev pire na otip hladen in še vedno tekoč.

15
Končano

V ločeni posodi čvrsto stepemo sladko smetano. Prilijemo ji ohlajen borovničev pire in ročno narahlo zmešamo v gladek penast mousse.

16
Končano

Navodila za pripravo borovničevega preliva

Borovnice zmeljemo v pire. Prelijemo jih v kozico, dodamo sladkor in vodo (če želite dodate tudi ostanke borovnic iz cedila). Segrevamo na štedilniku toliko časa, da se ves sladkor popolnoma raztopi. Odstavimo, primešamo predhodno namočene in ožete lističe želatine in pustimo, da se ohladi. Torto prelivamo s prelivom, ki je na otip hladen in še vedno tekoč.

17
Končano

Sestavljanje, hlajenje in postrežba

Tortni pekač obložimo z acetatno folijo in vanj položimo biskvit. Namočimo ga s prekuhano in ohlajeno sladko vodo. (cca. 80-100ml vode in 1 čajna žlica sladkorja za oba biskvita).

18
Končano

Na biskvit vlijemo stracciatella mousse in ga čim bol enakomerno raznesemo po pekaču. Zgoraj čim bolj poravnamo. Hladimo v hladilniku 20min. oz toliko časa, da se mousse po vrhu strdi.

19
Končano

Na ohlajen stracciatellin mousse počasi vlijemo borovničev mousse, ga raznesemo po pekaču in zgoraj poravnamo. Hladimo v hladilniku 20 min oz. toliko časa, da se strdi.
PS: Med pisanjem recepta sem opazila, da sem ta korak pozabila slikati tako, da slikica žal manjka.

20
Končano

Ohlajen borovničev mousse previdno in s čim manjše višine prelijemo še z borovničevim prelivom.

21
Končano

Torto hladimo v hladilniku vsaj 9 ur.

22
Končano

Z ohlajene torte odstranimo tortni obod in acetatno folijo. Torto po želji še okrasimo, razrežemo in postrežemo.

Pelicious

Mini lešnikove potičke recept naslovna slika
Prejšnji
Mini lešnikove potičke
Skutina rolada z marmelado recept naslovna slika
Naslednji
Skutina rolada z marmelado
Mini lešnikove potičke recept naslovna slika
Prejšnji
Mini lešnikove potičke
Skutina rolada z marmelado recept naslovna slika
Naslednji
Skutina rolada z marmelado
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here