Sestavine
-
Biskvit
-
2 Jajca L
-
60g Sladkor
-
30g Gladka moka
-
10g Ostra moka
-
20g Kakav v prahu
-
Stracciatella mousse
-
100g Bela čokolada
-
1dl Sladka smetana
-
2 Listi želatine
-
20g Sladkor v prahu
-
3dl Sladka smetana
-
25g Čokolada za kuhanje
-
Borovničev mousse
-
200g Borovnice
-
50g Sladkor
-
3 Listi želatine
-
4dl Sladka smetana
-
Borovničev preliv
-
180g Borovnice
-
0.5dl Voda
-
1 Vaniljin sladkor
-
3 Listi želatine
Navodila
Lahka in puhasta borovničevo stracciatellina torta je enostavno pripravljena in božanska tortica. V njej se prepletajo okusi stracciatelle, kakava, borovnic in bele čokolade.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.
Podložena je z mehkim in sočnim kakavovim biskvitom.
Sledi plast stracciatelinega moussa, ki sem ga tokrat naredila kar na osnovi bele čokolade. V njem je še naribana čokolada za kuhanje. Po želji lahko uporabite tudi temno čokolado z višjim procentom kakavovih delcev. Pomembno je le, da naribano čokolado pred vmešavanjem v mousse dobro ohladite v skrinji. Tako se čokolada v moussu ne bo topila in poskrbela za pravi stracciatellin izgled.
Sledi plast borovničevega moussa, ki se odlično poda k okusu stracciatele. Za njegovo pripravo lahko uporabite sveže ali zamrznjene borovnice. Priporočam pa vam uporabo gozdnih in ne ameriških borovnic. Pri temu receptu sem se odločila, da borovničev pire za mousse še precedim. Če ostankov borovničk, ki ostanejo na cedilu ne želite metati stan jih lahko dodate v borovničev preliv in tako porabite.
Tortico sem zgoraj okrasila še z nabrizgano kremo iz stepene sladke smetane in mascarpone v razmerju 1:1. Po okusu sem jima dodala še sladkor v prahu in malo vaniljeve paste.
Količine v receptu so primerne za pekač premera 20cm oz. 8 kosov. Borovničevo stracciatellina torta je visoka 7cm.
Pri preračunavanju kosov in premerov pekača si lahko pomagate z uporabo TORTOPRETVORNIKA.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo biskvita |
2
Končano
|
|
3
Končano
|
|
4
Končano
|
Pečemo približno 15min na 180°. |
5
Končano
|
|
6
Končano
|
Navodila za pripravo stracciatella moussa |
7
Končano
|
|
8
Končano
|
Sladko smetano segrejemo na štedilniku do vročega. Če jo premešate se iz nje mora kaditi para, vendar smetana ne sme zavreti. |
9
Končano
|
|
10
Končano
|
|
11
Končano
|
|
12
Končano
|
|
13
Končano
|
Navodila za pripravo borovničevega moussaBorovnice zmeljemo v čim bolj gladek pire. Prelijemo v kozico, dodamo sladkor in segrevamo na štedilniku do vretja. Ko borovnice zavrejo jih odstavimo in precedimo čez cedilo. Borovničev pire po potrebi z žlico potisnemo čez cedilo tako, da na njem ostanejo le koščki borovnic. Ostanke borovnic iz cedila lahko po želji dodate k borovnicam za preliv. |
14
Končano
|
|
15
Končano
|
|
16
Končano
|
Navodila za pripravo borovničevega prelivaBorovnice zmeljemo v pire. Prelijemo jih v kozico, dodamo sladkor in vodo (če želite dodate tudi ostanke borovnic iz cedila). Segrevamo na štedilniku toliko časa, da se ves sladkor popolnoma raztopi. Odstavimo, primešamo predhodno namočene in ožete lističe želatine in pustimo, da se ohladi. Torto prelivamo s prelivom, ki je na otip hladen in še vedno tekoč. |
17
Končano
|
Sestavljanje, hlajenje in postrežba |
18
Končano
|
|
19
Končano
|
Na ohlajen stracciatellin mousse počasi vlijemo borovničev mousse, ga raznesemo po pekaču in zgoraj poravnamo. Hladimo v hladilniku 20 min oz. toliko časa, da se strdi. |
20
Končano
|
|
21
Končano
|
Torto hladimo v hladilniku vsaj 9 ur. |
22
Končano
|
Z ohlajene torte odstranimo tortni obod in acetatno folijo. Torto po želji še okrasimo, razrežemo in postrežemo. |