0 0
Božansko mehke skutine miške

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Testo
180g Skuta (največ 20% maščobe)
1 Jajca L
1 Rumenjaki
30g Sladkor
1 Vaniljin sladkor
1 jedilna žlica Rum
130g Kisla smetana
200g Gladka moka
8g Pecilni prašek
Cvrtje
po potrebi Olje
Posip
Sladkor v prahu

Božansko mehke skutine miške

  • Sestavine za 1 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Testo

  • Cvrtje

  • Posip

Navodila

Deli

Jedla sem že veliko mišk, ampak tako kot te me niso navdušile še nobene, zato sem jih poimenovala kar božansko mehke skutine miške. Že samo ime pove vse kar morate vedeti o njih. So mehke, zračne, sočne, okrog hrustljavo zapečene in naravnost božanske. Kot vsake druge, so tudi skutine miške zelo hitro in enostavno pripravljene.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.

Testo je  narejeno na osnovi skute, ki miške naredi še dodatno puhaste in rahle kljub temu, da je bolj gosto. Kompaktnost testa pripomore tudi k lažjemu nadevanju v olje in lepši obliki mišk.

Količino olja, ki jo potrebujete za cvrtje določite sami. Pomembno je, da je olja dovolj, da miške lepo plavajo v njemu in se med cvrtjem ne dotikajo dna. Običajno je globina olja 2- 2.5cm ravno pravšnja. Koliko olja boste dejansko potrebovali je odvisno tudi od velikosti posode, ki jo izberete. Sama miške najraje cvrem v manjši posodi in v več rundah, saj se s tem izognem ogromnim količinam odvečnega olja, ki ga po cvrtju običajno zavržem.

Tudi čas cvrtja prilagodite svojemu štedilniku in velikosti mišk. Okviren čas cvrtja je približno 3 minute. Večje miške se pečejo dlje časa kot manjše. Če zagorijo v manj kot 2minutah pa zmanjšajte temperaturo, ker bojo naglo pečene miške okrog zagorele, v sredini pa surove.

Ocvrte miške polagajte na papirnate brisačke, ki bojo vpile odvečno olje. Jaz z brisačkami običajno ne šparam in jih pod miške naložim v vsaj 5-ih plasteh.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo testa

Skuto, jajce in rumenjak damo v posodo in ju stepemo skupaj.

2
Končano

Dodamo sladkor, vaniljin sladkor, rum in kislo smetano ter premešamo.

3
Končano

V ločeni posodi zmešamo skupaj moko in pecilni prašek. Čez cedilo ju presejemo v mešanico ostalih sestavin in vse skupaj stepemo v gladko maso. Pustimo počivati na sobni temperaturi približno 15minut.

4
Končano

Cvrtje in postrežba

Ta čas na štedilniku segrejemo olje. Ko je olje dovolj vroče temperaturo zmanjšamo na srednje nizko.

5
Končano

Žlico potopimo v vroče olje, z njo zajamemo testo in ga z drugo žlico postrgamo v olje.

6
Končano

Miške cvremo na srednje nizki temperaturi približno 3minute. Po potrebi jih obrnemo (nekatere se obrnejo kar same).

7
Končano

Ko so miške zlato zapečene jih vzamemo iz olja in polagamo na papirnate brisačke kjer jih pustimo, da se ocedijo in nekoliko ohladijo.

8
Končano

Miške posujemo še s sladkorjem v prahu in postrežemo mlačne ali ohlajene.

Pelicious

Kinder Oreo ježki naslovna slika recept
Prejšnji
Kinder Oreo ježki
Čokoladni ameriški krofi recept naslovna slika
Naslednji
Čokoladni ameriški krofi
Kinder Oreo ježki naslovna slika recept
Prejšnji
Kinder Oreo ježki
Čokoladni ameriški krofi recept naslovna slika
Naslednji
Čokoladni ameriški krofi
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here