Sestavine
-
Testo
-
180g Skuta (največ 20% maščobe)
-
1 Jajca L
-
1 Rumenjaki
-
30g Sladkor
-
1 Vaniljin sladkor
-
1 jedilna žlica Rum
-
130g Kisla smetana
-
200g Gladka moka
-
8g Pecilni prašek
-
Cvrtje
-
po potrebi Olje
-
Posip
-
Sladkor v prahu
Navodila
Jedla sem že veliko mišk, ampak tako kot te me niso navdušile še nobene, zato sem jih poimenovala kar božansko mehke skutine miške. Že samo ime pove vse kar morate vedeti o njih. So mehke, zračne, sočne, okrog hrustljavo zapečene in naravnost božanske. Kot vsake druge, so tudi skutine miške zelo hitro in enostavno pripravljene.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.
Testo je narejeno na osnovi skute, ki miške naredi še dodatno puhaste in rahle kljub temu, da je bolj gosto. Kompaktnost testa pripomore tudi k lažjemu nadevanju v olje in lepši obliki mišk.
Količino olja, ki jo potrebujete za cvrtje določite sami. Pomembno je, da je olja dovolj, da miške lepo plavajo v njemu in se med cvrtjem ne dotikajo dna. Običajno je globina olja 2- 2.5cm ravno pravšnja. Koliko olja boste dejansko potrebovali je odvisno tudi od velikosti posode, ki jo izberete. Sama miške najraje cvrem v manjši posodi in v več rundah, saj se s tem izognem ogromnim količinam odvečnega olja, ki ga po cvrtju običajno zavržem.
Tudi čas cvrtja prilagodite svojemu štedilniku in velikosti mišk. Okviren čas cvrtja je približno 3 minute. Večje miške se pečejo dlje časa kot manjše. Če zagorijo v manj kot 2minutah pa zmanjšajte temperaturo, ker bojo naglo pečene miške okrog zagorele, v sredini pa surove.
Ocvrte miške polagajte na papirnate brisačke, ki bojo vpile odvečno olje. Jaz z brisačkami običajno ne šparam in jih pod miške naložim v vsaj 5-ih plasteh.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo testa |
2
Končano
|
|
3
Končano
|
|
4
Končano
|
Cvrtje in postrežbaTa čas na štedilniku segrejemo olje. Ko je olje dovolj vroče temperaturo zmanjšamo na srednje nizko. |
5
Končano
|
|
6
Končano
|
|
7
Končano
|
|
8
Končano
|
Miške posujemo še s sladkorjem v prahu in postrežemo mlačne ali ohlajene. |