Sestavine
-
Biskvit
-
3 Jajca L
-
2 jedilni žlici Voda
-
80g Sladkor
-
1 Vaniljin sladkor
-
60g Gladka moka
-
30g Ostra moka
-
Breskov puding
-
480g Breskve
-
1dl Voda
-
40g oz. po okusu Sladkor
-
2dl Breskov kompot
-
1 večka Vaniljin puding v prahu
-
15g Jedilni škrob (Gustin, Gussnel..)
-
6 Listi želatine
-
Krema z grškim jogurtom
-
400g Grški jogurt
-
150g Mascarpone
-
80g Sladkor v prahu
-
10g Burbon vanilija sladkor
-
1 vrečka Instant želatina za hladne jedi (želatina fix)
-
3dl Sladka smetana
-
Preliv
-
2dl Breskov kompot
-
5g oz. po okusu Sladkor
-
2.5 Listi želatine
Navodila
Breskove kocke z grškim jogurtom so lahke, sočne, puhaste in osvežilne. Ravno zato so odlična ideja za sladico v bolj toplih, pozno pomladnih in poletnih dneh. V štirih plasteh, ki jih sestavljajo se srečajo sladko- kisli okusi grškega jogurta, vanilje in breskev.,
Če želite biti sproti obveščeni o mojih novih receptih, mi lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.
Kocke so podložene s puhastim klasičnim biskvitom.
Priprava biskvita je zelo enostavna, saj gre za čisto navaden biskvit brez posebnosti. Po želji ga lahko med sestavljanjem kock navlažite s prekuhano in ohlajeno sladko vodo.
Sledi plast breskovega pudinga v katerem se prepletata okusa breskev in vanilje.
Osnova zanjo so mlete breskve iz kompota in breskov kompot, ki ju skuhamo skupaj s sladkorjem, škrobom in vaniljevim pudingom v prahu. Mešanica se med kuhanjem nekoliko zgosti, je pa še vedno dokaj tekoča. Po kuhanju ji dodamo želatino, ki bo poskrbela, da se bo puding v hladilniku popolnoma strdil. Ker je vsak breskov kompot drugačno sladek vam priporočam, da tako surov kompot, kot tudi kuhan puding poskusite in ga po potrebi manj ali bolj posladkate.
Plast kreme z grškim jogurtom, mascarponejem in sladko smetano je lahka in puhasta.
Okus grškega jogurta v njej nekoliko popestri še sladkor bourbonske vanilje. Po želji ga lahko zamenjate z žličko vaniljeve arome ali vaniljeve paste. Sama zelo nerada segrevam sestavine, katerim kasneje primešam mascarpone. Zato sem v receptu uporabila instant želatino za hladne jedi. Zaradi te vrste želatine se bo krema strdila že med pripravo. Ko kremo nadevate na ohlajeno plast breskovega pudinga, to storite čim bolj nežno. Priporočam vam, da kremo najprej zajamete z žlico, na strjen breskov puding jo nadevajte v več manjših kupčkih in nato razmažite po pekaču. Če boste vso kremo na puding zvrnili naenkrat ,na en kup se ta pod težo lahko poškoduje.
Kocke so po vrhu na tanko prelite z breskovim kompotom.
Ta kockam doda tisti poseben učinek podoben kot če bi bile kocke prelite s prozornim mirror glazom. Za recept sem v celoti porabila eno veliko pločevinko kompota. Če vam bo zmanjkal kak mililiter kompota za preliv ga nadomestite tako, da kompotu prilijete vodo. Tudi pri pripravi te plast vam priporočam, da kompot poskusite in ga sladkate po potrebi.
Količine v receptu zadostujejo za pekač velikosti 20×30 cm oz. za približno 20 kock.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo biskvita |
2
Končano
|
|
3
Končano
|
|
4
Končano
|
Pečemo na 180° približno 12-15min. |
5
Končano
|
|
6
Končano
|
Navodila za pripravo breskovega pudinga |
7
Končano
|
|
8
Končano
|
|
9
Končano
|
Kuhamo na zmerni temperaturi, da se mešanica do konca zgosti. Med kuhanjem ves čas mešamo. |
10
Končano
|
|
11
Končano
|
Navodila za pripravo kreme z grškim jogurtom |
12
Končano
|
|
13
Končano
|
|
14
Končano
|
|
15
Končano
|
Navodila za pripravo preliva |
16
Končano
|
Sestavljanje, hlajenje in postrežba |
17
Končano
|
|
18
Končano
|
|
19
Končano
|
Hladimo v hladilniku približno pol ure. |
20
Končano
|
|
21
Končano
|
Ohlajeno sladico razrežemo na kocke, po želji okrasimo in postrežemo. |