0 0
Breskove kocke z grškim jogurtom

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Biskvit
3 Jajca L
2 jedilni žlici Voda
80g Sladkor
1 Vaniljin sladkor
60g Gladka moka
30g Ostra moka
Breskov puding
480g Breskve
1dl Voda
40g oz. po okusu Sladkor
2dl Breskov kompot
1 večka Vaniljin puding v prahu
15g Jedilni škrob (Gustin, Gussnel..)
6 Listi želatine
Krema z grškim jogurtom
400g Grški jogurt
150g Mascarpone
80g Sladkor v prahu
10g Burbon vanilija sladkor
1 vrečka Instant želatina za hladne jedi (želatina fix)
3dl Sladka smetana
Preliv
2dl Breskov kompot
5g oz. po okusu Sladkor
2.5 Listi želatine

Breskove kocke z grškim jogurtom

  • Sestavine za 20 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Biskvit

  • Breskov puding

  • Krema z grškim jogurtom

  • Preliv

Navodila

Deli

Breskove kocke z grškim jogurtom so lahke, sočne, puhaste in osvežilne. Ravno zato so odlična ideja za sladico v bolj toplih, pozno pomladnih in poletnih dneh. V štirih plasteh, ki jih sestavljajo se srečajo sladko- kisli okusi grškega jogurta, vanilje in breskev.,

Če želite biti sproti obveščeni o mojih novih receptih, mi lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.

Kocke so podložene s puhastim klasičnim biskvitom.

Priprava biskvita je zelo enostavna, saj gre za čisto navaden biskvit brez posebnosti. Po želji ga lahko med sestavljanjem kock navlažite s prekuhano in ohlajeno sladko vodo.

Sledi plast breskovega pudinga v katerem se prepletata okusa breskev in vanilje.

Osnova zanjo so mlete breskve iz kompota in breskov kompot, ki ju skuhamo skupaj s sladkorjem, škrobom in vaniljevim pudingom v prahu. Mešanica se med kuhanjem nekoliko zgosti, je pa še vedno dokaj tekoča. Po kuhanju ji dodamo želatino, ki bo poskrbela, da se bo puding v hladilniku popolnoma strdil. Ker je vsak breskov kompot drugačno sladek vam priporočam, da tako surov kompot, kot tudi kuhan puding poskusite in ga po potrebi manj ali bolj posladkate.

Plast kreme z grškim jogurtom, mascarponejem in sladko smetano je lahka in puhasta.

Okus grškega jogurta v njej nekoliko popestri še sladkor bourbonske vanilje. Po želji ga lahko zamenjate z žličko vaniljeve arome ali vaniljeve paste. Sama zelo nerada segrevam sestavine, katerim kasneje primešam mascarpone. Zato sem v receptu uporabila instant želatino za hladne jedi. Zaradi te vrste želatine se bo krema strdila že med pripravo. Ko kremo nadevate na ohlajeno plast breskovega pudinga, to storite čim bolj nežno. Priporočam vam, da kremo najprej zajamete z žlico, na strjen breskov puding jo nadevajte v več manjših kupčkih in nato razmažite po pekaču. Če boste vso kremo na puding zvrnili naenkrat ,na en kup se ta pod težo lahko poškoduje.

Kocke so po vrhu na tanko prelite z  breskovim kompotom.

Ta kockam doda tisti poseben učinek podoben kot če bi bile kocke prelite s prozornim mirror glazom. Za recept sem v celoti porabila eno veliko pločevinko kompota. Če vam bo zmanjkal kak mililiter kompota za preliv ga nadomestite tako, da kompotu prilijete vodo. Tudi pri pripravi te plast vam priporočam, da kompot poskusite in ga sladkate po potrebi.

Količine v receptu zadostujejo za pekač velikosti 20×30 cm oz. za približno 20 kock.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo biskvita

Jajca, vodo, sladkor in vaniljin sladkor stepamo približno 4-6min, da se jajca spenijo in narastejo. V ločeni posodi zmešamo skupaj gladko in ostro moko.

2
Končano

V stepena jajca čez cedilo presejemo mešanico moke. Narahlo ročno zmešamo v gladko biskvitno maso.

3
Končano

Dno pekača obložimo s papirjem za peko. Vanj vlijemo biskvitno maso in jo čim bolj enakomerno in naravnost razmažemo po pekaču.

4
Končano

Pečemo na 180° približno 12-15min.

5
Končano

Pečen biskvit vzamemo iz pečice in ga pustimo, da se do konca ohladi. Nato ga z možem nežno odstranimo od roba, vzamemo iz pekača in z njega ostranimo papir za peko.

6
Končano

Navodila za pripravo breskovega pudinga

Breskve zmeljemo v čim bolj gladek pire. Prelijemo jih v kozico, jim dodamo sladkor in vodo. Vse skupaj premešamo v enakomerno mešanico in segrevamo na štedilniku do vretja.

7
Končano

V ločeni posodi zmešamo skupaj kompot, puding v prahu in škrob. Mešanica mora biti gladka in brez grudic.

8
Končano

Ko breskov pire na štedilniku zavre, zmanjšamo temperaturo kuhanja. Vanje ob neprestanem mešanju vlijemo pudingovo mešanico.

9
Končano

Kuhamo na zmerni temperaturi, da se mešanica do konca zgosti. Med kuhanjem ves čas mešamo.

10
Končano

Kuhan puding odstavimo in mu primešamo še predhodno namočene in ožete lističe želatine.

11
Končano

Navodila za pripravo kreme z grškim jogurtom

Grški jogurt in mascarpone damo v posodo in ju zmešamo skupaj.

12
Končano

Primešamo sladkor v prahu in bourbon vanilija sladkor.

13
Končano

Nato vmešamo še instant želatino. Stepamo, da krema postane bolj čvrsta.

14
Končano

V ločeni posodi čvrsto stepemo sladko smetano. Dodamo jo k preostali kremi in najprej ročno vmešamo. Nato kremo še na hitro stepemo z električnim mešalnikom.

15
Končano

Navodila za pripravo preliva

Kompot s sladkorjem segrejemo na štedilniku ali v mikrovalovni pečici, da se sladkor v kompotu popolnoma raztopi. Primešamo še predhodno namočene in ožete lističe želatine. Pustimo, da se na sobni temperaturi ohladi. Sladico prelivamo, ko je preliv na otip hladen in še vesno tekoč.

16
Končano

Sestavljanje, hlajenje in postrežba

Na dno pekača položimo ohlajen biskvit. Po želji ga navlažimo s sladko vodo.

17
Končano

Čez biskvit prelijemo še vroč breskov puding. Pustimo, da se na sobni temperaturi nekoliko ohladi. Nato hladimo v hladilniku približno 1 uro oz. toliko časa, da puding postane popolnoma čvrst.

18
Končano

Na ohlajen puding z žlico nežno in enakomerno po celotni površini nadevamo kremo z grškim jogurtom. Če boste vso kremo zvrnili na eno mesto boste poškodovali žele. Kremo nato razmažemo po pekaču in zgoraj poravnamo.

19
Končano

Hladimo v hladilniku približno pol ure.

20
Končano

Čez ohlajeno kremo počasi prelijemo ohlajen preliv. Razlijemo po pekaču in vse skupaj hladimo v hladilniku vsaj 8ur.

21
Končano

Ohlajeno sladico razrežemo na kocke, po želji okrasimo in postrežemo.

Pelicious

Rum kokos kroglice recept naslovna slika
Prejšnji
Rum kokos kroglice
Sočni čupavci naslovna slika recept
Naslednji
Sočni čupavci
Rum kokos kroglice recept naslovna slika
Prejšnji
Rum kokos kroglice
Sočni čupavci naslovna slika recept
Naslednji
Sočni čupavci
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here