Sestavine
-
Testo
-
600g Gladke moke
-
40g Kvasa
-
150g Sladkorja
-
4 Rumenjaki
-
130g MaslaSobne temperature
-
2,5dl Mlačnega mleka
-
1 jedilna žlica Ruma
-
Čokoladni nadev
-
150g Masla
-
200g Gladke moke
-
5dl Mleka
-
200g Sladkorja
-
250g Čokolade za kuhanje
-
10g Kakava v prahu
Navodila
Čokoladna potica pripravljena na tak način je ena izmed mojih najljubših sladic. Ko sem bila majhna jo je mami pekla čisto za vsake praznike.
Testo je narejeno po osnovnem receptu za kvašeno testo za potico.
Je nebeško mehko in ravno prav sladko. Ker vsebuje samo rumenjake vam bojo po pripravi ostali beljaki. Uporabite jih lahko za pripravo kokosovih piškotov z jagodno marmelado ali bele Oreo rolade.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.
Čokoladni nadev je vnaprej kuhan.
Narejen je na osnovi masla in moke. Čokoladni okus mu dajeta zajetna količina čokolade in kakava. Ker je kuhan vnaprej bo med peko ostal na mestu. Rezultat pa je čokoladna potica s sočnim čokoladnim nadevom. Način priprave bo marsikomu tuj. Zato vam priporočam, da nadev pripravljate v višji posodi. Vse sestavine zanj pa si predhodno pripravite in jih imejte med kuhanjem pri roki saj jih je potrebno dodajati v vroč nadev, eno za drugo. Ko boste praženo moko zalili z mlekom se bojo v kremi oblikovali “žganci”. Mešajte naprej in nastala bo gladka gosta krema. 🙂
Količine v receptu zadostujejo za dve štručki dolžine 30cm.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo testaMleko za pripravo testa naj bo mlačno, vse ostale sestavine pa morajo biti sobne temperature. |
2
Končano
|
Mleko segrejemo na štedilniku do mlačnega, dodamo mu žličko sladkorja in kvas. Zmešamo skupaj ter pustimo, da kvas naraste. |
3
Končano
|
Moko damo v posodo, v sredini skopljemo jamico. Okrog jamice posujemo sladkor, v jamico pa damo še vse ostale sestavine. |
4
Končano
|
|
5
Končano
|
|
6
Končano
|
Navodila za pripravo čokoladnega nadevaZa pripravo nadeva vam priporočam uporabo višje posode, ker bo sicer med miksanjem krema škropila naokrog. |
7
Končano
|
|
8
Končano
|
|
9
Končano
|
|
10
Končano
|
|
11
Končano
|
Nadev pustimo, da se ohladi. |
12
Končano
|
Sestavljanje, peka, hlajenje in postrežbaTesto premesimo na pomokani površini in ga razdelimo na 2 enako velika dela. |
13
Končano
|
|
14
Končano
|
|
15
Končano
|
|
16
Končano
|
Postopek ponovimo še z drugo polovico testa in nadeva. Jaz sem ju pekla vsako v svojem pekaču. Pečete ju lahko tudi v enem večjem pekaču. |
17
Končano
|
Pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati v toplem prostoru približno 1uro 30min. Ker je nadev bolj težek bo testo vzhajalo nekoliko počasneje, zato bodite potrpežljivi in po potrebi vzhajajte dlje časa. |
18
Končano
|
Pečemo na 180° brez ventilacije. Po 10ih minutah peke potici pokrijemo z alu- folijo. |
19
Končano
|
S pečene potice snamemo folijo in jo pustimo 10 minut v pekaču. Nato jo obrnemo okrog iz pekača na čisto kuhinjsko krpo in čvrsto zavijemo. Pustimo, da se ohladi. |
20
Končano
|
Ohlajeno potico narežemo in postrežemo. |