Sestavine
-
Beljakov biskvit
-
8 Beljaki
-
200g Sladkor
-
65g Kakav v prahu
-
45g Jedilni škrob (Gustin, Gussnel..)
-
1 Pecilni prašek
-
3 jedilne žlice Olje
-
3 jedilne žlice Mleko
-
1 jedilna žlica Kis
-
Čokoladna krema
-
3dl Mleko
-
8 Rumenjaki
-
1 Čokoladni puding v prahu
-
100g Sladkor
-
100g Čokolada za kuhanje
-
250g Maslo sobne temperature
-
Smetanova krema
-
3dl Sladka smetana
-
10g Sladkor v prahu
-
50g Čokolada v prahu
-
Drugo
-
250g Sadje (jagode, maline, borovnice...)
Navodila
Čokoladni ledeni veter je čokoholična različica vsem dobro znane sadne sladice.
Sestavljen je iz rahlega beljakovo- kakavovega biskvita, čokoladne kreme, sadja in čokoladne smetane.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)
Za sadno plast lahko uporabite katero koli sveže ali zamrznjeno sadje, ki se po vašem okusu najbolj ujema z okusom čokolade. Jaaz sem uporabila kar zamrznjene jagode. Zamrznjenega sadja ni potrebno odtajati.
V smetanovo plast lahko namesto čokolade v prahu dodate tudi naribano čokolado.
Čokoladni ledeni veter lahko premažete s poljubnimi vrstami krem. Jaz sem svojega premazala kar z enako čokoladno smetanovo kremo, kot je v njem. Za obmaz sem porabila enako količino kreme kot za nadev. Na koncu sem po vrhu posula še čokoladne mrvice in liofilizirane jagode.
Recept je primeren za pekač velikosti 30x30cm.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo beljakovega biskvita |
2
Končano
|
|
3
Končano
|
|
4
Končano
|
Mešanici nato dodamo še mleko, kis in olje ter ročno narahlo zmešamo v enakomerno in redko zmes. |
5
Končano
|
|
6
Končano
|
Pečemo 20- 25min na 150°. Če je biskvit pečen preverite tako, da v sredino zapičite zobotrebec. Če je zobotrebec čist je biskvit pečen. Pečen biskvit vzamemo iz pečice in pustimo, da se popolnoma ohladi. |
7
Končano
|
|
8
Končano
|
Navodila za pripravo čokoladne kreme2dl mleka zavremo na štedilniku. |
9
Končano
|
V preostal 1dl mleka vmešamo sladkor, čokoladni puding in rumenjake. |
10
Končano
|
Ko mleko zavre, zmanjšamo moč ognja in mleku prilijemo pudingovo mešanico. Kuhamo na nizki temperaturi dokler se krema popolnoma ne zgosti. Med kuhanjem ves čas mešamo. Krema se zaradi rumenjakov lahko hitro začne smoditi. Po potrebi jo med kuhanjem umaknite iz štedilnika. Če niste vešči kuhanja jajčnih krem jo lahko kuhate tudi nad soparo. |
11
Končano
|
Krema je kuhana, ko se preneha zgoščevati. Kuhani kremi dodamo še čokolado za kuhanje. Mešamo dokler se vsa čokolada popolnoma ne raztopi. |
12
Končano
|
Kremo nato takoj prestavimo v skledo in jo po vrhu pokrijemo s prozorno folijo za živila tako, da se ta dotika površine kreme. Pustimo, da se popolnoma ohladi. Kremo lahko hladite tudi v hladilniku. Preden jo vmešate v maslo pa mora biti sobne temperature oz. enake temperature kot maslo. |
13
Končano
|
Maslo na hitro stepemo. Dodamo mu ohlajeno čokoladno kremo in stepamo približno 5min, da se maslo v kremi lepo speni. |
14
Končano
|
Navodila za pripravo smetanove kremeSmetano s sladkorjem stepemo do trdega. |
15
Končano
|
Stepeni smetani dodamo čokolado v prahu in ročno vmešamo. |
16
Končano
|
Sestavljanje, hlajenje in postrežba |
17
Končano
|
Smetanovo kremo prekrijemo z naslednjim trakom biskvita in postopek še 2x ponovimo. |
18
Končano
|
Ledeni veter lahko po želji še obmažete s poljubnimi kremami in ga okrasite. Jaz sem svojega premazala z enako smetanovo kremo, kot je v njem. Za premaz sem porabila enako količino kreme kot za polnjenje ledenega vetra. |
19
Končano
|
Ledeni veter nato hladimo v hladilniku vsaj 8 ur pred postrežbo. |
20
Končano
|
Ohlajenega narežemo na rezine in postrežemo. |