Sestavine
-
Testo
-
250g Maslo sobne temperature
-
150g Sladkor v prahu
-
2 Jajca L
-
370g Gladka moka
-
30g Kakav v prahu
-
1 Pecilni prašek
-
Nadev
-
60g Višnjeva marmelada
-
Dekoracija
-
30g Čokolada za kuhanje
Navodila
Prazniki so pred vrati in tako kot vsako leto, sem se tudi tokrat lotila priprave piškotkov. Poleg starih, že znanih receptov, vsako leto ustvarim tudi nekaj novih. Letos so prvi novi te kakavovo višnjevi piškoti. So zelo mehki, taki-piškotkasti in se topijo v ustih. 🙂 Okusa višnjevega nadeva in kakavovega piškota se odlično podata en k drugemu.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.
Kakavovo testo vsebuje nekoliko večjo količino kakava, a kljub temu ni grenko. Testo valjajte, ko bo dovolj ohlajeno. Priporočam vsaj 4 ure hlajenja v hladilniku, najbolje pa bo, če testo hladite kar celo noč. Bolj, ko je testo ohlajeno, lažje ga boste oblikovali. V primeru, da se vam testo začne packati ga lahko pred valjanjem za nekaj minut postavite v skrinjo in ga tako dodatno ohladite.
Sicer so kakavovo višnjevi piškoti zelo enostavno pripravljeni, brez kakšnih posebnosti. Testo se lepo valja, lepo oblikuje in med peko obdrži obliko.
Če niste najbolj vešči ali potrebujete kak dodaten nasvet za peko piškotov lahko TUKAJ preberete še moj članek s praktičnimi nasveti.
Količine v receptu zadoščajo za približno 60 srednje velikih piškotov oz. 120 polovičk.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo testa |
2
Končano
|
|
3
Končano
|
|
4
Končano
|
|
5
Končano
|
Pečemo 7-8min na 180°. |
6
Končano
|
|
7
Končano
|
SESTAVLJANJE |
8
Končano
|
dekoracija |
9
Končano
|
shranjevanjePiškote do postrežbe hranimo v hladnem in suhem prostoru (shramba) v zaprti kovinski škatli. |