0 0
Kakavovo višnjevi piškoti

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Testo
250g Maslo sobne temperature
150g Sladkor v prahu
2 Jajca L
370g Gladka moka
30g Kakav v prahu
1 Pecilni prašek
Nadev
60g Višnjeva marmelada
Dekoracija
30g Čokolada za kuhanje

Kakavovo višnjevi piškoti

  • Sestavine za 70 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Testo

  • Nadev

  • Dekoracija

Navodila

Deli

Prazniki so pred vrati in tako kot vsako leto, sem se tudi tokrat lotila priprave piškotkov. Poleg starih, že znanih receptov, vsako leto ustvarim tudi nekaj novih. Letos so prvi novi te kakavovo višnjevi piškoti. So zelo mehki, taki-piškotkasti in se topijo v ustih. 🙂 Okusa višnjevega nadeva in kakavovega piškota se odlično podata en k drugemu.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.

Kakavovo testo vsebuje nekoliko večjo količino kakava, a kljub temu ni grenko. Testo valjajte, ko bo dovolj ohlajeno. Priporočam vsaj 4 ure hlajenja v hladilniku, najbolje pa bo, če testo hladite kar celo noč. Bolj, ko je testo ohlajeno, lažje ga boste oblikovali. V primeru, da se vam testo začne packati ga lahko pred valjanjem za nekaj minut postavite v skrinjo in ga tako dodatno ohladite.

Sicer so kakavovo višnjevi piškoti zelo enostavno pripravljeni, brez kakšnih posebnosti. Testo se lepo valja, lepo oblikuje in med peko obdrži obliko.

Če niste najbolj vešči ali potrebujete kak dodaten nasvet za peko piškotov lahko TUKAJ preberete še moj članek s praktičnimi nasveti.

Količine v receptu zadoščajo za približno 60 srednje velikih piškotov oz. 120 polovičk.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

 

 

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo testa

Vse sestavine damo v posodo. Najprej jih ročno zgnetemo skupaj, da se sprimejo. Nato jih z električnim mešalnikom še dodatno premešamo, da dobimo enakomerno vmešano testo.

2
Končano

Testo sploščimo, ga zavijemo v prozorno folijo za živila in hladimo v hladilniku vsaj 4ure.

3
Končano

Ohlajeno testo razvaljamo na pomokani površini na približno 3mm debelo.

4
Končano

Z modelčki izrežemo polovico piškotov z luknjico in polovico brez. Izrezane piškote polagamo na s papirjem za peko obložen pekač. Piškoti naj bodo zloženi na pekač 1.5-2cm narazen.

5
Končano

Pečemo 7-8min na 180°.

6
Končano

Pečene piškote vzamemo in pečice in jih pustimo, da se nekoliko ohladijo. Nato jih vzamemo iz pekača in pustimo, da se do koca ohladijo.

7
Končano

SESTAVLJANJE

Na ohlajene piškote brez luknjice nanesemo marmelado in jih prekrijemo s piškoti z luknjico. Narahlo pritisnemo skupaj.

8
Končano

dekoracija

Čokolado raztopimo nad soparo in jo prelijemo v vrečko za dekoriranje z luknjico velikosti 1mm. Vsak piškot posebej položimo na papir za peko, ga v zgornjem vrhu porišemo s čokolado in ga pustimo, da se čokolada strdi.

9
Končano

shranjevanje

Piškote do postrežbe hranimo v hladnem in suhem prostoru (shramba) v zaprti kovinski škatli.

Pelicious

Piškoti s pistacijami in jagodno marmelado recept naslovna slika
Prejšnji
Piškoti s pistacijami in jagodno marmelado
Pomarančni piškoti s čokolado naslovna slika recept
Naslednji
Pomarančni piškoti s čokolado
Piškoti s pistacijami in jagodno marmelado recept naslovna slika
Prejšnji
Piškoti s pistacijami in jagodno marmelado
Pomarančni piškoti s čokolado naslovna slika recept
Naslednji
Pomarančni piškoti s čokolado
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here