Sestavine
-
Testo
-
130g Maslo
-
130g Sladkor v prahu
-
2 Beljaki
-
130g Kisla smetana
-
350g Gladka moka
-
30g Kakav v prahu
-
1 čajna žlička Soda bikarbona
-
Krema
-
8dl Mleko
-
1 Kokosov puding za kokosove kocke (primeren za 1l mleka- glej navodila zadaj na vrečki) ALI
-
2 Navaden kokosov puding (za 0.5l mleka- glej navodila zadaj na vrečki)
-
30g Ostra moka
-
200g Sladkor
-
120g Maslo
-
150g Linolada kokos
-
30g Kokosova moka
-
Preliv
-
120g Čokolada za kuhanje
-
90g Maslo
Navodila
Kokosovo čokoladna mađarica je še ena različica moje najljubše sladice.
Tokrat sem jo pripravila s kakavovim testom in kokosovo kremo. Enako kot navadna verzija pa je tudi ta nebeško mehka, sočna iz božanskega okusa.
Recept za Jaffa mađarico z vaniljinim testom, pomarančno kremo in čokoladnim prelivom najdete TUKAJ.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)
Pri mađaricah sicer velja pravilo- dlje ko stoji boljša je. Priprava in hlajenje zahtevata nekaj potrpežljivosti, ki pa se na koncu splačata. 🙂
V receptu sem uporabila en kokosov puding za kokosove kocke, zamenjate pa ga lahko tudi z dvema navadnima kokosovima pudingoma.
Recept je primeren za velikost 20x20cm.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo testaVse sestavine zmešamo v gladko testo. Testo sploščimo, zavijemo v prozorno folijo za živila in ga hladimo v hladilniku vsaj 2 uri. |
2
Končano
|
Ohlajeno testo razdelimo na 5 enakih delov. Vsak del razvaljamo na pomokani površini na velikost 20x20cm in na 1-2mm debelo. Pravilno zmešano in ohlajeno testo je gumijasto. Zato se med valjanjem na tanko ne trga. |
3
Končano
|
Liste testa pečemo na papirju za peko ali z maslom obmazanem pekaču 4- 5min na 190°. |
4
Končano
|
Pečene liste testa pustimo, da se popolnoma ohladijo preden jih nežno vzamemo iz pekača. |
5
Končano
|
Navodila za pripravo kreme6dl mleka zavremo na štedilniku. |
6
Končano
|
V 2dl mleka zmešamo pudingov prah, sladkor in ostro moko. Mešanico vlijemo v vrelo mleko in kuhamo, da se krema popolnoma zgosti. Med kuhanjem ves čas mešamo. |
7
Končano
|
Kuhano kremo odstavimo iz štedilnika in ji takoj primešamo maslo, Linolado in kokosovo moko. Kremo mažemo na testo takoj, ko je še vroča. |
8
Končano
|
Navodila za pripravo prelivaČokolado in maslo raztopimo nad soparo. |
9
Končano
|
Sestavljanje, hlajenje in postrežba.na pladenj ali v pekač položimo prvi list ohlajenega in pečenega testa. Na tanko ga premažemo s četrtino kreme in prekrijemo z drugim listom testa. Postopek ponavljamo dokler ne porabimo vseh listov testa. Zgornji list testa ne premazujemo s kremo. |
10
Končano
|
Zloženo mađarico nato z dlanmi narahlo poteptamo navzdol. Tako zagotovimo, da se vse plasti testa v sredini sprimejo kreme. |
11
Končano
|
Na koncu jo še prelijemo s toplim čokoladnim prelivom in pustimo stati na sobni temperaturi vsaj 4ure. |
12
Končano
|
Po 4ih urah jo prestavimo v hladilnik in hladimo še vsaj 12 ur. Najboljša in najsočnejša pa je po približno 24ih urah hlajenja. |
13
Končano
|
Ohlajeno razrežemo na podolgovate rezine in postrežemo. |