0 0
Kokosovo čokoladna mađarica

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Kokosovo čokoladna mađarica

  • Sestavine za 15 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Testo

  • Krema

  • Preliv

Navodila

Deli

Kokosovo čokoladna mađarica je še ena različica moje najljubše sladice.

Tokrat sem jo pripravila s kakavovim testom in kokosovo kremo. Enako kot navadna verzija pa je tudi ta nebeško mehka, sočna iz božanskega okusa.

Recept za Jaffa mađarico z vaniljinim testom, pomarančno kremo in čokoladnim prelivom najdete TUKAJ.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)

Pri mađaricah sicer velja pravilo- dlje ko stoji boljša je. Priprava in hlajenje zahtevata nekaj potrpežljivosti, ki pa se na koncu splačata. 🙂

V receptu sem uporabila en kokosov puding za kokosove kocke, zamenjate pa ga lahko tudi z dvema navadnima kokosovima pudingoma.

Recept je primeren za velikost 20x20cm.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo testa

Vse sestavine zmešamo v gladko testo. Testo sploščimo, zavijemo v prozorno folijo za živila in ga hladimo v hladilniku vsaj 2 uri.

2
Končano

Ohlajeno testo razdelimo na 5 enakih delov. Vsak del razvaljamo na pomokani površini na velikost 20x20cm in na 1-2mm debelo. Pravilno zmešano in ohlajeno testo je gumijasto. Zato se med valjanjem na tanko ne trga.

3
Končano

Liste testa pečemo na papirju za peko ali z maslom obmazanem pekaču 4- 5min na 190°.

4
Končano

Pečene liste testa pustimo, da se popolnoma ohladijo preden jih nežno vzamemo iz pekača.

5
Končano

Navodila za pripravo kreme

6dl mleka zavremo na štedilniku.

6
Končano

V 2dl mleka zmešamo pudingov prah, sladkor in ostro moko. Mešanico vlijemo v vrelo mleko in kuhamo, da se krema popolnoma zgosti. Med kuhanjem ves čas mešamo.

7
Končano

Kuhano kremo odstavimo iz štedilnika in ji takoj primešamo maslo, Linolado in kokosovo moko. Kremo mažemo na testo takoj, ko je še vroča.

8
Končano

Navodila za pripravo preliva

Čokolado in maslo raztopimo nad soparo.

9
Končano

Sestavljanje, hlajenje in postrežba.

na pladenj ali v pekač položimo prvi list ohlajenega in pečenega testa. Na tanko ga premažemo s četrtino kreme in prekrijemo z drugim listom testa. Postopek ponavljamo dokler ne porabimo vseh listov testa. Zgornji list testa ne premazujemo s kremo.

10
Končano

Zloženo mađarico nato z dlanmi narahlo poteptamo navzdol. Tako zagotovimo, da se vse plasti testa v sredini sprimejo kreme.

11
Končano

Na koncu jo še prelijemo s toplim čokoladnim prelivom in pustimo stati na sobni temperaturi vsaj 4ure.

12
Končano

Po 4ih urah jo prestavimo v hladilnik in hladimo še vsaj 12 ur. Najboljša in najsočnejša pa je po približno 24ih urah hlajenja.

13
Končano

Ohlajeno razrežemo na podolgovate rezine in postrežemo.

admin

slivova pita z medom in redečim vinom prikazna slika recept
Prejšnji
Slivova pita z medom in rdečim vinom
zebrasta pomarančno malinova torta recept naslovna slika
Naslednji
Pomarančno malinova zebrasta torta
slivova pita z medom in redečim vinom prikazna slika recept
Prejšnji
Slivova pita z medom in rdečim vinom
zebrasta pomarančno malinova torta recept naslovna slika
Naslednji
Pomarančno malinova zebrasta torta

Komentiraj

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here