0 0
Jaffa mađarica

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Testo
130g Masla Sobne temperature
130g Sladkorja v prahu
2 (60g) Beljaka
130g Kisle smetane
320g Gladke moke
2 Vanillijeva pudinga v prahu
1 čajna žlička Sode bikarbone
Pomarančna krema
7dl Sveže stisnjenega pomarančnega soka 7-8 pomaranč
90g Koruznega škroba (Gusnel. Gustin)
2 Rumenjaka
100g Masla
5-7 jedilnih žlic oz. po okusu Sladkor
Čokoladni preliv
200g Čokolade za kuhanje
1,5dl Sladke smetane

Jaffa mađarica

za pekač velikosti 20x20cm oz. 14 rezin

  • Sestavine za 14 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Testo

  • Pomarančna krema

  • Čokoladni preliv

Navodila

Deli

Okusna, mehka in osvežilna verzija priljubljene  sladice. Mađarica s pomarančno kremo, vanilijevim testom in čokoladnim prelivom je prava izbira za vse ljubitelje Jaffa piškotov in pomarančno- čokoladne kombinacije.

Enako kot pri navadni mađarici, velja tudi pri Jaffa verziji, da dlje ko stoji, boljša in bolj mehka je. Potrpežljivost se pri tej sladici vsekakor splača.

Recept je sestavljen iz naravnih sestavin, brez umetnih okusov in sirupov. Testo je enostavno za pripravo in nebeško mehko. Med valjanjem na tanko pa se ne trga.

Receptom lahko slediš  tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)

Vse moje recepte pa najdeš TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo testa

Maslo sobne temperature, sladkor, beljake in kislo smetano penasto zmešamo skupaj.

2
Končano

Dodamo moko, puding v prahu in sodo bikarbono in zmešamo..

3
Končano

Testo zavijemo v prozorno folijo in ga hladimo v hladilniku vsaj 1uro. Toplo testo je pocasto, v hladilniku se bo lepo strdilo.

4
Končano

Ohlajeno testo razdelimo na 5 enakih delov. Vsak del razvaljamo na pomokani površini na velikost 20x20cm in na 1-2mm debelo. Pravilno zmešano in ohlajeno testo je gumijasto. Zato se med valjanjem na tanko ne trga.

5
Končano

Liste testa pecite na peki papirju ali z maslom obmazanem pekaču 5min na 190°. Iz pečice morajo še popolnoma svetli.

6
Končano

Pečene liste testa pustite, da se popolnoma ohladijo preden jih nežno vzamete iz pekača.

7
Končano

Navodila za pripravo pomarančne kreme

V 2dl pomarančnega soka z električnim mešalnikom zmešajte škrob in rumenjake.

8
Končano

Preostali pomarančni sok zavrite na štedilniku in enako kot pri kuhanju pudinga v vrel sok zlijte mešanico soka, škroba in rumenjakov.

9
Končano

Kuhajte dokler se krema zgosti na konsistenco pudinga in se preneha peniti. Med kuhanjem jo ves čas mešajte.

10
Končano

V vročo kremo vmešajte še maslo.

11
Končano

Kremo nato poskusite in po okusu postopoma dodajajte sladkor. Ker so pomaranče različnega okus, enotne količine sladkorja žal ni. Ko bo krema po vašem okusu je pripravljena ;)

12
Končano

Kremi lahko po želji dodate še pomarančni sladkor ali naribano pomarančno lupinico.

13
Končano

Navodila za pripravo čokoladnega preliva

Čokolado za kuhanje narežemo na manjše koščke.

14
Končano

Sladko smetano pogrejemo na štedilniku skoraj do vretja in jo prelijemo čez čokolado,

15
Končano

Mešamo, da se vsa čokolada raztopi.

16
Končano

Sestavljanje, hlajenje in postrežba.

Na pladenj postavimo list pečenega testa in ga na tanko premažemo z VROČO kremo, nanj položimo nov list, ga premažemo. Postopek ponavljamo dokler nam ne zmanjka listov testa. Zgornjega lista ne premazujemo s kremo.

17
Končano

Čez sestavljeno mađarico enakomerno prelijemo čokoladni preliv.

18
Končano

Vse skupaj pustimo stati na sobni temperaturi vsaj 6 ur.

19
Končano

Po šestih urah mađarico postavimo še za vsaj 4 ure v hladilnik. Najboljša pa je šele naslednji dan.

20
Končano

Ohlajeno narežemo na podolgovate rezine in postrežemo.

admin

torta s čokoladnimi jajčki
Prejšnji
Torta s čokoladnimi jajčki
Naslednji
Krhke rezine z makom in skuto
torta s čokoladnimi jajčki
Prejšnji
Torta s čokoladnimi jajčki
Naslednji
Krhke rezine z makom in skuto

Komentiraj