0 0
Kokosovo jagodna rolada

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Kokosov biskvit
5 Beljaki (iz jajc velikosti L)
110g Sladkor
1 Vaniljin sladkor
70g Gladka moka
8g Pecilni prašek
50g Kokosova moka
0.5dl Olje
Jagodna krema
400g Jagode
60g Sladkor
300g Mascarpone
1 jedilne žlice Sladka smetana

Kokosovo jagodna rolada

  • Sestavine za 18 porcij
  • Zelo zahtevno

Sestavine

  • Kokosov biskvit

  • Jagodna krema

Navodila

Deli

Nebeško mehka in osvežilna kokosovo jagodna rolada vas bo navdušila tako z izgledom kot tudi z okusom. Je hitro pripravljena, lahka in pravega poletnega okusa. Sam postopek priprave zahteva nekaj natančnosti in potrpežljivosti, ki pa ob natančnem sledenju navodilom ne bi smel povzročati težav tudi tistim manj izkušenim pekom.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.

LAHEK KOKOSOV BISKVIT JE PUHAST IN SOČEN

Narejen je na osnovi beljakov in kokosa, ki ohranita biskvit bele barve. Kokosovo jagodna rolada tako že na prvi pogled odkriva katera izmed dveh glavnih sestavin prevladuje v njemu. Biskvit je narejen po posebnem postopku. Ob pravilni pripravi je puhast in hkrati prožen ter sočen. Prav tako se ne trga in ne poka.

JAGODNA KREMA ROLADI DODA KREMASTO STROKTURO IN SVEŽ OKUS

Pripravljena je iz reduciranega jagodnega pireja in mascarpone-ja. Reducirane jagode s sladkorjem se med kuhanjem zgostijo, okus jagod pa postane intenzivnejši. Zaradi goste strukture je krema načeloma narejena brez želatine. Ker je mascarpone vsake znamke drugačne gostote se lahko zgodi, da bo vaša krema bolj tekoča. V tem primeru ji po potrebi na koncu vmešajte želatino fix.

Količine v receptu zadostujejo za pekač velikosti 35x35cm oz. približno 18 kosov.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo kokosovega biskvita

Najprej kokosovo moko zmeljemo v mlinčku. Postavimo na stran.

2
Končano

V posodi stepemo beljake. Ko se beljaki spenijo jim med stepanjem počasi dodajamo sladkor in vaniljin sladkor. Stepamo dokler sneg ne postane srednje čvrst. Na stepalkah mora oblikovati vršičke, ki so ob stepalki čvrsti, na vrhu pa še vedno bingljajo.

3
Končano

Moko in pecilni prašek zmešamo skupaj in ju čez cedilo presejemo v beljakov sneg. S počasnimi krožnimi gibi ročno vmešamo v enakomerno vmešano maso. Masa bo na začetku grudasta in bo izgledala presuha. Nadaljujte s počasnim mešanjem in masa se bo zedinila.

4
Končano

Masi dodamo mleto kokosovo moko in jo vmešamo s počasnimi krožnimi gibi.

5
Končano

Na koncu masi prilijemo še olje in ga s krožnimi gibi vmešamo. masa mora biti penasta, gosta in enakomerno vmešana.

6
Končano

Pekač obložimo s papirjem za peko. Nanj vlijemo biskvitno maso in jo čim bolj enakomerno in naravnost razmažemo po pekaču.

7
Končano

Pečemo približno 8-10min na 180°.

8
Končano

Pečen biskvit vzamemo iz pečice in ga pustimo, da se do konca ohladi. Ko je biskvit ohlajen ga z nožem narahlo odstranimo od robov pekača.

9
Končano

Navodila za pripravo jagodne kreme

Jagode v sekljalniku ali blenderju zmeljemo v čim bolj gladek pire. Prelijemo jih v kozico, jim dodamo sladkor in segrevamo na štedilniku.

10
Končano

Jagodni pire zavremo in ga pustimo vreti približno 20-25minut. Vremo dokler se celotna količina pireja ne reducira na količino 1,5dl. Med kuhanjem večkrat dobro premešamo, da se pire ne prismodi. Po potrebi zmanjšamo temperaturo na štedilniku. Reduciran pire izmerimo v merilni posodici. Če je pireja več kot 1,5dl ga prelijemo nazaj v kozico in kuhamo še nekaj minut.

11
Končano

Reduciran pire prelijemo na krožnik, ga zgoraj pokrijemo s prozorno folijo za živila tako, da se ta dotika površja. Ohladimo v hladilniku do hladnega.

12
Končano

V posodo damo mascarpone in ohlajen jagodni pire. Stepemo skupaj v enakomerno mešanico. Prilijemo še sladko smetano in stepamo, da se krema enakomerno stepe in učvrsti.

13
Končano

Sestavljanja, hlajenje in postrežba

Jagodno kremo v več manjših kupčkih nadevamo na ohlajen biskvit. Čim bolj enakomerno razmažemo.

14
Končano

Rolado tesno zavijemo. Med zavijanjem z biskvita sproti nežno odstranjujemo papir za peko.

15
Končano

Zavito rolado tesno ovijemo v prozorno folijo za živila in jo hladimo v hladilniku vsaj 8 ur pred postrežbo- najbolje čez noč.

16
Končano

Ohlajeno rolado po želji še okrasimo, razrežemo in postrežemo.

Pelicious

Sočni čupavci naslovna slika recept
Prejšnji
Sočni čupavci
Piškoti s pistacijami in jagodno marmelado recept naslovna slika
Naslednji
Piškoti s pistacijami in jagodno marmelado
Sočni čupavci naslovna slika recept
Prejšnji
Sočni čupavci
Piškoti s pistacijami in jagodno marmelado recept naslovna slika
Naslednji
Piškoti s pistacijami in jagodno marmelado
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here