2 0
Lešnikovo kavne rezine

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Biskvit
4 Jajca
100g Sladkorja
0.5dl Mleka
1 jedilna žlica Olja
130g Gladke moke
15g Kakava v prahu
0.5 Pecilnega praška
Lešnikova krema
8dl Mleka
3 Lešnikovi pudingi v prahu
20g Ostre moke
160g Sladkorja
110g Masla
100g Nutelle
4dl Sladke smetane
Dodatno
220g Piškotov za tiramisu (Lady fingers)
3dl Črne kave
Preliv
150g Čokolade za kuhanje
4 jedilne žlice (40ml) Olja

Lešnikovo kavne rezine

Za pekač velikosti 25x35cm oz. 18 rezin

  • Sestavine za 18 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Biskvit

  • Lešnikova krema

  • Dodatno

  • Preliv

Navodila

Deli

Sočne in mehke lešnikovo kavne rezine po okusu spominjajo na lešnikov tiramisu.

Podložene so s sočnim in mehkih kakavovim biskvitom. Sledita dve plasti lahke lešnikove kreme, v sredini okus dodatno popestri plast piškotov namočenih v kavo.  Za piko na i pa je vse skupaj prelito s čokoladnim prelivom.

lešnikovo kavne rezine slika recept stranska

Recept je zaradi večje preglednosti razdeljen po plasteh iz katerih so lešnikovo kavne rezine sestavljene. Za najhitrejšo pripravo s čim manj nepotrebnega čakanja pa vam priporočam, da se jih lotite po naslednjem zaporedju:

  • skuhajte lešnikovo kremo
  • specite biskvit
  • Pripravite si sladko vodo za namakanje biskvita
  • skuhajte kavo in jo precedite
  • Stepite sladko smetano in kremo dokončajte
  • Namočite biskvit
  • Premažite s kremo
  • Zložite namočene piškote
  • Premažite s kremo
  • Med hlajenjem pripravite preliv in nato prelijte

Za manj zmede si lahko sestavine, ki ste jih že dodali in korake, ki ste jih opravili odkljukate s klikom na krogec zraven sestavine oz. koraka.

Recept je primeren za pekač velikosti 25x35cm.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo biskvita

Rumenjake ločimo od beljakov. Beljake stepemo v čvrst sneg.

2
Končano

V posebni posodi penasto stepemo rumenjake in sladkor. Dodamo olje, mleko, moko, kakav in pecilni prašek ter zmešamo v gladko zmes.

3
Končano

Zmesi narahlo ročno primešamo beljakov sneg.

4
Končano

Biskvitno maso enakomerno razporedimo po namaščenem pekaču in jo pečemo na 190° približno 12 minut.

5
Končano

Pečen biskvit pustimo, da se popolnoma ohladi.

6
Končano

Navodila za pripravo lešnikove kreme

V 2dl mleka zmešamo puding, sladkor in ostro moko.

7
Končano

6dl mleka zavremo na štedilniku in mu prilijemo mešanico pudinga, mleka, sladkorja in moke.

8
Končano

Kuhamo na zmerni temperaturi, da se puding do konca zgosti. Med kuhanjem ves čas mešamo.

9
Končano

Kuhan puding odstavimo in mu takoj dodamo hladno maslo. Zmešamo, da se maslo popolnoma raztopi.

10
Končano

Prelijemo v hladno skledo in jo takoj pokrijemo s prozorno folijo tako, da se folija dotika kreme. S tem se izognete skorjici, ki bi nastala pri hlajenju.

11
Končano

Kuhano kremo nato pustimo na sobni temperaturi, da se popolnoma ohladi. Na otip mora biti hladna. Hlajenje lahko pospešite tudi s hlajenjem v hladilniku ampak pazite, da se vam krema ne strdi.

12
Končano

Ohlajeno kremo dobro stepemo, da postane spet redkejša in enakomerna.

13
Končano

Primešamo ji Nutello.

14
Končano

Posebej trdo stepemo sladko smetano in jo ročno narahlo primešamo k preostali kremi.

15
Končano

Navodila za pripravo preliva

čokolado z oljem raztopimo nad soparo.

16
Končano

Sestavljanje, hlajenje in postrežba

Ohlajen biskvit namočimo s približno 1,5dl sladke vode (1,5dl vode, 1 čajna žlička sladkorja)

17
Končano

Namočen biskvit enakomerno premažemo s polovico kreme.

18
Končano

Piškote na hitro z obeh strani namočimo v ohlajeno kavo in jih zlagamo na kremo enega ob drugem.

19
Končano

Premažemo z drugo polovico kreme in postavimo v hladilnik za približno 45 minut.

20
Končano

Ohlajeno kremo prelijemo s prelivom.

21
Končano

Hladimo v hladilniku 6-8 ur pred postrežbo.

22
Končano

Ohlajeno narežemo na kocke in postrežemo.

admin

Borovničevo breskova torta slika naslovna recept
Prejšnji
Borovničevo breskova torta
Karamelno malinova torta recept slika naslovna
Naslednji
Karamelno malinova torta
Borovničevo breskova torta slika naslovna recept
Prejšnji
Borovničevo breskova torta
Karamelno malinova torta recept slika naslovna
Naslednji
Karamelno malinova torta

Komentiraj

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here