Sestavine
-
Makovo piškotno testo
-
130g Maslo sobne temperature
-
100g Sladkor v prahu
-
1 Jajca
-
200g Gladka moka
-
50g Fino mleti mak
-
0.5 Pecilni prašek
-
Nadev
-
150g Bela čokolada
Navodila
Makovi piškoti z belo čokolado so krhki, hitro pripravljeni in zelo okusni.
Okus po maku ne prevlada in se krasno dopolnjuje z okusom bele čokolade.
Kljub temu, da nisem ljubiteljica maka, sem jih pohrustala več kot si upam priznati. 🙂 V tek pa so šli tudi otrokom.
Recept je primeren za 50 manjših piškotov. Po potrebi pa količine sestavin lahko prilagodite s pomočjo okvirčka nad spiskom sestavin.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo in peko piškotnega testaMak v mlinčku za kavo še enkrat premeljemo. |
2
Končano
|
Vse sestavine za testo zmešamo skupaj v gladko zmes. |
3
Končano
|
Testo sploščimo in ga ovijemo v prozorno folijo za živila. |
4
Končano
|
Hladimo v hladilniku približno 2uri. |
5
Končano
|
Ohlajeno testo razvaljamo na pomokani površini na 2mm debelo. |
6
Končano
|
Iz razvaljanega testa z modelčki izrežemo piškote. Polovica piškotov naj bo z luknjico, polovica pa brez. |
7
Končano
|
Izrezane piškote polagamo v s papirjem za peko obložen pekač v razmiku 1,5cm. |
8
Končano
|
Pečemo na 180° brez ventilacije približno 7minut. Piškoti morajo iz pečice, ko so zgoraj še "svetli". Rahlo zlato zapečeni morajo biti le s spodnje strani. |
9
Končano
|
Piškote ohladimo. |
10
Končano
|
Navodila za pripravo nadevaBelo čokolado raztopimo nad soparo. Pri topljenju bodite previdni saj je bela čokolada občutljiva na temperaturo in se hitro zasiri. Po potrebi posodo s čokolado med topljenjem umaknite iz sopare in premešajte. Čokolado pred nanašanjem na piškote pustite, da se malce ohladi in zgosti, sicer vam bo tekla s piškotov. |
11
Končano
|
Sestavljanje in postrežbaNa piškote brez luknjice nanesite belo čokolado (približno 1/4 čajne žličke oz. v velikosti lešnika) in jih prekrijte s piškoti z luknjico. Narahlo pritisnite skupaj, da se piškota zlepita skupaj. |
12
Končano
|
Piškote pustimo na sobni temperaturi, da se čokolada nazaj strdi. |
13
Končano
|
Hranimo jih v zaprti posodi. |