0 0
Pita z jabolki in orehi

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Testo
100g Maslo sobne temperatuure
1 Jajca L
100g Sladkor v prahu
200g Gladka moka
0.5 Pecilni prašek
Nadev
1dl Mleko
290g Naribana jabolka
80g Mleti orehi
30g Čokolada v prahu
80g Sladkor
20g Pšenični zdrob
2 jedilni žlici (20ml) Olje

Pita z jabolki in orehi

  • Sestavine za 6 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Testo

  • Nadev

Navodila

Deli

Pita z jabolki in orehi je sočna in hitro pripravljena. Postrežete jo lahko toplo ali ohlajeno.

Zgoraj in spodaj jo objema božansko masleno krhko testo, v sredini pa se skriva sočen nadev iz jabolk in orehov.

Pita z jabolki in orehi recept nepečena

Recept je primeren za pekač premera 20cm oz. 6 kosov. Za pekače večjih premerov si količine lahko nastavite na vrhu okvorčka s sestavinami.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo testa

Vse sestavine za testo zmešamo v enakomerno zmes.

2
Končano

Testo ovijemo v prozorno folijo za živila in ga hladimo v hladilniku vsaj 1 uro.

3
Končano

Navodila za pripravo nadeva

Vse sestavine ročno zmešamo skupaj, da dobimo tekočo in enakomerno maso.

4
Končano

Sestavljanje, peka in postrežba

Pekač na tanko premažemo z maslom.

5
Končano

Na pomokani površini razvaljamo tri četrtine ohlajenega testa (3- 4mm debelo) in z njim obložimo pekač.

6
Končano

Testo prelijemo z nadevom. Nadev enakomerno razporedimo po pekaču.

7
Končano

Preostanek testa razvaljamo, ga razrežemo na trakove in položimo na pito. Poleg trakov lahko po želji z modelčki za piškote izrežete tudi druge oblike in pito okrasite.
Prekrivanje celotne površine s testom vam odsvetujem, daj nadev potrebuje nekaj odprtega prostora, da se lahko lepo speče.

8
Končano

Pito pečemo 1h in 15min na 180°brez ventilacije. Po 30 minutah peke na njo položimo alufolijo. 5min pred koncem peke folijo odstranimo.

9
Končano

Pečeno pito pustimo, da se nekoliko ohladi preden jo vzamemo iz pekača in narežemo.

10
Končano

Postrežemo toplo ali ohlajeno.

admin

Rezine s čokoladnimi bananicami slika naslovna recept
Prejšnji
Rezine s čokoladnimi bananicami
Jagodno borovničeva torta recept naslovna
Naslednji
Jagodno borovničeva torta
Rezine s čokoladnimi bananicami slika naslovna recept
Prejšnji
Rezine s čokoladnimi bananicami
Jagodno borovničeva torta recept naslovna
Naslednji
Jagodno borovničeva torta

Komentiraj

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here