Sestavine
-
Testo
-
100g Maslo sobne temperatuure
-
1 Jajca L
-
100g Sladkor v prahu
-
200g Gladka moka
-
0.5 Pecilni prašek
-
Nadev
-
1dl Mleko
-
290g Naribana jabolka
-
80g Mleti orehi
-
30g Čokolada v prahu
-
80g Sladkor
-
20g Pšenični zdrob
-
2 jedilni žlici (20ml) Olje
Navodila
Pita z jabolki in orehi je sočna in hitro pripravljena. Postrežete jo lahko toplo ali ohlajeno.
Zgoraj in spodaj jo objema božansko masleno krhko testo, v sredini pa se skriva sočen nadev iz jabolk in orehov.
Recept je primeren za pekač premera 20cm oz. 6 kosov. Za pekače večjih premerov si količine lahko nastavite na vrhu okvorčka s sestavinami.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo testaVse sestavine za testo zmešamo v enakomerno zmes. |
2
Končano
|
Testo ovijemo v prozorno folijo za živila in ga hladimo v hladilniku vsaj 1 uro. |
3
Končano
|
Navodila za pripravo nadevaVse sestavine ročno zmešamo skupaj, da dobimo tekočo in enakomerno maso. |
4
Končano
|
Sestavljanje, peka in postrežbaPekač na tanko premažemo z maslom. |
5
Končano
|
Na pomokani površini razvaljamo tri četrtine ohlajenega testa (3- 4mm debelo) in z njim obložimo pekač. |
6
Končano
|
Testo prelijemo z nadevom. Nadev enakomerno razporedimo po pekaču. |
7
Končano
|
Preostanek testa razvaljamo, ga razrežemo na trakove in položimo na pito. Poleg trakov lahko po želji z modelčki za piškote izrežete tudi druge oblike in pito okrasite. |
8
Končano
|
Pito pečemo 1h in 15min na 180°brez ventilacije. Po 30 minutah peke na njo položimo alufolijo. 5min pred koncem peke folijo odstranimo. |
9
Končano
|
Pečeno pito pustimo, da se nekoliko ohladi preden jo vzamemo iz pekača in narežemo. |
10
Končano
|
Postrežemo toplo ali ohlajeno. |