Sestavine
-
Piškotne plasti
-
400g Masleni piškoti
-
3dl Črna kava ali kakav
-
1 jedilna žlica (po okusu) Rum
-
Vaniljina plast
-
8dl Mleko
-
2 Vaniljin puding v prahu
-
150g Sladkor
-
Borovničeva plast
-
8dl Mleko
-
2 Borovničev puding v prahu
-
150g Sladkor
-
Čokoladna plast
-
8dl Mleko
-
2 Čokoladni puding v prahu
-
150g Sladkor
-
Premaz
-
2dl Sladka smetana
-
10g Sladkor
-
100g Čokoladne mrvice
Navodila
Pudingovo piškotne kocke ali kot jih imenujemo pri nas doma- babičina torta je star recept moje babice. Ko sem bila še otrok so bile pudingovo piškotne kocke narejene namesto torte za čisto vse rojstne dneve pri nas doma. Kljub temu, da je bila skoraj vedno ob rojstnih dneh naročena tudi torta smo vsi babici naročili naj še vseeno naredi “svojo torto”.
Pudingovo piškotne kocke so pripravljene brez peke in so zelo enostavne za pripravo.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)
Pri nas doma jih najraje jemo pripravljene z vaniljinim, borovničevim in čokoladnim pudingom. Okusi morajo biti vedno zloženi v točno tem zaporedju, ker po mnenju mojega preciznega okusa pri 3eh letih drugače niso “taprave”. 🙂
Od malih nog doma vsi obožujemo kavo in rum zato so piškotki namočeni v njih. Tisti, ki niste ljubitelji kave in ruma lahko rum izpustite, kavo pa nadomestite s kakavom ali samo mlekom.
Če uporabite maslene piškote brez jajc so kocke primerne tudi za alergike na jajca.
Okuse lahko seveda po želji tudi zamenjate ali spremenite zaporedje. Meni najljubše pa so točno v tej verziji.
Kocke so po vrhu premazane še s stepeno sladko smetano in posute s čokoladnimi mrvicami. Za originalen okus vam priporočam Kraševe čokoladne mrvice, ki so oblite s čokolado in neprimerljivo boljše od ostalih. (ni plačana reklama, res so dobre 🙂 )
In kako so pudingove kocke zgledale kot tortica? Takole kot na spodnjih slikah. Svečke smo z veseljem pihali kar v starem pekaču. <3
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravoNajprej si pripravimo pekač. Skuhamo črno kavo ali kakav in po želji dodamo rum. |
2
Končano
|
Piškote na hitro potunkamo v kavo oz. kakav in jih enega zraven drugega zložimo po dnu pekača. |
3
Končano
|
Najprej skuhamo vaniljin puding. 6dl mleka zavremo na štedilniku. V preostala 2dl mleka zmešamo puding in sladkor. Zlijemo v vrelo mleko in kuhamo, da se puding do konca zgosti. Med kuhanjem ves čas mešamo. (Če recept prilagajate večjim oz. manjšim pekačem, uporabite sorazmerno večje oz. manjše količine mleka. |
4
Končano
|
Kuhan puding takoj prelijemo, čez plast namočenih piškotov v pekaču in najn zložimo plast namočenih piškotov. |
5
Končano
|
Po enakih navodilih pripravimo še borovničev puding, ga takoj zlijemo čez piškote in prekrijemo s plastjo namočenih piškotov. |
6
Končano
|
Na koncu po enakih navodilih skuhamo še čokoladni puding in ga vlijemo čez namočene piškote. Te plasti ne prekrivamo več s piškoti. |
7
Končano
|
Pustimo nekaj časa na sobni temperaturi, da se čim bolj ohladi. Nato hladimo v hladilniku 2 uri. |
8
Končano
|
Sladko smetano in sladkor stepemo do čvrstega in premažemo čez zgoraj ohlajene kocke. Posujemo s čokoladnimi mrvicami in hladimo še vsaj 6-8ur. (Najbolje čez noč) |
9
Končano
|
Ohlajeno narežemo na kocke in postrežemo. |