Sestavine
-
Biskvit
-
8 Jajc
-
150g Sladkorja
-
1,5dl Olja
-
140g Moke
-
10g Kakava v prahu
-
20g Gustina
-
1 Vanilijev sladkor
-
1/2 Pecilnega praška
-
Krema
-
3dl Jogurta z okusom gozdnih sadežev
-
300g Mascarpone sira
-
1,5 Instant želatina za hladne jedi
-
70g Sladkorja v prahu
-
1dl Sladke smetane
-
Dodatno
-
maline, borovnice, jagode za posutje po kremi
-
Sladkor v prahu za posip
Navodila
Rolada z gozdnimi sadeži je lahka, osvežilna in hitro pripravljena.
Puhasta jogurtovo- mascarponejeva krema, posuta z gozdnimi sadeži in ovita v mehek in puhast kakavov biskvit.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Recept je primeren za pekač velikosti 40x 40cm (pekač iz pečice) oz. za 12 kosov.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih pa si lahko preberete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo biskvitaLočimo rumenjake in beljake |
2
Končano
|
Beljake stepemo v čvrst sneg |
3
Končano
|
Rumenjake in sladkor zmiksamo, da rumenjaki narastejo |
4
Končano
|
V spenjene rumenjake s sladkorjem vmešamo olje, moko, vanilijev sladkor, pecilni prašek in gustin |
5
Končano
|
Masi ročno narahlo primešamo beljakov sneg |
6
Končano
|
Pečemo na 180°v pekaču obloženem s peki papirjem približno 15minut |
7
Končano
|
Pečen biskvit za rolado še vroč skupaj s peki papirjem zavijemo v rolico in pustimo, da se popolnoma ohladi. |
8
Končano
|
Nvodila za pripravo kremeJogurt zlijemo v posodo in mu primešamo želatino fix |
9
Končano
|
Vmešamo mascarpone in sladkor v prahu |
10
Končano
|
Na koncu vlijemo še sladko smetano in miksamo na visoki hitrosti dokler krema ne postane čvrsta. |
11
Končano
|
Sestavljanje, hlajenje in postrežbaOhlajen biskvit odvijemo (po želji ga lahko za dodatno sočnost malce pokapljamo s sladko vodo) in ga enakomerno premažemo s kremo. Po robu, ki bo zavit v sredino na 2 cm široko položimo sadje. |
12
Končano
|
Biskvit nato zavijemo v rolado in ga sproti odlepljujemo s peki papirja |
13
Končano
|
Zavito rolado pokrijemo s prozorno folijo in hladimo v hladilniku vsaj 6ur pred postrežbo. |
14
Končano
|
Ohlajeno rolado po želji posujemo s sladkorjem v prahu ali okrasimo s kremo in sadjem. Postrežemo narezano na približno 1,5cm debele rezine. |