0 0
Rolada z gozdnimi sadeži

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Biskvit
8 Jajc
150g Sladkorja
1,5dl Olja
140g Moke
10g Kakava v prahu
20g Gustina
1 Vanilijev sladkor
1/2 Pecilnega praška
Krema
3dl Jogurta z okusom gozdnih sadežev
300g Mascarpone sira
1,5 Instant želatina za hladne jedi
70g Sladkorja v prahu
1dl Sladke smetane
Dodatno
maline, borovnice, jagode za posutje po kremi
Sladkor v prahu za posip

Rolada z gozdnimi sadeži

12 kosov oz. pekač velikosti 40x40cm

  • Sestavine za 12 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Biskvit

  • Krema

  • Dodatno

Navodila

Deli

Rolada z gozdnimi sadeži je lahka, osvežilna in hitro pripravljena.

Puhasta jogurtovo- mascarponejeva krema, posuta z gozdnimi sadeži in ovita v mehek in puhast kakavov biskvit.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Recept je primeren za pekač velikosti 40x 40cm (pekač iz pečice) oz. za 12 kosov.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih pa si lahko preberete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo biskvita

Ločimo rumenjake in beljake

2
Končano

Beljake stepemo v čvrst sneg

3
Končano

Rumenjake in sladkor zmiksamo, da rumenjaki narastejo

4
Končano

V spenjene rumenjake s sladkorjem vmešamo olje, moko, vanilijev sladkor, pecilni prašek in gustin

5
Končano

Masi ročno narahlo primešamo beljakov sneg

6
Končano

Pečemo na 180°v pekaču obloženem s peki papirjem približno 15minut

7
Končano

Pečen biskvit za rolado še vroč skupaj s peki papirjem zavijemo v rolico in pustimo, da se popolnoma ohladi.

8
Končano

Nvodila za pripravo kreme

Jogurt zlijemo v posodo in mu primešamo želatino fix

9
Končano

Vmešamo mascarpone in sladkor v prahu

10
Končano

Na koncu vlijemo še sladko smetano in miksamo na visoki hitrosti dokler krema ne postane čvrsta.

11
Končano

Sestavljanje, hlajenje in postrežba

Ohlajen biskvit odvijemo (po želji ga lahko za dodatno sočnost malce pokapljamo s sladko vodo) in ga enakomerno premažemo s kremo. Po robu, ki bo zavit v sredino na 2 cm široko položimo sadje.

12
Končano

Biskvit nato zavijemo v rolado in ga sproti odlepljujemo s peki papirja

13
Končano

Zavito rolado pokrijemo s prozorno folijo in hladimo v hladilniku vsaj 6ur pred postrežbo.

14
Končano

Ohlajeno rolado po želji posujemo s sladkorjem v prahu ali okrasimo s kremo in sadjem. Postrežemo narezano na približno 1,5cm debele rezine.

admin

jabolcna pita s pudingom
Prejšnji
Jabolčna pita s pudingom
Naslednji
Piškoti s koruzno moko
jabolcna pita s pudingom
Prejšnji
Jabolčna pita s pudingom
Naslednji
Piškoti s koruzno moko

Komentiraj

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here