Sestavine
-
Biskvit
-
5 Jajca L
-
130g Sladkor
-
1 Vaniljin sladkor
-
90g Gladka moka
-
2 jedilne žlice Olje
-
1 Borovničev puding v prahu
-
80g Borovnice
-
0.5 Pecilni prašek
-
Krema
-
260g Skuta
-
180g Grški jogurt
-
1 čajne žlice Vaniljeva aroma
-
90g Sladkor v prahu
-
1 Instant želatina za hladne jedi (želatina fix)
-
2 jedilne žlice Sladka smetana
Navodila
Če iščete božansko sladico s posebnim izgledom, potem je Siva rolada s skuto in grškim jogurtom prava izbira za vas. Je lahka, puhasta, sočna, dišeča in kremasta.
Sestavljena je iz sivega biskvitka in kreme s skuto in grškim jogurtom. Tisti, ki ste ze preizkusili mojo Belo Oreo rolado zagotovo veste o kakšni mehkobi govorim. Biskvitek te rolade je namreč po strukturi zelo podoben tistemu.
Sivo barvo roladi dajejo borovničke v biskvitu. Borovničev puding poskrbi za dodatno aromo. V roladi prevladuje okus skute in jogurta. Borovničke poskrbijo le za barvo in aromo biskvita.
Za bolj borovničev okus lahko ostankom borovnic dodate se nekaj borovničevega pireja, nekaj kapljic limoninega soka in žlico ali 2 sladkorja. Sladkan pire na hitro pokuhate, da se sladkor v njem raztopi in tako nastane odličen borovničev preliv, ki ga lahko postrežete poleg rolade toplega ali ohlajenega.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.
Kot običajno tudi tega roladinega biskvita ni potrebno zavijati na prazno. Ohlajen biskvitek je dovolj prožen, da boste rolado brez težav lahko zavili.
Ker me veliko sprašujete pri drugih receptih naj povem še, da v kremi uporabite Instant želatino za hladne jedi, znano pod imenom želatina Fix. Te želatine se v mojih receptih ne da nadomestiti z želatino v zrnih ali lističih saj se ta želatina ne segreva. Segrevanje podre strukturo kreme zato vam priporočam, da se v takih primerih striktno držite recepta.
Le vaniljevo aromo v kremi lahko nadomestite z vaniljevo pasto ali strokom vanilije. Oboje dozirajte po okusu.
Količine v receptu so primerne za izdelavo 1 rolade v pekaču velikosti 35×35 cm oz. 18 rezin.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo biskvita |
2
Končano
|
|
3
Končano
|
|
4
Končano
|
|
5
Končano
|
|
6
Končano
|
|
7
Končano
|
Pečemo približno 13-15min na 180°. |
8
Končano
|
|
9
Končano
|
Navodila za pripravo kreme |
10
Končano
|
Dodamo instant želatino in dobro premiksamo, da se krema strdi. |
11
Končano
|
|
12
Končano
|
Sestavljanje, hlajenje in postrežba |
13
Končano
|
|
14
Končano
|
Rolado nato ovijemo v prozorno folijo za živila in jo hladimo v hladilniku vsaj 4 ure pred postrežbo. |
15
Končano
|
Ohlajeno rolado po želji še okrasimo, narežemo in postrežemo. |