Sestavine
-
Testo
-
250g Gladka moka
-
70g Sladkor v prahu
-
2 Rumenjaki
-
130g Maslo sobne temperature
-
1 čajne žlice Vaniljeva aroma
-
1 jedilne žlice Mleko
-
Nadev
-
100g Pomarančna marmelada
-
Preliv
-
75g Čokolada za kuhanje
-
10g Maslo (če piškote namakate v čokolado)
Navodila
Vaniljevi piškoti s pomarančo in čokolado so hitro pripravljeni, krhki in zelo okusni piškotki.
Sestavljeni so iz dveh vaniljevih piškotov, ki sta med seboj zlepljena s pomarančno marmelado. Do konca božanske jih naredi dodatek čokolade na vrhu. Okus piškotov je zelo podoben okusu Jaffa piškotov.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.
Priprava je zelo hitra in enostavna.
Nasvete za uspešno pripravo piškotov si lahko preberete v članku, ki ga najdete TUKAJ.
Za nadev sem uporabila pomarančno marmelado znamke Casa Giulia, ki je božanskega okusa. Sicer vsebuje tudi koščke pomarančne lupine, vendar sem piškote nadevala tako, da sem večje kose izločila.
Recept vsebuje tudi postopek za temperiranje čokolade. Temperirana čokolada se na zraku posuši in se kasneje ne topi in ne packa po piškotih. Sama sem se odločila za nanašanje čokolade v črtah. Tak postopek zahteva nekaj več časa in potrpežljivosti. Ker vem, da nimate vsi enako trpežnih živčkov kot jaz sem pri čokoladnem prelivu v recept vključila dve različni možnosti priprave. Piškote lahko porišete s temperirano čokolado ali jih na koncu le delno potunkate v čokolado. Če boste po piškotih risali črte, potem temperirajte samo čokolado. Če boste piškote le namakali v čokolado, ji med temperiranjem dodajte še maslo, ki bo čokolado razredčilo za lažje oblivanje. Črte po piškotih rišite preden piškote sestavite, oblivajte pa jih že sestavljene. V navodilih spodaj sta podrobno opisana oba postopka.
Količine v receptu zadostujejo za približno 60 srednje velikih polovičk oz. 30 sestavljenih piškotov.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo in peko testa |
2
Končano
|
|
3
Končano
|
|
4
Končano
|
|
5
Končano
|
Pečene piškote vzamemo iz pečice, počakamo da se malce ohladijo in jih nato vzamemo iz pekača. |
6
Končano
|
Navodila za pripravo temperiranega čokoladnega preliva1. MOŽNOST (za črte) |
7
Končano
|
2. MOŽNOST (za namakanje) |
8
Končano
|
Prelivanje, sestavljane, sušenje in postrežba |
9
Končano
|
|
10
Končano
|
Če se odločite za namakanje piškotov v čokolado: |
11
Končano
|
Ko je čokolada na piškotih posušena jih do postrežbe hranimo v dobro zaprti kovinski posodi. |