Sestavine
-
Testo
-
130g MaslaSobne temperature
-
130g Sladkorja v prahu
-
2 (60g) Beljaka
-
130g Kisle smetane
-
320g Gladke moke
-
2 Vanillijeva pudinga v prahu
-
1 čajna žlička Sode bikarbone
-
Pomarančna krema
-
7dl Sveže stisnjenega pomarančnega soka7-8 pomaranč
-
90g Koruznega škroba (Gusnel. Gustin)
-
2 Rumenjaka
-
100g Masla
-
5-7 jedilnih žlic oz. po okusu Sladkor
-
Čokoladni preliv
-
200g Čokolade za kuhanje
-
1,5dl Sladke smetane
Navodila
Okusna, mehka in osvežilna verzija priljubljene sladice. Mađarica s pomarančno kremo, vanilijevim testom in čokoladnim prelivom je prava izbira za vse ljubitelje Jaffa piškotov in pomarančno- čokoladne kombinacije.
Enako kot pri navadni mađarici, velja tudi pri Jaffa verziji, da dlje ko stoji, boljša in bolj mehka je. Potrpežljivost se pri tej sladici vsekakor splača.
Recept je sestavljen iz naravnih sestavin, brez umetnih okusov in sirupov. Testo je enostavno za pripravo in nebeško mehko. Med valjanjem na tanko pa se ne trga.
Receptom lahko slediš tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)
Vse moje recepte pa najdeš TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo testaMaslo sobne temperature, sladkor, beljake in kislo smetano penasto zmešamo skupaj. |
2
Končano
|
Dodamo moko, puding v prahu in sodo bikarbono in zmešamo.. |
3
Končano
|
Testo zavijemo v prozorno folijo in ga hladimo v hladilniku vsaj 1uro. Toplo testo je pocasto, v hladilniku se bo lepo strdilo. |
4
Končano
|
Ohlajeno testo razdelimo na 5 enakih delov. Vsak del razvaljamo na pomokani površini na velikost 20x20cm in na 1-2mm debelo. Pravilno zmešano in ohlajeno testo je gumijasto. Zato se med valjanjem na tanko ne trga. |
5
Končano
|
Liste testa pecite na peki papirju ali z maslom obmazanem pekaču 5min na 190°. Iz pečice morajo še popolnoma svetli. |
6
Končano
|
Pečene liste testa pustite, da se popolnoma ohladijo preden jih nežno vzamete iz pekača. |
7
Končano
|
Navodila za pripravo pomarančne kremeV 2dl pomarančnega soka z električnim mešalnikom zmešajte škrob in rumenjake. |
8
Končano
|
Preostali pomarančni sok zavrite na štedilniku in enako kot pri kuhanju pudinga v vrel sok zlijte mešanico soka, škroba in rumenjakov. |
9
Končano
|
Kuhajte dokler se krema zgosti na konsistenco pudinga in se preneha peniti. Med kuhanjem jo ves čas mešajte. |
10
Končano
|
V vročo kremo vmešajte še maslo. |
11
Končano
|
Kremo nato poskusite in po okusu postopoma dodajajte sladkor. Ker so pomaranče različnega okus, enotne količine sladkorja žal ni. Ko bo krema po vašem okusu je pripravljena ;) |
12
Končano
|
Kremi lahko po želji dodate še pomarančni sladkor ali naribano pomarančno lupinico. |
13
Končano
|
Navodila za pripravo čokoladnega prelivaČokolado za kuhanje narežemo na manjše koščke. |
14
Končano
|
Sladko smetano pogrejemo na štedilniku skoraj do vretja in jo prelijemo čez čokolado, |
15
Končano
|
Mešamo, da se vsa čokolada raztopi. |
16
Končano
|
Sestavljanje, hlajenje in postrežba.Na pladenj postavimo list pečenega testa in ga na tanko premažemo z VROČO kremo, nanj položimo nov list, ga premažemo. Postopek ponavljamo dokler nam ne zmanjka listov testa. Zgornjega lista ne premazujemo s kremo. |
17
Končano
|
Čez sestavljeno mađarico enakomerno prelijemo čokoladni preliv. |
18
Končano
|
Vse skupaj pustimo stati na sobni temperaturi vsaj 6 ur. |
19
Končano
|
Po šestih urah mađarico postavimo še za vsaj 4 ure v hladilnik. Najboljša pa je šele naslednji dan. |
20
Končano
|
Ohlajeno narežemo na podolgovate rezine in postrežemo. |