0 0
Enkrat pečeno pecivo

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Rumeno testo
150g Masla
150g Sladkorja
7 Rumenjakov
150g Gladke moke
1/2 Pecilnega praška
Čokoladno testo
7 Beljakov
100g Sladkorja
150g Fino mletih lešnikov
100g Čokolade v prahu
1/2 Pecilnega praška
Čokoladni preliv
130g Čokolade za kuhanje
70g Masla
3 jedilne žlice Mleka

Enkrat pečeno pecivo

za pekač velikosti 30x40cm oz. 30 kock velikosti 6x6cm

Hitre in enostavne za pripravo. Najboljše so ob kavi.

  • Sestavine za 30 porcij
  • Nezahtevno

Sestavine

  • Rumeno testo

  • Čokoladno testo

  • Čokoladni preliv

Navodila

Deli

Receptom lahko slediš  tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo rumenega testa

Z električnim mešalnikom penasto zmešajte maslo, sladkor in rumenjake

2
Končano

Postopoma mešajte še moko in pecilni prašek ter mešajte dokler testo ne postane enakomerno in gosto.

3
Končano

Pekač na tanko premažite z oljem in posujte z moko. Odvečno moko stresite iz pekača.

4
Končano

Testo enakomerno razporedite po pekaču.

5
Končano

Navodila za pripravo čokoladnega testa

Zmešajte skupaj lešnike, čokolado v prahu in pecilni prašek.

6
Končano

Beljake in sladkor zmiksajte v čvrst sneg

7
Končano

Postopoma ročno vmešajte mešanico lešnikov, čokolade v prahu in pecilnega praška

8
Končano

Prelijte in enakomerno razporedite čez rumeno testo

9
Končano

Pecite 12- 15min na 190°

10
Končano

Navodila za pripravo čokoladnega preliva

Vse sestavine za preliv raztopite nad paro in prelijte čez pečeno in malce ohlajeno pecivo.

11
Končano

Hlajenje in shranjevanje

Hladite v hladilniku vsaj 4 ure pred postrežbo. Ohlajeno narežite na kocke in postrezite.

12
Končano

Narezane kocke hranite v hladilniku, pokrite s prozorno folijo. Najboljše pa so šele drugi dan.

admin

Prejšnji
Piškoti s koruzno moko
Naslednji
Čokoladna potica
Prejšnji
Piškoti s koruzno moko
Naslednji
Čokoladna potica

Komentiraj