Sestavine
-
Masa za cupcakes
-
140g Gladka moka
-
30g Kakav v prahu
-
200g Sladkor
-
0.5 Pecilni prašek
-
2dl Mleko
-
1dl Olje
-
1 Jajca L
-
1 Rumenjaki
-
20ml Voda
-
Karamela in nadev
-
150g Rjavi sladkor
-
30ml Voda
-
0.5dl Sladka smetana
-
80g Maslo
-
50g Praženi nesoljeni arašidi
-
Krema
-
600g Mascarpone
-
140g Arašidovo maslo
-
110g Nutella
-
50g Sladkor v prahu
-
0.5dl Sladka smetana
Navodila
Snickers cupcakesi so narejeni po vzoru priljubljenih in vsem dobro znanih Snickers čokoladic.
Sestavlja jih:
- Mehko, puhasto in sočno kakavovo testo
- Karamelno polnilo s celimi arašidi
- Mascarpone krema z mešanico okusov arašidovega masla, lešnikov in čokolade.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU(klik)
Testo je narejeno na osnovi olja. Mehkobo in sočnost ohrani tudi do 4 dni. Kot sem zapisala že v prejšnjem receptu za cupcakse- masa je zelo občutljiva na visoke temperature. Za peko mase veljajo enaka pravila kot za peko cupcake mase v mojem receptu za Jaffa cupcakes. Podrobna navodila glede izbire temperature in časa peke lahko preberete v receptu TUKAJ.
Pravilno pečena masa je enakomerno vzhajana, zgoraj gladka in rahlo zaobljena (slike v korakih 6 in 13 spodaj).
Karamelna sredica je narejena iz domače karamele. Marsikdo, ki nima obširnejših pekovskih izkušenj se priprave karamele običajno ustraši. Vendar je priprava zelo enostavna, postopku pa sem dodala tudi ogromno slikic, ki vas bojo vodile čez pripravo.
Recept je primeren za 15 cupcakesov navadne velikosti ali približno 35 mini cupcakesov.
Več o cupcakesih lahko preberete v članku TUKAJ.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo cupcake mase |
2
Končano
|
|
3
Končano
|
|
4
Končano
|
|
5
Končano
|
|
6
Končano
|
|
7
Končano
|
Pečene cupcakese vzamemo iz pečice in pustimo, da se popolnoma ohladijo. |
8
Končano
|
Navodila za pripravo karamele |
9
Končano
|
|
10
Končano
|
|
11
Končano
|
Navodila za pripravo kreme |
12
Končano
|
|
13
Končano
|
Sestavljanje, hlajenje in postrežba |
14
Končano
|
|
15
Končano
|
|
16
Končano
|
|
17
Končano
|
Hladimo v hladilniku vsaj 4 ure pred postrežbo. |