Sestavine
-
Testo
-
130g Maslo sobne temperature
-
70g Sladkor v prahu
-
2 (75g) Beljaki
-
240g Gladka moka
-
50g Kokosova moka
-
0.5 Pecilni prašek
-
Nadev
-
100g Jagodna marmelada
Navodila
Piškoti s kokosom in jagodno marmelado so krhki, hrustljavi in hitro pripravljeni.
Piškoti imajo rahel okus po kokosu. Popestri ga okus jagodne marmelade.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)
Testo ne vsebuje rumenjakov, zato so ti piškotki odlična ideja kako porabiti odvečne beljake, ki ostajajo po peki krofov in potic.
Okus po kokosu jim daje kokosova moka. To pred vmešavanjem v testo čim bolj drobno zmeljite v mlinčku za kavo. Drobneje mleta kokosova moka bo v piškotih pustila več okusa.
Jagodno marmelado pred nanašanjem na piškot dobro zmešajte, da postane bolj tekoča.
Piškote hranite v suhem prostoru v dobro zaprti škatli.
Testo valjajte, izrezujte in pecite čim bolj ohlajeno.
Količine v receptu zadostujejo za približno 70 polovičk oz. 35 sestavljenih srednje velikih piškotov.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo testaKokosovo moko zmeljemo v mlinčku za kavo do čim bolj drobnega. |
2
Končano
|
|
3
Končano
|
Hladimo v hladilniku vsaj 2 uri. |
4
Končano
|
Ohlajeno testo razvaljamo na pomokani površini na približno 3mm debelo. |
5
Končano
|
Z modelčki izrežemo polovico piškotov z luknjico in polovico brez. |
6
Končano
|
|
7
Končano
|
|
8
Končano
|
Pečene piškote nekaj minut pustimo, da se nekoliko ohladijo in jih nato vzamemo iz pekača. |
9
Končano
|
Dva Komentarja Skrij komentarje
oo,hvala za ta recept, bodo letos ti piškotki v naših božičnih škatlah 🙂 imam pa vprašanje za kokosovo moko, a lahko preprosto uporabim kupljeno kokosovo moko?
Lahko. Važno je samo, da je drobno mleta 🙂