3 0
Čokoladni ledeni veter

Deli na družbenem omrežju:

Ali samo kopiraj in deli povezavo

Sestavine

Prilagodi sestavine
Beljakov biskvit
8 Beljaki
200g Sladkor
65g Kakav v prahu
45g Jedilni škrob (Gustin, Gussnel..)
1 Pecilni prašek
3 jedilne žlice Olje
3 jedilne žlice Mleko
1 jedilna žlica Kis
Čokoladna krema
3dl Mleko
8 Rumenjaki
1 Čokoladni puding v prahu
100g Sladkor
100g Čokolada za kuhanje
250g Maslo sobne temperature
Smetanova krema
3dl Sladka smetana
10g Sladkor v prahu
50g Čokolada v prahu
Drugo
250g Sadje (jagode, maline, borovnice...)

Čokoladni ledeni veter

za pekač velikosti 30x30

  • Sestavine za 16 porcij
  • Zahtevno

Sestavine

  • Beljakov biskvit

  • Čokoladna krema

  • Smetanova krema

  • Drugo

Navodila

Deli

Čokoladni ledeni veter je čokoholična različica vsem dobro znane sadne sladice.

Sestavljen je iz rahlega beljakovo- kakavovega biskvita, čokoladne kreme, sadja in čokoladne smetane.

Receptom lahko sledite  tudi na INSTAGRAMU(klik) in FACEBOOKU(klik)

Čokoladni ledeni veter slika sred recept

Za sadno plast lahko uporabite katero koli sveže ali zamrznjeno sadje, ki se po vašem okusu najbolj ujema z okusom čokolade. Jaaz sem uporabila kar zamrznjene jagode. Zamrznjenega sadja ni potrebno odtajati.

V smetanovo plast lahko namesto čokolade v prahu dodate tudi naribano čokolado.

Čokoladni ledeni veter slika prikazna recept

Čokoladni ledeni veter lahko premažete s poljubnimi vrstami krem. Jaz sem svojega premazala kar z enako čokoladno smetanovo kremo, kot je v njem. Za obmaz sem porabila enako količino kreme kot za nadev. Na koncu sem po vrhu posula še čokoladne mrvice in liofilizirane jagode.

Recept je primeren za pekač velikosti 30x30cm.

V učilnico lahko pokukate TUKAJ.

Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.

Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.

Koraki

1
Končano

Navodila za pripravo beljakovega biskvita

Beljake in sladkor stepemo v mehek sneg. Sneg mora biti mazljive konsistence. Oblikovati mora mehke vršičke. Ko metlice vzamete iz snega mora na njih ostati vršiček, ki ni trd temveč ob tresenju še vedno "minglja" :)

2
Končano

Kakav, škrob in pecilni prašek zmešamo skupaj. Presejemo čez cedilo v beljakov sneg.

3
Končano

Suhe sestavine nato narahlo ročno vmešamo v beljakov sneg. Pri mešanju bodite nežni in potrpežljivi.

4
Končano

Mešanici nato dodamo še mleko, kis in olje ter ročno narahlo zmešamo v enakomerno in redko zmes.

5
Končano

Prelijemo v s papirjem za peko obložen pekač. Testo čim bolj enakomerno in naravnost razmažemo po pekaču.

6
Končano

Pečemo 20- 25min na 150°. Če je biskvit pečen preverite tako, da v sredino zapičite zobotrebec. Če je zobotrebec čist je biskvit pečen. Pečen biskvit vzamemo iz pečice in pustimo, da se popolnoma ohladi.

7
Končano

Ohlajen biskvit nato narežemo na 2 enake trakove.

8
Končano

Navodila za pripravo čokoladne kreme

2dl mleka zavremo na štedilniku.

9
Končano

V preostal 1dl mleka vmešamo sladkor, čokoladni puding in rumenjake.

10
Končano

Ko mleko zavre, zmanjšamo moč ognja in mleku prilijemo pudingovo mešanico. Kuhamo na nizki temperaturi dokler se krema popolnoma ne zgosti. Med kuhanjem ves čas mešamo. Krema se zaradi rumenjakov lahko hitro začne smoditi. Po potrebi jo med kuhanjem umaknite iz štedilnika. Če niste vešči kuhanja jajčnih krem jo lahko kuhate tudi nad soparo.

11
Končano

Krema je kuhana, ko se preneha zgoščevati. Kuhani kremi dodamo še čokolado za kuhanje. Mešamo dokler se vsa čokolada popolnoma ne raztopi.

12
Končano

Kremo nato takoj prestavimo v skledo in jo po vrhu pokrijemo s prozorno folijo za živila tako, da se ta dotika površine kreme. Pustimo, da se popolnoma ohladi. Kremo lahko hladite tudi v hladilniku. Preden jo vmešate v maslo pa mora biti sobne temperature oz. enake temperature kot maslo.

13
Končano

Maslo na hitro stepemo. Dodamo mu ohlajeno čokoladno kremo in stepamo približno 5min, da se maslo v kremi lepo speni.

14
Končano

Navodila za pripravo smetanove kreme

Smetano s sladkorjem stepemo do trdega.

15
Končano

Stepeni smetani dodamo čokolado v prahu in ročno vmešamo.

16
Končano

Sestavljanje, hlajenje in postrežba

Na pladenj postavimo prvi trak biskvita. Premažemo ga s tretjino čokoladne kreme. Na čokoladno kremo zložimo sadje. Sadje nato premažemo s tretjino smetanove kreme.

17
Končano

Smetanovo kremo prekrijemo z naslednjim trakom biskvita in postopek še 2x ponovimo.

18
Končano

Ledeni veter lahko po želji še obmažete s poljubnimi kremami in ga okrasite. Jaz sem svojega premazala z enako smetanovo kremo, kot je v njem. Za premaz sem porabila enako količino kreme kot za polnjenje ledenega vetra.

19
Končano

Ledeni veter nato hladimo v hladilniku vsaj 8 ur pred postrežbo.

20
Končano

Ohlajenega narežemo na rezine in postrežemo.

admin

zebrasta pomarančno malinova torta recept naslovna slika
Prejšnji
Pomarančno malinova zebrasta torta
Bananino orehova rolada recept prikazna slika
Naslednji
Bananino orehova rolada
zebrasta pomarančno malinova torta recept naslovna slika
Prejšnji
Pomarančno malinova zebrasta torta
Bananino orehova rolada recept prikazna slika
Naslednji
Bananino orehova rolada

Komentiraj

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here