Sestavine
-
Podlaga
-
520g Lešnikove napolitanke
-
130g Maslo
-
Krema z belo čokolado
-
300g Bela čokolada
-
1dl Sladka smetana
-
500g Mascarpone
-
0.5 Instant želatina za hladne jedi (želatina fix)
-
100g Čokoladni krispiji
-
Lešnikova krema
-
5dl Sladka smetana
-
2 Listi želatine
-
200g Lešnikov namaz BAM
Navodila
Kinder bueno white rezine brez peke so bo-žan-ske. Narejene so brez uporabe pečice in zato idealne za pripravo tudi v bolj toplih dneh.
Sestavljene so iz štirih božanskih plasti, ki skupaj pričarajo skoraj identičen okus belih Kinder bueno čokoladic. Podolžene so s podlago iz lešnikovih napolitank. Uporabite lahko katere koli lešnikove napolitanke.
Naslednja plast je narejena iz kreme z belo čokolado. V sredini jo dopolnjuje plast čokoladnih krispijev. Jaz sem uporabila BAM temno čokoladne krispije. Najdete jih TUKAJ.
Na vrhu Kinder bueno white rezin je plast puhaste lešnikove kreme. Pripravljena je z BAM lešnikovim namazom, katerega okus je popolnoma enak kot okus lešnikove kreme v Kinder buenu. Uporabite lahko tudi kak drug lešnikov namaz, za izrazit Kinder bueno okus pa vam priporočam BAM-ovega. Če niste ljubitelji spletnih nakupov, je lešnikov namaz dostopen tudi v Hoferju.
Receptom lahko sledite tudi na INSTAGRAMU in FACEBOOKU.
Sicer so Kinder bueno white rezine zelo hitro in enostavno pripravljene. Nekaj več previdnosti je potrebne le pri izdelavi kreme z belo čokolado. Kot vedno opozarjam- bela čokolada je zelo občutljiva na temperaturo in se rada zasiri. Sladko smetano s katero prelijemo belo čokolado ne segrevajte do vrelega. Če nimate veliko izkušenj z delom z belo čokolado vam priporočam, da sladko smetano raje pred prelivanjem bele čokolade segrejete manj in nato po potrebi mešanico postopoma dodatno segrejete v mikrovalovni pečici ali nad soparo. Pred vmešavanjem v mascarpone mora biti mešanica sladke smetane in bele čokolade na otip hladna in gosta.
Na vrhu rezin ni nobenega preliva ali posipa. Vem, da marsikdo ni vešč ravnega in gladkega mazanja. zato vam ponujam dodatno možnost kako lahko morebitno neenakomernost (če vas moti seveda) zakamuflirate- po vrhu lahko naribate belo čokolado ali posujete s čokolado v prahu. Ker je zgornja krema zelo mehka vam odsvetujem uporabo prelivov na vrhu.
Ker me zadnje čase veliko sprašujete, če lahko želatino zamenjate za katero drugo naj na kratko pojasnim- v vseh mojih receptih vsaka krema vsebuje točno določeno vrsto želatine. Med oblikovanjem recepta vedno pretehtam najboljšo opcijo, ki zagotovi stabilnost, teksturo in okus, ki ga želim doseči v receptu. Zato je odgovor na vprašanje- lahko jo zamenjate, a vam menjavo odsvetujem, ker potem to ni več to kar bi moralo biti 🙂
Količine v receptu zadostujejo za pekač velikosti 30x25cm oz 20 podolgovatih rezin.
V učilnico lahko pokukate TUKAJ.
Moja mnenja o pekovskih izdelkih si lahko preberete TUKAJ.
Vse moje recepte pa najdete TUKAJ.
Koraki
1
Končano
|
Navodila za pripravo podlage |
2
Končano
|
|
3
Končano
|
Navodila za pripravo kreme z belo čokoladoBelo čokolado stresemo v posodo. Če rezine pripravljate z belo čokolado v tablici (jaz sem uporabila kapljice) jo čim bolj drobno narežite. Sladko smetano segrejemo na štedilniku do vročega (ne vrelo!!) in jo prelijemo čez belo čokolado. Pustimo stati približno 1 minuto. Nato ročno počasi mešamo, da se vsa čokolada v smetani raztopi v enakomerno mešanico. Če opazite koščke bele čokolade, ki se ne raztopijo kljub mešanju, posodo s čokolado in smetano v 20 sekundnih intervalih dodatno segrejte v mikrovalovni pečici ali nad soparo (segrevate 20 sekund, odstavite, premešate, segrevate, odstavite, premešate... dokler se vsa čokolada popolnoma ne raztopi). Mešanico pustimo, da se popolnoma ohladi na sobni temperaturi. Med hlajenjem občasno ročno premešamo. |
4
Končano
|
|
5
Končano
|
|
6
Končano
|
Navodila za pripravo lešnikove kreme |
7
Končano
|
|
8
Končano
|
|
9
Končano
|
Sestavljanje, hlajenje in postrežba |
10
Končano
|
|
11
Končano
|
|
12
Končano
|
|
13
Končano
|
Ohlajeno narežemo na podolgovate rezine ali kocke. Dno je bolj trdno zato ob rezanju z nožem močneje pritisnite navzdol. Sicer lahko rezine pustite stati na sobni temperaturi nekaj minut preden jih razrežete. V tem času bo maslo v podlagi nekoliko odpustilo, rezanje pa bo veliko lažje. |
14
Končano
|
Po želji še okrasimo in postrežemo. |